151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
30.8.2017

Melkein valmis paketti

TPS:n CHL-taival saa tällä viikolla jatkoa ulkomaankierroksen jälkeen kotona Gatorade Centerissä, kun turkulaiset kohtaavat toistamiseen SC Bernin. Viime viikolla berniläiset jättivät turkulaiset täysin maaleitta vieden ottelun lukemin 4-0, joten torstaina on revanssin paikka.

TPS kohtasi viime viikolla ensin Mountfield HK:n ja sen jälkeen SC Bernin, eikä kumpikaan otteluista mennyt turkulaisten osalta aivan putkeen. Mountfieldia vastaan TPS onnistui tekemään yhden maalin, mutta SC Bern porskutti voittoon jättäen mustavalkoisen miehistön kylmästi maaleitta.

TPS:n hyökkääjä Ilari Filppula kertoo, että TPS etsii vielä omaa pelityyliä.

– Bernillä on niin sanotusti paketti kasassa, sillä heillä oli sama valmentaja viime vuonna ja pelikuviot ovat siksi selkeät. Me taas vielä käymme uusia asioita läpi uuden valmentajaryhmän kanssa, joten oman pelin ja identiteetin löytyminen vie aikaa, Filppula summaa.

Mitä maalittomuuteen tulee, niin Filppulan mukaan paikkoja on kyllä pystytty luomaan, mutta viimeistely on uupunut.

 – Maalien tekeminen on ollut vaikeaa, eikä henkilökohtainen osaaminen ja taito ole ollut vielä vaaditulla tasolla.

Joukkue on kuitenkin sisuuntunut viime viikosta, ja torstain ottelu tarjoaakin odotetun revassin.

– Ei ole epäilystäkään, ettemmekö pelaisi paremmin torstaina Berniä vastaan. Helppoahan siitä ei tule, sillä Bern on yksi Euroopan kovimpia joukkueita ja heillä on hyviä yksilöpelaajia, mutta nyt meillä on halu näyttää taitomme.

Katseet jo Liigassa

TPS pelaa tällä viikolla kotona Gatorade Centerissä, jossa tunnelmaa luomassa ovat omat kannattajat ja yleisö. Reissaamiseen ei myöskään tarvitse kuluttaa energiaa.

– Vaikka Euroopan sisällä matkustettiinkin, niin kyllä se veronsa vaatii. Nyt pääsemme pelaamaan kotijäällä kotiyleisön edessä. Se on voimavara meille, ja tuo aina lisäpotkua peliin.

Ennen Liigaa pelattavat ottelut tarjoavat joukkueelle mahdollisuuden saada peli hyvälle tasolle, ja tämä pätee myös CHL-matseihin.

– Opimme joka pelissä jotakin uutta, ja pystymme mittaamaan omaa pelaamista eri joukkueita vastaan. On myös hyvä nähdä erilaisia pelityylejä. Omasta mielestäni nämä pelit valmistavat meitä Liigaa varten, eivätkä ne siksi saisi vaikuttaa meihin negatiivisesti, Filppula kiteyttää.

Filppula siirtyi mustavalkoiseen miehistöön tänä vuonna, ja tietää saavansa paljon vastuuta tulevalla kaudella.

– Olisihan oma alku voinut parempikin olla, mutta suunta on ylöspäin. Olemme joukkueena hyvällä mallilla, ja palaset ovat jo kasassa. Niiden täytyy vain loksahtaa vielä paikoilleen.

Oma paikka on löytynyt TPS:n riveistä, ja joukkuekaverit saavat pelkkää kiitosta hyökkääjältä.

– Meillä on erittäin hyvä porukka kasassa. Kaikki ovat nöyriä jätkiä, jotka tekevät paljon töitä menestyksen eteen. Se tekee uusien pelaajien sopeutumisesta helpompaa.

HC TPS SC Bern torstaina 31. elokuuta klo 19. Liput TÄSTÄ!

 

Filppula2.jpg