071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
29.9.2017

Teemu Väyrynen: ”Ylimielisyyteen ei ole varaa”

TPS:n viikko alkoi torstaina kotiottelulla, kun vieraaksi saapui HPK. Hämeenlinnalaiset pääsivät 1. erässä 0−1-johtoon, mutta mustavalkoinen miehistö nousi rinnalle ja ohi. Ottelu päättyi 3−2-voittoon. Lauantaina taistellaan kasitien herruudesta rakasta vihollista Lukkoa vastaan.

Sarjaykkönen TPS ja sarjataulukon sijalla 8 oleva HPK kohtasivat torstai-iltana, ja kahdeksan minuutin jälkeen HPK pääsi johtoon alivoimalla. Toisessa erässä maalihanat aukesivat oikein kunnolla: Petrus Palmu toi TPS:n tasoihin kauden kolmannella maalillaan, ja siitä jatkoivat Teemu Väyrynen ja Elias Karvonen kauden ensimmäisillä osumillaan.

Viimeisessä erässä HPK:n Oula Palve pääsi kirimään iskiessään 3−2-osuman, mutta HPK sortui sen jälkeen useisiin rangaistuksiin eikä päässyt tasoittamaan. Maalivahdin ulos ottaminen ja aikalisä loppusuoralla eivät myöskään tuottaneet tulosta. Voitto oli TPS:lle viides kotivoitto putkeen.

− Hyvä peli meiltä. HPK tuli kovaa päälle, mutta onnistuimme pääsemään irti siitä ja teimme tarvittavat maalit. Ottelun loppupuolella keskityimme puolustamaan kovaa, Teemu Väyrynen kommentoi torstain peliä.

TPS oli saanut muutaman vapaapäivän alkuviikolla, mikä Väyrysen mukaan helpottaa aina.

− JYP:ä vastaan pelatun ottelun jälkeen saimme levätä pari päivää, ja kyllä se helpottaa. Pystyimme tulemaan tähän peliin valmistautuneena, mutta täytyy myös muistaa säilyttää lataus vapaapäivien kuluessa.

Väyrynen onnistui ensimmäistä kertaa tällä kaudella maalinteossa toisessa erässä Elias Karvosen syötöstä.

− Pääsimme pelaamaan ketjun kanssa kolmella yhtä vastaan. Kiekko pomppi Karvosen syötöstä aika onnekkaasti HPK:n pakin kautta minulle, ja siitä se lähti. Hyvä, että meni perille asti, Väyrynen kertaa tilannetta.

Tasaväkinen vääntö lauantaina

Lauantaina jatketaan pelaamista kotona Gatorade Centerissä, jolloin vastaan luistelee Rauman Lukko. Pisteitä raumalaisilla on kasassa 19, ja sarjataulukossa se vastaa sijaa kolme. TPS on kolme pistettä edellä kuningaspaikalla: pisteitä on kertynyt 22.

Lukko ja TPS aloittivat kuluvan kauden kohtaamalla heti ensimmäisessä ottelussa Raumalla, jolloin peli päättyi jatkoajalla Lukon 1−0-voittoon. Lauantain ottelusta tulee taatusti jälleen tasaväkistä vääntöä.

− Lukko on luisteleva joukkue, ja he pelaavat hyvää kiekkoa. Taitavia jätkiä mukana, ja fyysinen porukka, Väyrynen pohtii.

TPS valmistautuu otteluun Väyrysen mukaan tuttuun tapaan tutustumalla vastustajaan.

− Treenaamme hyvin ennen ottelua ja katsomme videoita. Se toimii.

Väyrynen pelaa toista kauttaan Turussa, ja kysyttäessä tästä kaudesta 20-vuotias hyökkääjä vastaa vaatimattomasti.

− Tietenkin aina voisi mennä vielä paremmin. Pisteitä voisi tulla enemmän, mutta tärkeintä, että oma pää pysyy puhtaana. Tästä on hyvä jatkaa, Väyrynen viittaa tekemäänsä maaliin.

Sarjataulukon ykkössija ei saa joukkuetta lepäämään laakereilla, vaikka onnistumiset tietenkin vaikuttavat positiivisesti.

− Hallillakin on mukavampi olla, kun pelit menevät hyvin ja onnistumisia tulee. Pidämme kuitenkin jalat maassa, eikä yhdessäkään pelissä voi herpaantua tai olla ylimielinen.

TPSLukko Gatorade Centerissä lauantaina klo 18.30. Liput TÄÄLTÄ!

 

väyrynen1.jpg