021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30

Oula Palve: ”Aika laittaa räikkä pyörimään”

Lähes kahden viikon pelitauon jälkeen TPS pääsee aloittamaan playoffsit kotikaukalossa, jossa vastaan asettuu Lappeenrannan SaiPa. Vajaa kuukausi sitten Turkuun siirtynyt Oula Palve odottaa malttamattomana kaukaloon hyppäämistä.

palve Copy 01.00_16_07_06.Still001.png

Runkosarjan kakkossijan myötä TPS sai tietää tulevan neljännesfinaalivastustajansa vasta lauantai-iltana, jolloin SaiPa kukisti Pelicansin Ahti Oksasen jatkoaikaosumalla. Pitkä pelitauko on turkulaisten keskuudessa koettu jo pitkästyttäväksi.

– Vähän turhan pitkä tauko tuli, mutta nyt sentään odottelu alkaa olla ohi. Fiilikset ovat innostuneet, ja lataus alkaa olla jo ihan tapissa, Palve myhäilee.

– Tauon aikana ollaan valmistauduttu tosi laadukkaasti. Sopivissa määrin kovaa treeniä ja lepoa, ja ennen kaikkea lepuutettu mieltä. Huomenna vielä haetaan viimeinen lataus aamujäiltä.

50 pisteen läpimurto

Huikean runkosarjan pelannut Palve siirtyi helmikuun lopussa Turkuun HPK:sta, jossa pisteitä syntyi kauden aikana 44 kappaletta. Turussa sentteri pelasi runkosarjan lopun yli piste per peli -tahdilla, jonka myötä rikkoutui 50 tehopisteen raja.

– Huippukausi tuli vuoden verran myöhässä. Omissa odotuksissa oli, että tähän samaan olisin pystynyt jo viime kaudella, mutta silloin vielä jäi vähän piippuun. Tuolloin homma ei vaan tahtonut kulkea, ja lopulta vastuu loppukautta kohden pieneni, Palve muistelee.

Läpimurto ei siis yllättänyt 26-vuotiasta hyökkääjää, joka omien sanojensa mukaan on koko ajan tiennyt missä mennään.

– Kiekolliset taidot ovat koko ajan olleet samanlaiset. Helpottavaa se on monella tapaa ollut, että nyt on päässyt oikeasti realisoimaan oman potentiaalin.

”Alkaa YV-kuviot löytyä”

TPS:n kevään miehistöstä löytyy useita kiekollisesti taitavia pelaajia, jotka on totuttu näkemään myös sentterin roolissa. Palve itse kokee keskushyökkääjän roolin yhä selvästi vahvimmakseen.

– Varmaan viimeiset viisi vuotta olen pelannut keskellä, joka sopii selvästi parhaiten ominaisuuksilleni. Katsotaan, miten pelit sujuvat, mutta aika todennäköisesti siinä paikalla ollaan jatkossakin, Palve miettii.

HPK:ssa Palve muodosti ajoittain Liigan kuumimman tutkaparin ylivoimalla yhdessä Kristian Vesalaisen kanssa. Turusta ei vielä aivan samanlaista pyssyä ole rinnalle löytynyt, mutta kuviot alkavat vähitellen hioutua.

– Vesalaisen kanssa yhteispeli toimi jopa poikkeuksellisen hyvin. On harvinaista, että tuollainen kaveri sattuu rinnalle pelaamaan. Aina joukkuetta vaihtaessa menee hetki, että oppii lukemaan, kuka tykkää laukoa suoraan syötöstä ja niin edelleen, Palve pohtii.

– Vähitellen alkaa kuviot kuitenkin löytyä. Ollaan siinä muutamia onnistumisia täälläkin jo saatu. Parannettavaa kuitenkin riittää. 

Palve kertoo päässeensä joukkueeseen erinomaisen hyvin sisään, eikä näe mitään syytä, miksei TPS:n rahkeet riittäisi kevään aikana päätyyn asti.

– Tuntuu, kuin olisi ollut joukkueen mukana jo vaikka kuinka kauan. Nyt on aika laittaa räikkä pyörimään, ja palauttaa poika Turkuun!

Teksti: Juho Torpo