151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg

Petrus Palmu: ”Ylivoimapeli pidettävä jatkossakin simppelinä”

Lauantaina Raumalla tapahtunut kasvojenpesu palautti Tepsin voittokantaan. Kaksi maalia iskenyt Petrus Palmu kertoo tyylikkään voiton tulleen mainioon saumaan.

Palmu1.jpg

Vaiherikkaan viikon aikana TPS kärsi kaksi kotitappiota, joista perjantainen mahalasku JYP:a oli kauden heikointa Tepsiä. Lauantaina joukkue kuitenkin kokosi rivinsä ja kaatoi Lukon lukemin 2–5.

­­– HPK:ta ja JYP:a vastaan pelimme taso vaihteli hurjasti. Välillä tuli ihan hyviäkin jaksoja, mutta ajoittain oli tosi hankalaa. Lauantaina löydettiin onneksi taas focus siihen omaan tekemiseen ja näytimme mihin pystymme, Palmu toteaa.

Alusta alkaen pieleen mennyt perjantainen JYP-matsi päättyi 1–7-lukemiin. Lauantaihin lähdettiin pienillä ketjumuutoksilla sekä perustekemistä painottamalla.

– Ennen peliä käytiin läpi perusidentiteettejä, joita pelaamiseemme kuuluu, ei oikeastaan mitään sen kummempaa. Meillä on laadukas joukkue, joka parhaimmillaan kykenee pelaamaan nopeasti ja tiivisti. Välillä vaan on tullut sellaisia pelejä, että syötöt eivät napsu lapoihin ja silloin on aika hankalaa lätkää pelata, Palmu toteaa.

– Välillä tulee huonompia jaksoja, mutta niistä opitaan joukkueena. Pitää vain uskaltaa pelata niin kuin esimerkiksi joulukuun voittoputken aikaan pelasimme.

Maaliton putki päätökseen

Lukko-voiton yhteydessä katkesi myös Palmun maalittomien otteluiden putki, joka kesti yhteensä yhdentoista ottelun verran. Edellisen kerran mies oli osunut Tapaninpäivänä, jolloin silloinkin vastassa oli Lukko, ja maaleja syntyi myös tuolloin kaksin kappalein.

– Hyvä, että tuli onnistumisia. Paikkoja on ollut aikaisemminkin, mutta ei vaan ole uponnut. On pitänyt vaan uskoa omaan tekemiseen, ja ajaa maalille, sieltä ne maalit tehdään, Palmu sanoo.

– Ei tässä mitään apinaa vielä ehtinyt selässä tuntea. Vähän lisää rentoutta vaan maalipaikkoihin niin kyllä se sinne menee.

Viime aikoina takunneeseen YV-pelaamiseen tehtiin pieniä muutoksia Lukko-ottelun alla. Ilkka Heikkinen siirrettiin kakkosylivoimaan, jossa myös Palmu on jo pidempään aikaa totuttu näkemään. Muutos osoittautuikin toimivaksi, sillä TPS iski neljästä ylivoimastaan kolme maalia.

– Saatiin liikutettua kiekkoa nopeammin ja vähän ehkä yksinkertaistettiin sitä koko kuviota. Simppelinä se täytyy pitää jatkossakin, kyllä niitä paikkoja sitä kautta tulee, Palmu pohtii.

Niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin Palmu on totuttu näkemään Ilari Filppulan laiturina. Paikka on on 20-vuotiaalle hyökkääjälle mieluinen.

– Ilari on tosi taitava pelaaja, parhaita kenen kanssa olen saanut pelata. Kemiat toimivat myös koko ajan paremmin, joten kyllä siinä kelpaa kehittyä, Palmu myhäilee.

Tulokkaiden pörssikärki

Kuluvalla kaudella 46 otteluun tehot 13+14 summannut Palmu löytyy tällä hetkellä tulokkaiden pistepörssin kärjestä. Taistelussa piikkipaikasta ovat myös kahden pisteen päässä vaaniva SaiPan Jonatan Tanus sekä viisi pistettä perässä oleva Ässien Jesperi Kotkaniemi.

– En ole juurikaan seurannut tuota tilastoa, en itse asiassa edes tiennyt tämänhetkisestä tilanteesta. Kiva kuitenkin jonkun pörssin kärjessä olla jo nyt, Palmu nauraa.

 – Ihan täysin tyytyväinen ei omaan pistesaldoon voi olla, mutta ihan hyvin niitäkin on kertynyt. Joukkueena on mennyt sentään hyvin, mutta aina isompaan rooliin sitä haluaa.

 

Palmun mietteitä vastustaja Ilveksestä löydät huomisen otteluennakosta!

Teksti: Juho Torpo