071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Teemu Väyrynen: ”En olisi ihan tällaiseen maalimäärään uskonut ennen kautta”

Sarjakakkosena majaileva TPS kohtaa tiistaina Lappeenrannassa SaiPan. Jo tänään reissuun lähteneestä miehistöstä tavoitettu Teemu Väyrynen takoi lauantaina Ässiä vastaan tehot 2+1.

Väyrynen.jpg

Viikonlopun Ässät-kohtaamiset etenivät varsin kaksijakoisissa tunnelmissa. Perjantain vierailu Porissa ei jättänyt jälkipolville kerrottavaa, mutta lauantaina kotiyleisön edessä ryhtiliike onnistui.

– Hyvä naaman pesu meiltä jälleen. Ensimmäinen erä oli meiltä sellaista peliä, jota pitäisi pystyä pelaamaan koko ajan. Sen jälkeen aloimme vähän menetellä kiekkoja, mutta rutiini onneksi riitti, Väyrynen pohtii.

Jo 13 osuman runkosarja

Vielä viime kaudella varsin pienessä roolissa nähty Väyrynen jäi runkosarjassa tehoihin 1+2, mutta tänä talvena meininki on varsinkin maalien suhteen ollut täysin toisenlaista. Joensuulainen löytyy joukkueen maalipörssin jaetulta neljänneltä sijalta.

– En ehkä olisi uskonut, että näin hyvin tulisi maaleja, mutta todella hienoa, että näin on. Aina olen halunnut olla pisteitä tekevä pelaaja, eikä pelkästään nolla-nollaa pelaava äijä, Väyrynen miettii.

Syöttöpisteitä 20-vuotias hyökkääjä on kirjauttanut toistaiseksi kaksi kappaletta. Lauantain matsissa Hannu Kuru pääsi siirtämään Väyrysen hienosta syötöstä Tepsin kahden maalin karkumatkalle.

– Kuru malttoi hyvin siinä tilanteessa. Vähän meinasi jäädä jalkoihin sekin passi, niin kuin on vähän tänä talvena ollut tapana käydä.  Tarvitsee syöttämistä treenailla, Väyrynen hymähtää.

– Hiukan on viime aikoina ollut vaikeampaa itselläkin, mutta onnistumiset toivottavasti kohottavat taas itseluottamusta.

Budish joukkueen uusin vahvistus

TPS tiedotti maanantaina hyökkääjä Zach Budishin siirtymisestä joukkueen riveihin. Mikkelin Jukureiden kultakypäränä pitkin talvea nähty Budish on herättänyt Väyrysen huomion joukkueiden välisissä kohtaamisissa.

– Isokokoinen, rightin puolen kätisyydellä varustettu kova maalintekijä. Lisäksi hän pystyy pelaamaan sentterinä ja laidassa. On myös vahvuutensa ansiosta erinomainen aloittaja, Väyrynen kuvailee tuoretta joukkuetoveriaan.

– Budish oli aamulla ensi kertaa meidän kanssa jäällä ja vaikuttaa todella sopivalle vahvistukselle. En osaa vielä sanoa, joko Zach huomenna kokoonpanossa nähdään.

Mäkäräinen erityisseurannassa

Urheilumaailmassa monien päähuomio kohdistuu tällä hetkellä Etelä-Koreaan, jossa Suomi on toistaiseksi saavuttanut kaksi olympiapronssia. Myös Väyrynen seuraa kisoja tiiviisti.

– Itse kun olen Joensuusta päin kotoisin, niin Kaisa Mäkäräisen otteita tulee seurattua tarkemmin. Harmi, että Kaisalla ei ole vielä oikein lähtenyt. Toivotaan, että muista lajeista saataisiin mitalisaldoa kartutettua, Väyrynen miettii.

– Leijonien pelit tietysti kiinnostavat myös. Niitä sitten torstaista lähtien, mutta keskitytään nyt kuitenkin sataprosenttisesti SaiPan kaatoon, Väyrynen hymyilee.

Millaisena vastustajana Väyrynen näkee lappeenrantalaisjoukkueen? Lue lisää hyökkääjän kommentteja sekä TPS:n kokoonpano huomisesta ennakosta!

Teksti: Juho Torpo