081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
13.11.2017

Sami Salo: "Lähdemme tiistaina kohti uutta nousua"

Maajoukkuetauko on taputeltu. TPS-hyökkääjä Ilari Filppula sekä puolustajat Jani Forsström ja Henrik Tallinder palaavat pelikuntoisten listalle. Ensimmäinen haaste tulee vastaan jo tiistaina, kun kotikaukalossa vastaan asettuu Porin Ässät kolmatta kertaa tällä kaudella.

Ilari Filppula joutui loukkaantuneiden listalle viidennen Liiga-ottelunsa jälkeen. Ylävartalovamma on pitänyt miehen sivussa tähän asti, mutta nyt intoa puhkuva sentteri pääsee takaisin kuvioihin.

 Hienot on fiilikset. On aina mukavampi päästä pelaamaan kuin katsoa, kun muut pelaavat. Pääsee taas toivottavasti auttelemaan joukkuetta.

Vaikka vamma on pitänyt miehen pitkään poissa pelikentiltä, on hän omien sanojensa mukaan päässyt pitämään kuntoaan yllä.

– Luistellut olen tietysti paljon, kun sitä on pystynyt tekemään. Kunto on pysynyt varmasti yllä. (Maajoukkue)tauko tuli minulle sillä tavalla hyvään aikaan, että sain rauhassa tulla mukaan, eikä tarvinnut heti täysillä lähteä.

Katsomosta pelien katsominen ei varmasti ole kenenkään kiekkoilijan lempipuuhaa, mutta siitä voi myös oppia jotain ja käyttää ajan hyödyksi.

– Onhan se aina erinäköistä, kun katsoo peliä katsomosta. Helppoa sanoa, mitä pitäisi tehdä ja mitä ei. Tietysti siellä on sellaisia asioita, jotka toistuvat niin hyvässä ja huonossa, mitä nyt itse pyrkii välttämään ja tekemään oikeita asioita.

Filppula tuo toivottua vahvistusta hyökkäyspäähän, mutta myös puolustuspää saa kaipaamiaan luottopakkeja takaisin.

– Tallinderin ja Forsströmin pitäisi huomenna olla kokoonpanossa, joten sen puolesta kaikki on hyvin. Rosteri on täysi pakkien osalta eli päästään terveinä jatkamaan tauon jälkeen, puolustajia peluuttava valmentaja Sami Salo vakuuttaa.

Puolustajat nimensä mukaisesti pitävät huolta alakerrasta, mutta myös hyökkäyspäässä heillä on tärkeä rooli.

– Tarkoitus olisi saada puolustajia vähän aktiivisemmaksi, että saataisiin se neljäs kaveri hyökkäykseen kolmen hyökkääjän lisäksi. Varsinkin suoriin hyökkäyksiin olisi tarkoituksena saada toiseen aaltoon pakki mukaan hyökkäykseen. Näin pystyttäisiin paremmin toimittamaan kiekkoa maalille. Siihen ollaan vähän koitettu pureutua ja painottaa sitä.

norresalo.jpg

Kaksi tasaista vääntöä takana

TPS ja Ässät ovat tällä kaudella kohdannet kerran Porissa ja kerran Turussa. Molemmilla kerroilla pisteet menivät jakoon – Porissa TPS otti lisäpisteen matkaevääksi ja Turussa Ässät taas veti pidemmän korren.

– Ässät pelaa tunteella ja tulee aina kovaa karvaamaan, joten luvassa on fyysinen peli ja siihen pitää olla valmiina heti alussa. Turussa ja Porissa peli meni pitkälti saman kaavan mukaan: jäällä on vähän on tilaa ja kaksinkamppailuiden asema korostuu suurissa osin. Ja tietysti erikoistilanteet tulevat antamaan oman mausteensa peliin. Niissä pitää olla hyvä niin yli- kuin alivoimallakin, Salo pohtii huomista kamppailua.

Ässät on saanut maajoukkuetauon aikana vahvistuksia kokoonpanoonsa, kun Sakari Salminen ja Jarno Kärki tekevät paluun patapaitoihin. Molemmat hyökkääjät tulevat todennäköisesti pelaaman jo tiistain ottelussa.

– Luvassa on tiukka peli. Porissa on hyvin valmennettu joukkue ja he ovat saaneet aika hyviä vahvistuksia. Ei siitä helppo peli tule ja varmaan aika vähämaalinen, Filppula täydentää joukkueen tuntemuksia tulevasta vastustajasta.

Liiga jatkuu sarjataulukon kolmannelta sijalta

Ässillä on takanaan vaihteleva alkukausi, sillä joukkueelle on kertynyt tasaisesti niin voittoja kuin tappioitakin. Tiistai-illan kamppailuun patasydämet lähtevät Liiga-taulukon kahdeksannelta sijalta, kun miehet mustavalkoisissa ovat kolmantena. TPS palaa tauolta muutama tappio niskassaan, mutta valmentaja Salolla on jo omalta tontiltaan selkeä näkemys tilanteen korjaamiseksi.

– Vähän on turhan paljon omiin mennyt maaleja viimeisessä viidessä-kuudessa pelissä. Suurena syynä on tietysti ollut pakkien peli. Vähän on turhan rohkeasti pelattu hyökkäyspäässä ja sitä kautta on syntynyt turhan paljon maalipaikkoja omiin. Olemme keskittyneet tauon aikana erityisesti siihen ja lähdemme tiistaina kohti uutta nousua.

– Päällimmäinen tavoitteeni on saada hyviä pelejä alle ja päästä sitä kautta taas voittamaan pelejä sekä saada pelisuorittamista tasaisemmaksi. Yritän varsinkin nyt alkuun pelata hyvää peruspeliä, saada ehjiä 60-minuuttisia ja sitä kautta päästä peliin mukaan sekä auttaa enemmän joukkuetta, Filppula jatkaa.

Tiistai-illalta on odotettavissa tasaista kamppailua kasitien joukkueiden välillä. Filppulalla on loppuun vielä näkemys siitä, mitä hyvä ottelu voi olla myös kentän ulkopuolella.

– Mitä enemmän hallissa on meininkiä ja yleisöä, sitä mukavampi pelaajalle on pelata. Ja tottakai se on sitä myös yleisölle. Nyt pelikin on viihdyttävämpää kuin mitä se ehkä on ollut viimeisten vuosien aikana. Toivon tämän kautta, että ihmiset löytäisivät yhä useammin katsomoon.

Sami Salo puolestaan lupaa jäälle luistelevan vahvasti latautuneen TPS:n, joka kamppailee pisteistä tosissaan.

– Tämä ottelu on hyvä mittari meille heti tauon jälkeen. Ässiä vastaan latausta ei pitäisi olla vaikea saada.