081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
2.11.2017

Syyskausi huipentuu pitkään reissuun – ensimmäinen koitos Vaasassa

TPS vetäytyy viikonlopun jälkeen maaottelutauolle, mutta sitä ennen on edessä yksi kauden pisimmistä reissuista. Perjantaina TPS:n karavaani pysähtyy Vaasassa Sportin vieraana. Sport-otteluun TPS saa kaivattua vahvistusta lasaretista, kun Eric Perrin palaa kokoonpanoon.

Hienon vieraskiertueen jälkeen TPS sai viime lauantaina tylyä kohtelua kotijäällä, kun hurmioitunut JYP takoi taululle 16-lukemat ja vei pisteet Keski-Suomeen. Vaikka lukemat olivat kaikkea muuta kuin kauniit, ei niille ole mitään syytä antaa kauaskantoisempaa painoarvoa.

 Siinä oli pieniä sattumuksia, meidän nukahduksia ja tietysti ihan vastustajan hyvyyttäkin. Ei siinä mitään sellaista ollut, mikä meidän pelissä toistuisi, joten ei yhden tappion takia tarvitse alkaa koko ohkaista pelikirjaa alkaa repimiään. Kunhan pelissämme säilyy fokus ja terävyys eikä kuvitella turhia, vaan annetaan mennä kaasu pohjassa kaikki yhdessä hommia painaen, niin se on se meidän aseemme, näkee päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Peleistä vapaa alkuviikko antoi TPS:lle myös mahdollisuuden rytmittää ohjelmaansa kohti viikonloppua. Gatorade Centerin jäällä on menty kovaa, mutta lepoakaan ei ole unohdettu.

 Maanantai ja tiistai olivat tiukkoja työpäiviä. Tiistaina osa porukasta kävi jopa kahdesti jäällä ja keskiviikkona huilattiin. Kyllä sen nyt näki, että energiat ovat ylhäällä ja ilme on kirkas, toteaa Kaskinen.

Eki Perrin 2.jpg

“Mister Energyn” paluu

TPS:n torstaisissa jääharjoituksissa oli aistittavissa kauttaaltaan hyvää ja iloista tekemisen meininkiä, mutta yksi pelaajista suorastaan säteili innosta. Hän on tietenkin Eric Perrin, joka on maanantaista lähtien päässyt jälleen osallistumaan joukkueharjoituksiin.

 On aina innostavaa päästä takaisin jäälle pitkän loukkaantumisen jälkeen ja tuntea sillä tavoin taas kuuluvansa joukkueeseen. Pelitahti on ollut poissaollessani kova, joten haluan tuoda joukkueeseen positiivista energiaa, iloitsee Perrin.

Perrinin paluu kokoonpanoon on tervetullut toki jo ihan senttereiden määränkin puolesta, kun Jonne Virtanen joutuu viettämään noin kuukauden päivät sairastuvalla, mutta on selvää, että johtavan pelaajan paluu on suuri asia Tepsin joukkueelle.

 "Eki" tuo omalla tekemisellään laatua ja tasoa toimintaan, mutta joukkue tarvitsee myös sitä positiivista virnettä, mikä hänellä tekemisessään on. "Mister Energy" on tullut takaisin ja hyvä niin. Reagointi, ennakointi ja aloitteellisuus ovat hänen vahvuuksiaan ja sitä meidän pelimme juuri on. Hän tuo siis juuri niitä asioita mitä tarvitsemme ja myös nopeutta hyökkäyspeliimme, kuvailee Kaskinen.

Pitkän poissaolonsa aikana Perrin piti itsensä hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta poissaolon aikana kadonnut pelituntuma tuo muassaan omat haasteensa.

 Siitä alkaa olla jo viitisen viikkoa, kun olen viimeksi pelannut, joten rytmin ja ajoitusten löytämiseen menee hetki aikaa. Toivon kovasti, ettei siihen menisi erää enempää, naurahtaa Perrin.

 Tärkeintä tällaisten taukojen jälkeen on pelata varmaa peliä molempiin suuntiin ja pitää peli mahdollisimman yksinkertaisena, hän jatkaa.

Tauko koittaa reissun jälkeen

Perjantaina TPS kohtaa vieraskaukalossa Vaasan Sportin, joka lähtee otteluun sarjataulukon sijalta 13. Vaasalaisten lokakuu oli perin synkkä, sillä Sport voitti vain kaksi pelaamastaan yhdeksästä ottelusta. Tosin lokakuun kahdesta viimeisestä ottelustaan Sport onnistui raapimaan pisteitä sekä myös päättämään tappioputkensa. Lisää positiivista virettä kotkapaidat saivat keskiviikkona, kun kahden heikon erän jälkeen Sport onnistui kotihallissaan laittamaan Kärpät ahtaalle kovalla loppukirillään.

Perrinin aikana Vaasa on ollut tuloksellisesti mieluisa paikka Tepsille, mutta hän viihtyy Vaasan kaukalossa muutoinkin.

 Vaasa on hauska paikka pelata. Siellä on hyvä pikkuhallin tunnelma ja pelit siellä ovat yleensä olleet aika pohjois-amerikkalaisia. Peli virtaa päädystä toiseen ja peli on myös fyysistä. Itse nautin sellaisesta kiekosta, kertoo Perrin.

Maajoukkuetauko häämöttää viikonlopun back-to-back-pelien jälkeen ja edessä on taatusti kaksi tiukkaa kamppailua. Perjantaina TPS joutuukin kirjaimellisesti kamppailemaan pisteistä, sillä vaikka Sportin kausi ei ole toistaiseksi kulkenut eteenpäin aivan onnellisimpien tähtien alla, niin joukkueen työmoraalista ei homma ole kiinni jäänyt.

 Ehdottomasti tärkeintä on, että olemme valmiit tekemään yhtä paljon töitä voiton eteen kuin Sportkin. Kun työmäärä on tasan, niin meidän taitomme pääsee kunnolla esiin, linjaa Perrin.

 Luulen, että saamme tästä hyvän matkan ja samalla hyvän päätöksen syyskaudelle. Huippupelejä lähdemme hakemaan, päättää Kaskinen.