021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
27.10.2017

Sadan liigapelin Jasper Lindsten: ”Siihen ei ole kovin moni salolainen yltänyt”

Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä TPS palaa pitkästä aikaa kotihallinsa jäälle lauantaina. Vastaan asettuu JYP Jyväskylästä, jonka suunta on viime otteluissa ollut päinvastainen.

TPS nappasi torstai-illan vierasottelusta mukaansa kaksi pistettä, kun Ässät kaatui jatkoajalla 2–3. Voitto nosti mustavalkoisten pistesaldon 41 pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjan toiseen sijaan. Kärkipaikkaa hallussaan pitävällä Kärpillä on kuitenkin kaksi peliä enemmän pelattuna. TPS-hyökkääjän Jasper Lindstenin mielestä torstai-illan revanssi olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisessä erässä.

– Ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin kuten viime pelissä Ässiä vastaan. Sitten tuli hyvänolontunne, vaikka emme sellaista halunneetkaan. Kaveri pääsi tasoihin, mutta jatkoajalla otimme päänahan. Sen verran olimme parempia kuin viime kerralla, hyökkääjä kiteyttää ottelun.

Lindsten avasi mustavalkoisten maalihanat jo 19. sekunnilla, kun häkkiin kolahti kauden kahdeksas osuma. Hänelle merkittiin myös syöttöpiste Patrik Virran 2–0-osumaan.

– Näin, että (Henrik) Tallinder heitti kiekon maalille ja painin puolustajan kanssa. Tuurilla yritin ilmasta sohaista kiekkoa maaliin päin, sillä en nähnyt kiekkoa ollenkaan. Tunsin, että kiekko osui hyvin lapaan ja yhtäkkiä se olikin maalissa. Osumassa oli mukana yhtä paljon taitoa kuin tuuriakin, hyökkääjä kertaa tilannetta.

Voitto Ässistä oli mustavalkoisille seitsemäs perättäinen vieraskaukaloissa, eikä yhdeltäkään vierasreissulta olla tultu kotiin pisteittä. Lindsten nostaa TPS:n vahvuuksiksi pelaajien hyvän kunnon sekä neljä hyvää kentällistä.

– Pelien alut ovat välillä olleet vaikeita vieraissa, mutta sitten olemme saaneet oman pelin käyntiin toiseen tai kolmanteen erään. Se, että pystyy vieraissa ottamaan noin paljon voittoja, kertoo siitä, että kyseessä on hyvä joukkue.

Ässät-ottelu oli Lindstenille Liiga-uran 100. peli. TPS-hyökkääjä on takonut tässä ajassa tehot 21+37=58, joita hän lupaa parantaa seuraavan sadan mennessä rikki.

– En tiennyt yhtään, että se oli 100. matsini. Onhan se nättiä, että on päässyt pelaamaan noin monta peliä Liigassa. Siihen ei ole kovin moni salolainen yltänyt. Se on hieno saavutus, Salo HT:ssä jääkiekkoilun aloittanut hyökkääjä miettii.

Paluu Gatorade Centeriin

Lauantaina TPS saa kotihalliinsa vieraita Jyväskylästä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, jolloin pisteet lähtivät Synergia-areenalta turkulaisten mukaan sarjan silloisessa kärkiottelussa lukemin 2–3.

– Edellisessä kohtaamisessa voitto tuli ehkä vähän tuurilla. JYP ei onnistunut maalinteossa, mutta me onnistuimme. Olemme parantaneet peliämme siitä ja lauantaina tulee tasainen vääntö, Lindsten arvioi.

JYP istuu parhaillaan sarjataulukon 6. sijalla 30 pisteen voimin ennen perjantai-illan kierrosta. JYPin taival on ollut viime aikoina tahmainen, sillä se on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan (tilanne ennen perjantain JYP–Tappara-ottelua). Jyväskyläläisten kustannuksella ovat juhlineet SaiPa 1–4, KalPa 3–2, Pelicans 2–4 sekä Lukko 3–2.

– Nälkä kasvaa aika paljon, kun tappioita on tullut noin monta. En usko, että edessä on helppo matsi. JYP tulee varmasti kovaa päälle, koska heillä on halu voittaa. Uskon, että voitto kääntyy kuitenkin Palloseuralle.

TPS lähtee lepopäivien vinkkelistä lauantain otteluun paremmista lähtökohdista, sillä jyväskyläläiset kohtaavat kotonaan kolme pistettä korkeammalla keikkuvan Tapparan perjantai-illan kierroksella. Lindstenin mielestä back to back -ottelut ovat hyviä koetinkiviä joukkueiden kunnolle, kunhan perättäiset ottelut jakautuvat Liigassa tasaisesti kaikkien kesken.

– Perättäiset ottelut ovat aina vaikeita, mutta jos kaverit ovat hyvässä kunnossa, niin niiden ei pitäisi hirveästi haitata. Se nähdään lauantaina, Lindsten toteaa.

TPS–JYP Gatorade Centerissa lauantaina 28.10. kello 17.00. Hanki lippusi ennakkoon TÄSTÄ!

Lindsten1_600x400.jpg