061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
11.9.2017

Petrus Palmu: "Olemme saaneet hyvän alun kaudelle"

TPS kohtaa tiistaina kotona Gatorade Centerissä Sportin, jolla on takanaan vasta alkaneella kaudella yksi voitto ja häviö. Näistä kahdesta ottelusta Sport on haalinut kasaan kolme pistettä, kun taas TPS:lle pisteitä on kertynyt neljä. Viimeiset kolme pistettä joukkue ryösti hallitsevalta mestarilta Tapparalta, joka ei pystynyt vastaamaan turkulaisten maali-ilotteluun.

Lauantaina Gatorade Centerissä nähtiin huikea kauden 1. kotiottelu: Tappara antoi TPS:n ajaa täysin yli, ja mustavalkoinen miehistö rokotti tästä rankasti. Summerin soidessa 3. erän päätteeksi taululla komeili lukemat 6–2.

– Olimme todella energisiä ja valmiita pelaamaan heti ottelun alusta alkaen. Saimme muutaman ylivoiman 1. erässä, ja ne tuottivat tulosta. Erän lopussa johdimme kahdella maalilla, ja siitä oli hyvä jatkaa. Olimme koko ajan aktiivisia kentällä, eikä Tapparalla ollut mahdollisuuksia voittaa, TPS:n riveihin tällä kaudella siirtynyt Petrus Palmu kommentoi itsevarmana.

Tappara heräsi vasta viimeisessä erässä, jolloin Matti Järvinen pääsi iskemään kiekon Oskari Setäsen selän taakse. Myös Aleksi Salonen pääsi maalinteon makuun, mutta TPS oli jo kasvattanut välimatkan liian pitkäksi tamperelaisille.

Ottelua oli todistamassa erittäin äänekäs turkulaisyleisö, jota hemmoteltiin maaleilla yksi toisensa jälkeen.

– Väkeä oli saapunut hyvin hallille seuraamaan peliä, ja meininki oli katossa. Yleisö kannusti paljon, ja siitä saa aina lisää energiaa, Palmu kiittelee.

Viimeiset kaksi kautta 20-vuotias Palmu pelasi Kanadassa Owen Sound Attackin riveissä, mutta on sopeutunut hyvin TPS:n joukkueeseen. Nuori hyökkääjä joutui viettämään jo muutaman viikon sairastuvan puolella, mutta on nyt terässä.

– Pelaaminen on tuntunut yllättävän hyvältä, ja oma kuntoni on kohdillaan. Pääsin onneksi Liigan alkuun mukaan, eikä näissä kahdessa pelissä ole ollut mitään ongelmia. Olemme saaneet joukkueena hyvän alun kaudelle.

Yhdysvalloista vahvistuksia saanut Sport

Tiistaina pelataan jälleen kotona, kun vastaan luistelee Vaasan Sport. Viime kaudella Sport hiipui hännille jättäen taakseen vain SaiPan runkosarjassa. Tällä kaudella vaasalaisnippuun on hankittu uusia vahvistuksia ulkomailta: Sam Povorozniouk ja Michael Park saapuivat Yhdysvalloista yhdessä Niklas Nevalaisen kanssa, joka on pelannut viisi kautta St. Cloudin yliopistossa.

HPK:sta saatiin lisää voimaa puolustukseen pakkiparin muodossa, kun Oskari Manninen ja nuorten maailmanmestari Joni Tuulola siirtyivät Hämeenlinnasta Vaasaan.

Loukkaantuneina vaasalaisista ovat Sami Salminen, Jesse Paukku, Jesse Rantamäki ja Juho Laitamäki.

Sport aloitti uuden kauden Lahdessa Pelicansin vieraana. Kotiin vaasalaiset lähtivät pistesaaliin kera: ottelu päättyi Sportin hyväksi lukemin 3–5. Heti seuraavana päivänä Sport joutui nöyrtymään kotonaan Lukkoa vastaan samoin lukemin, mutta tällä kertaa pisteittä jäävänä joukkueena.

Viime kauden huonon pistesaaliin jälkeen Sport on varmasti täynnä virtaa ja halua ottaa paikka korkealla sarjataulukossa, mutta TPS:n rutiinia se ei hetkauta.

– Valmistaudumme samalla tavalla vastustajasta riippumatta. Sunnuntaina otamme rennosti ja maanantaina on hyvä aloittaa taas treenaaminen, Palmu kertoo otteluviikon aloittamisesta.

Sportin yhdysvaltalaisvahvistusten kanssa Palmulla sujuu varmasti niin pelillisesti kuin englanninkin osalta rapakon takana vietettyjen vuosien ansiosta. Kuitenkin kanadalaisen ketjukaveri Eric Perrinin kanssa sujuu vielä paremmin.

– Sovimme kuvioita yhdessä pelin aikana vaihtopenkillä. Onneksi kieli on nyt hallussa, kun on pelannut Pohjois-Amerikassa. Ranskaksi kieli ei sentään ole vielä vaihtunut, Palmu toteaa.

TPSSport Gatorade Centerissä tiistaina 12. syyskuuta klo 18.30. Osta lippusi TÄÄLTÄ!

Ottelun jälkeen hallin Sport Barissa pelaajahaastatteluita. 

 

Palmu1.jpg