061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Rasmus Tirronen: ”Minimitavoitteeni täyttyi option käytön myötä”

Hiljattain jatkosopimuksen Turun Palloseuran kanssa tehnyt Rasmus Tirronen on kantanut TPS:n kakkosvahdin roolia kunniakkaasti läpi kauden. Yhteensä 16 ottelussa esiintynyt Tirronen kertoo yhden henkilökohtaisen tavoitteen täyttyneen option käytön myötä.

tirronen.jpg

Espoo Unitedista kesällä Turkuun siirtynyt Tirronen tuli paikkaamaan New York Rangersin organisaatioon siirtynyttä Aleksandr Georgijevia. Vuoden sopimuksen tehneen Tirrosen papereihin oli merkitty myös optio ensi kaudesta, jonka TPS päätti käyttää viime viikolla.

– Mahtavat fiilikset tietysti, että täällä jatkoa on luvassa. Kauteen lähdettäessä se oli henkilökohtainen tavoitteeni, ja kai tämä on merkki siitä, että jotain on tehty oikein kauden aikana, Tirronen miettii. 

Pitkä ja monivaiheinen matka Liigavahdiksi

Espoolaislähtöisen 27-vuotiaan Tirrosen tie Tepsin maalivahdiksi on ollut suomalaisvahdille poikkeuksellinen. Jo 19-vuotiaana rapakon taakse suunnannut Tirronen pelasi yliopistosarjoissa sekä AHL:ssa yhteensä kuuden kauden ajan.

– Se oli todella positiivinen kokemus. Sieltä tarttui mukaan yliopistopaperit sekä paljon jääkiekollista oppia. En vaihtaisi sitä kokemusta pois mistään hinnasta, Tirronen muistelee.

Uran ensimäinen varsinainen ammattilaiskausi 2015-16 ei kuitenkaan tarjonnut aivan sitä, mitä nuori mies oli toivonut, vaan peliaika jäi varsin vähäiseksi sekä AHL:ssa että ECHL:ssa. Oli aika etsiä uralle uutta suuntaa.

– Kesällä 2016 aloin etsimään uutta seuraa, ja lopulta Espoo United vaikutti ympäristönä sellaiselta, joka tarjosi tarvitsemaani peliaikaa. Siellä viime kausi meni hyvin, ja kun täällä avautui paikka, ei siirtoa kauaa tarvinnut miettiä, Tirronen toteaa.

Norrenan opissa, kentällä ja kopissa

Tällä kaudella 16 ottelussa torjuntaprosentilla 92,67 esiintynyt Tirronen on saamaansa vastuumäärään tyytyväinen. Kiitokset siitä lähtevätkin pitkälti maalivahtivalmennuksen suuntaan.

– Odotuksiin nähden ottelumäärä on ollut jopa vähän isompi, mitä ennen kautta uskalsi odottaa. Tyytyväinen saa siis olla, kun miettii, että Oskukin (Oskari Setänen) on pelannut hienosti ja joukkueena ollaan pärjätty hyvin, Tirronen toteaa.

– (Fredrik) Norrenan kanssa yhteistyö on toiminut hienosti. ”Norre” on intohimoinen äijä, jolla on valtava TPS-sydän. Kokonaisuus hänen ja Setäsen kanssa on toiminut tosi moitteettomasti koko ajan, Tirronen kiittelee.

Täksi kaudeksi TPS keksi uuden tavan työllistää myös kakkosmaalivahtia, joka nykyisin kellottaa tabletin välityksellä pelaajien vaihtojen pituuksia. Tirronen ei ole aiemmin urallaan törmännyt vastaavanlaiseen hommaan.

– Se auttaa meidän videovalmentajaa, eikä sinällään iso vaiva ole. Kun sitä on tässä kauden aikana treenailtu niin käytämme sitä jo sen verran taidokkaasti Oskun kanssa, että hyvin se sujuu. Ehkä jääkiekko on siirtymässä uuteen suuntaan sikäli, ettei enää ole mitään vapaamatkustajia mukana, Tirronen nauraa.

Millä osa-alueilla TPS:n pitää huomenna terävöittää peliään, kun vastaan luistelee HPK? Lue lisää Tirrosen ajatuksia huomenna ilmestyvästä otteluennakosta.

Teksti: Juho Torpo