051

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
16.10.2017

Sami Salo ja Fredrik Norrena aateloitiin jääkiekkoleijoniksi

TPS:n legendaariset pelaajat ja tällä hetkellä vaihtoaition takana turkulaisvalmentajina toimivat Sami Salo ja Fredrik Norrena aateloitiin viime viikon lauantaina jääkiekkoleijoniksi.

Norrena piti tilaisuudessa koskettavan puheen, josta voit lukea pätkiä alta.

"Kiitos hienoista juhlista ja ennen kaikkea nöyrä kiitos teille kaikille, jotka ovat auttaneet minua matkan varrelle jääkiekkoleijonaksi.

Kiitos myös valitsijakomitealle, tämä on äärimmäisen suuri kunnia minulle henkilökohtaisesti ja liityn todella hienoon joukkoon tänä iltana. Pääsen nuoruuteni esikuvien seuraan ja tulen ylpeänä muistamaan kyseistä kunniaa koko elämäni.

Koska molarit ovat erilaisia, legendaarinen jääkiekkotoimittaja Erkki ”Eki” Liesmäki totesi jo reilu 20 vuotta minulle, että ”goalies are different” niin tulen pitämään vähän erilaisen kiitospuheen tänä iltana.

Koen tärkeäksi nostaa esille niitä asioita, jota urheiluyhteisö laajemmin edustaa ja niitä asioita, jota meidän kannattaa vaalia tässä epävarmassa ja levottomassa maailmassa, jossa elämme.

Urheilijan kannattaa pysyä pois poliittisesta keskustelusta, mutta arvovaltaisen yleisön edessä ja entisenä urheilijana siihen on nyt oiva hetki. Urheiluliike on jo maailmanlaajuisesti reagoinut tähän, monet huippuammattilaiset ovat nostaneet ongelmakohdat esille protestoimalla rauhanomaisesti eri yhteyksissä. Tavasta voimme aina keskustella, mutta arvostan suuresti heidän rohkeuttaan edustaa heille tärkeitä arvoja ja vähemmistön oikeuksia.

Urheiluyhteisö, meidän pitää puolustaa arvojamme entistäkin vahvemmin. Meidän pitää olla jatkossakin avarakatseisia, suvaitsevaisia ja meidän pitää muistaa ja muistuttaa muita, että olemme kaikki samanarvoisia ihonväristä, ulkonäöstä tai erilaisuudestamme huolimatta.

Olen nuoresta asti edustanut vähemmistöä erilaisissa ympäristöissä. Suomessa edustan suomenruotsalaisuutta, Ruotsissa ja KHL:ssä edustin suomalaisuutta sekä NHL:ssä eurooppalaisuutta, mutta sillä ei ole koskaan ollut mitään merkitystä jääkiekkoyhteisössä. Minut on aina hyväksytty sellaisena kun minä olen. Kiitos tästä erityisesti Tepsille, joka 90-luvun alussa auttoi huonosti suomea puhuvaa nuorta ihmistä matkalle ammattilaiseksi.

Eli tämä ei ole vaan minun, tämä on ennen kaikkea vähemmistön juhlaa. IFK Lepplaxista pienestä Kolpin kylästä on mahdollista nousta jääkiekkoleijonaksi. Toivottavasti valintani antaa uskoa seuraaville pikkupitäjien intohimoisille kiekkomiehille."