061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Paluun tekevä Tallinder: ”Kroppa ehkä jopa kovemmassa tikissä kuin ennen loukkaantumista”

Tiukan viime viikon jälkeen TPS palaa torstaina kotikaukaloon, jossa vastaan asettuu KooKoo. TPS lähtee otteluun sarjataulukon kakkossijalta, kun taas KooKoo tähyilee playoff-junaa tällä hetkellä kahdentenatoista. Kohtaaminen on joukkueiden neljäs ja runkosarjan osalta viimeinen tällä kaudella. Aiemmissa kamppailuissa TPS ei ole antanut KooKoolle pistettäkään.

Kovan nelipäiväisen rypistyksen jälkeen TPS palasi lauantai-iltana Oulusta tappio niskassaan. Lopulta kolme pistettä tuottanut viikko olisi peliesitysten perusteella voinut lihottaa pistesaldoa enemmänkin, mutta vieraspeleissä pienet marginaalit kääntyivät tällä kertaa vastaan.

- Joukkue pelasi hyvin, mutta huipputiimejä vastaan pisteet ovat monesti niin pienestä kiinni. Lauantaina vähän alkoi selvästi jo painamaan jaloissa, jonka vuoksi peli kääntyi Kärpille, huomenna kokoonpanoon palaava Henrik Tallinder pohtii.

Juuri KooKoota vastaan 29. marraskuuta itseään loukannut Tallinder on onnellinen, että loukkaantuminen on nyt selätetty.

- Tietysti on aina äärimmäisen turhauttavaa ja vaikeaa olla sivussa. Nyt kuitenkin kroppa tuntuu siltä, että olen jopa paremmassa iskussa kuin ennen loukkaantumista, Tallinder myhäilee.

Ruotsalainen näkee kaikesta huolimatta hänen poissaolollaan olleen myös positiivisia puolia.

- Tämä oli meille hyvä mittari nähdä puolustuksemme pärjäävän hienosti myös silloin, kun olen sivussa. Uusia vastuunkantajia nousi komeasti esiin, mikä osoittaa meillä olevan hyvin syvyyttä joukkueessa. Hyökkäyksen osalta se nähtiin jo syksyllä, kun (Ilari) Filppula ja (Eric) Perrin olivat loukkaantuneina, Tallinder pohtii.

Tänään keskiviikkona 39 vuotta täyttävä Tallinder jakaa krediittejä erityisesti Mark Fraserille, joka on miehelle tuttu jo pidemmältä aikaa.

- Pelasimme New Jerseyssa samaan aikaan pari kautta, joten jo entuudestaan tunnen hänet tosi hyvin. Mark on pelannut mainiosti ja tuo meille sitä fyysisyyttä, jota keväällä tarvitaan. Hän on myös kopissa erinomaisen hyvä jätkä, Tallinder kiittelee.

Alavireisesti viime aikoina esiintynyt KooKoo on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan ainoastaan yhden. Monesti varsin maalirikkaina nähdyissä kohtaamisissa TPS on ollut viime aikoina vahvasti niskan päällä. Viimeksi joukkueet kohtasivat 28. joulukuuta, jolloin TPS haki Kouvolasta täyden pistepotin lukemin 0-4.

Torstain matsissa Tallinder odottaa joukkueen jatkavan kotikaukalossa samalla meiningillä, jolla Tappara kaatui viime perjantaina.

- Huomenna meidän pitää osoittaa, että pystymme olemaan joka ilta hupputasolla. KooKoo tarvitsee kipeästi pisteitä, joten se tulee varmasti nälkäisesti päälle. Kolme pistettä on kuitenkin meille selkeä tavoite jälleen kerran, Tallinder toteaa.

 TPS–KooKoo Gatorade Centerissä 11.1.2018 kello 18.30. Hanki lippusi etukäteen TÄSTÄ

Tallinder.jpg