071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
12.10.2017

Pisteputket vastakkain Suomen Chicagossa

Tepsin tuplapeliviikonloppu käynnistyy Lahdesta, jossa vastaan asettuu kovaa tulosta viime aikoina tehnyt Pelicans. TPS matkaa Lahteen 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa, kun kotijoukkue on onnistunut raapimaan pisteitä kuudesta edellisestä ottelustaan.

TPS:n Euroopan valloitus katkesi tiistain hienosta voitosta huolimatta tällä kertaa alkulohkoon, joten jatkossa Tepsin fokus on käännetty vain ja ainoastaan kohti Kanada-maljan metsästystä. Jatkosta putoaminen oli tietysti iso pettymys, mutta tuloksen kanssa on elettävä.

— Totta kai tavoitteemme oli, että pelaisimme pidempään kovia kansainvälisiä pelejä. Oli kuitenkin iso juttu varsinkin nuoremmille pelaajillemme päästä pelaamaan niitä. Kuten nyt saatiin nähdä, niin Englannistakin tulee kovia joukkueita ja he todella ansaitsivat jatkopaikkansa. Me taas emme, koska emme vieraskentillä pystyneet pelaamaan parasta peliämme, näkee apuvalmentaja Sami Salo.

Liigassa työt jatkuvat mielenkiintoisella haasteella, kun TPS lähtee perjantaina rikkomaan Lahden hallin kirousta. Kauden aiemmassa kohtaamisessa TPS nappasi maalein 3-2 ensimmäisen voittonsa pelikaaneista sitten kevään 2015. Vieraspelin voitosta onkin ehtinyt kulua jo melko pitkä tovi, sillä Lahden valloituksessa onnistui edellisen kerran Mikko Koivun ja Lauri Korpikosken tähdittämä TPS. Tämä tapahtui edellisen NHL-työsulun aikaan, eli 30.10.2012, jonka jälkeen Pelicans on vienyt kotonaan pidemmän korren peräti yhdeksän kertaa peräkkäin.

Kauden ensimmäisessä mittelössä Pelicans painoi kiekottomana herkeämättä, eikä Salon mukaan nosteessa olevalta pelikaaniparvelta ole syytä odottaa mitään vaatimattomampaa tälläkään kertaa.

— Pelicans on pelannut todella hienosti koko alkukauden ajan. Se on taisteleva joukkue, joka käyttää suurinta vahvuuttaan, eli kovaa paineistusta. Aiempi kohtaaminen oli mielestäni hieno peli ja odotan, että haasteellinen peli on edessä myös nyt kun menemme Lahteen, jossa kaukalo on myös hieman pienempi (toim. huom. Lahden hallin kaukalon koko on 58m x 28m ja Gatorade Centerin 60m x 28m). Valmistautumisen täytyy olla kunnossa ja kaksinkamppailut tulevat olemaan isossa roolissa. Jos kamppailuissa jää siellä kakkoseksi, niin edessä on pitkä iltapuhde.

Avainkysymys TPS:n kannalta onkin siis, että miten Pelicansin jatkuvan paineen alta tullaan pois.

— Pitää olla rohkeutta ottaa painetta vastaan eikä alkaa roiskia kiekkoa. Sieltä pitää viiden kaverin tulla yhdessä ulos, eli kiekottomien pelaajien pitää tehdä kovin töitä ja tulla alas auttamaan pakkeja. Se ei voi jäädä pelkästään pakkien harteille vaan koko viisikon pitää yhdessä tulla ylös.