021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30

Otto Nieminen: ”Tepsissä edelleen huippupaikka jatkaa kehittymistä”

Tällä viikolla vuoden jatkosopimuksen tehnyt Otto Nieminen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen eilisessä Pelicans-voitossa. Lauantain kärkikamppailu on Niemisen mukaan Tepsille hyvä tasomittari.

Nieminen_pieni.jpg

Kotipelit ovat viime aikoina tuottaneet Tepsille hankaluuksia, mutta vieraissa joukkue on väläytellyt potentiaaliaan. Viimeisen viikon aikana TPS on kaatanut niin Lukon kuin Pelicansinkin lukemin 2–5.

– Tosi huonon Ilves-matsin jälkeen puitiin asioita joukkueen kesken jonkin verran, ja erityisesti painotettiin keskittymistä sekä valmistautumista. Enää ei saa tulla tällaisia tasonheittelyjä, joita viime aikoina on nähty. Jokaiseen peliin valmistaudutaan sataprosenttisesti, Nieminen toteaa.

”Turussa on mahtavaa asua ja pelata jääkiekkoa ammatikseen”

Kuluvalla liigakaudella 31 otteluun tehot 3+1 kirjauttanut Nieminen solmi TPS:n kanssa vastikään vuoden jatkosopimuksen. Somerolainen kokee rikkonaisesta kaudestaan huolimatta menneensä pelaajana eteenpäin.

– Fiilikset jatkosta ovat todella hyvät. Turussa on jo hetken verran vierähtänyt, ja on hienoa, että saan jatkaa pelaamista tässä kaupungissa ja organisaatiossa. Tämä on huippupaikka kehittyä edelleen, Nieminen tuumaa.

– Tehottomuus on ollut ongelmana läpi kauden. Paikkoja on ollut, mutta tulosta ei hirveästi ole syntynyt. Kieltämättä se vähän pääkopassa rassaa välillä. Pitää vain pystyä auttamaan joukkuetta fyysisyydellä ja puolustussuuntaan hyvin pelaamalla.

Tepsin viime kausien alempien kenttien vakiokasvo pyrkii yhä kasvavaan rooliin jatkosopimuksen myötä.

– Aina sitä haluaa tietysti isompaa vastuuta, mutta rooli kuin rooli, niin hoidetaan se kunnialla. Ihan tyytyväinen kokonaisvaltaiseen peliini olen kuitenkin tämänkin kauden osalta, Nieminen miettii.

Liike yhä suurimpana vahvuutena

Niemisen tavaramerkkinä lätkäkaukaloissa on edelleen luistelunopeus. Vahvasta pikajuoksutausta huolimatta hinkua juoksuradoille ei enää ole ollut.

– Lihasta on muutamien viime vuosien aikana tullut niin paljon lisää, että en tiedä uskaltaisiko sitä enää lähteä rykäisemään sataa metriä. Aika pitkä matka kuitenkin, 21-vuotias Nieminen nauraa.

Henkilökohtainen 100 metrin ennätys, 11.76, on joka tapauksessa mainitsemisen arvoinen tulos.

– Siitä on jo niin monta vuotta, että ei enää edes muista tarkkaan koska se oli. Nykykunnosta en osaa sanoa yhtään, millaisen ajan juoksisin. Kyllä kisat on omalta osalta juostu, se on selvä, Nieminen hymyilee.

Rantanen tiukassa seurannassa

Niemisen vanha joukkuekaveri, Mikko Rantanen, pelaa parhaillaan NHL:ssa todellista läpimurtokauttaan. Piste per peli -tahdissa matkaava Rantanen on tiukan seurannan alla myös entisten joukkuekavereiden keskuudessa.

– Tosi paljon tulee seurattua kyllä. Muutenkin NHL:aa ja erityisesti teksti-TV:n sivua 235 tulee vilkuiltua usein. Lisäksi hallilla katsellaan highligtseja, kun aikaa on. Mahtavaa seurata Mikon tekemistä, kun koko ajan mennään vaan parempaan suuntaan, Nieminen ilakoi.

– Jonkin verran ollaan vielä nykyäänkin yhteyksissä, mutta tietysti paljon se on vähentynyt. Mikolla on sen verran vientiä siellä jo muutenkin.

 

Millä eväin TPS lähtee huomiseen kärkikamppailuun Kärppiä vastaan? Lisää Niemisen ajatuksia huomisen otteluennakossa!

Teksti: Juho Torpo