061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Teemu Väyrynen: ”Näin, että kilpipuolella oli tilaa, ja sinne upposi”

TPS siirtyi neljännesfinaalisarjassa 2–0 johtoon, kun SaiPa kaatui äärimmäisen värikkäiden vaiheiden jälkeen torstaina luvuin 5-6. Viimeisen minuutin voittomaalin iskenyt Teemu Väyrynen näkee huolellisuudessa parantamisen varaa, vaikka tuloksellisesti homma etenee raiteillaan.

Väyrynen.jpg

Toista kertaa tällä viikolla kahden maalin tappioasemasta noussut TPS huipensi kirinsä ajassa 59.13, kun läpiajoon karannut Väyrynen viimeisteli turkulaisten voittomaalin.

– SaiPan pakki ampui ohi maalin, ja (Markus) Nurmi pääsi kiekkoon. Lähdin haistelemaan tilaisuutta läpiajoon, ja SaiPan pakit pelasi tilanteen vähän oudosti, Väyrynen muistelee.

– Yritin vain katsoa vetohetkellä, että missä on tilaa, ja näin, että Tuohimaa oli aika paljon hänestä katsoen vasemmalla tolpalla. Kilpipuolella oli hyvin tilaa ja sinne veto myös onneksi upposi.

Fokuksen karkailu ongelmana

Ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa TPS on ajoittain pystynyt hallitsemaan peliä selvästi, mutta erityisesti toiset erät ovat tuottaneet vaikeuksia. Tämä on myös asia, johon pitää jatkossa kiinnittää huomiota.

– Fokus karkailee välillä. Eilen ensimmäisessä oltiin suvereeneja ja ehkä vähän luultiin, että voitto tulisi helpomman kautta. Kolmanteen erään saatiin sentään ryhtiliike aikaan.

– Missään kohtaa usko ei horjunut, etteikö voitaisi nousta voittoon. Olemme näistä tilanteista paljon kauden aikana puhuneet, ja hyvin olemme loppuhetkillä esiintyneet. Joukkueen kokemus nousee yleensä siinä kohtaa hienosti esiin, Väyrynen pohtii.

Askel kerrallaan kulttipelaajaksi

Eilisen ottelun jälkeen Tepsin päävalmentaja Kalle Kaskinen totesi Väyrysen olevan vähitellen matkalla TPS:n kulttipelaajan maineeseen. Sanat lämmittävät nuoren hyökkääjän mieltä.

– Tietysti se mukavalta tuntuu kuulla tuollaista. Oman työn kun tekee päivittäin hyvin, niin kyllä niitä palkintoja sieltä sitä kautta tulee.

Tällä kaudella jo yhteensä 16 osumaa iskenyt Väyrynen nähtiin eilisen ottelun avauserässä ykköskentässä Eric Perrinin ja Ilari Filppulan rinnalla. Pelin aikana edessä oli siirto alempiin kenttiin, jolloin Patrik Virta nostettiin ykköseen. Väyrynen arvostaa suuresti joukkueen ikänestorien panosta.

– Huikean hyvin ovat taikuri ja papparainen aloittaneet, Väyrynen nauraa.

– He johtavat esimerkillään, ei pelkästään pisteillä, vaan menemällä maalille ja muutenkin jokaiseen väliin. He tarjoavat illasta toiseen mahtavaa esimerkkiä meille nuoremmille.

Lue lisää Väyrysen mietteitä huomisen otteluennakosta!


Teksti: Juho Torpo