051

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
7.4.2018

Otteluennakko + Kokoonpano TPS–Tappara -kotipeliin

Perjantaina toisen sarjavoittonsa tylysti maalein 3–0 varmistanut Tappara tulee Turkuun vakaana aikomuksenaan jatkaa voittoputkeaan. TPS on varmasti valmis hakemaan ensimmäistä voittoaan keinolla millä hyvänsä. Nyt mitataan, kummalta löytyy enemmän tahtoa. 

tps-tappara.png

Joukkueiden ensimmäisessä pudotuspelikohtaamisessa asetelma oli hyvin erilainen kun perjantaina. Silloin TPS johti ottelua kaksi erää, ennen kun Tappara käänsi silmään uuden vaihteen ja huimalla loppukirillä tuli ensin tasoihin ja painoi siitä jatkoerässä ohi.  

Perjantaina TPS:n verkko heilui ensimmäisessä erässä kolmesti alle neljään minuuttiin. Joukkue lähti hakemaan samanlaista loppupuristusta, kun mitä Turussa oltiin aiemmin nähty Tapparan toimesta, mutta suosta ei onnistuttu enää loppupelin aikana nousemaan. Turkulaisten maalisaldoksi jäi pyöreä nolla. 

Yritystä oli ja ajoittain löydettiin hyviä paikkoja, mutta Tapparan maalivahti Dominik Hrachovina oli vain liian kova vastus. Edes 6 vs 4 ylivoima ei riittänyt.  

Peli ratkaistaan erikoistilanteissa

Molemmissa peleissä on puhuttu Tapparan äärettömän tehokkaasta ylivoimasta, jota TPS on nyt liian monta kertaa päässyt ihailemaan lähietäisyydeltä. 

Rangaistukset kostautuvat lähes välittömästi: kahdessa pelissä Tappara on päässyt yrittämään yhdeksän kertaa ja on onnistunut viidesti. Tämä tarkoittaa 55,56 ylivoimaprosenttia. Tappara on ylivoimalla valtavan hyvä, mutta myös TPS:n alivoimassa on tällä hetkellä vielä paljon tekemistä. Oikeita rakennuspalikoita löytyy, kuten aiemmin on nähty, joten nyt ne täytyy vain saada uudelleen järjestykseen ja karistaa ikävä voitto nopeasti pois mielestä. 

Turkulaiset ovat puolestaan saaneet maalin verkkoon seitsemän ylivoiman aikana kerran. Vielä runkosarjassa oltiin ylivoimatilastoissa aina Liigan kärjessä tai aivan sen tienoilla, joten potentiaalia omasta leiristä löytyy valtavasti myös tältä saralta. 

Oma kokoonpano on pakattu täyteen sellaista iskuvoimaa, jota ei ihan kuka tahansa voi lähteä haastamaan. TPS:llä on kaikki mahdollisuudet päästä dominoimaan erikoistilanteita, kuten se on tehnyt tähänkin asti. Paljon on kiinni nyt ennen kaikkea siitä, kenellä on henkinen niskalenkki.  

Murskahäviön jälkeen on keskusteltu pitkään ja hartaasti

Perjantaina TPS:n loppupalaveri venyi puoleen tuntiin. Kuten osattiin odottaa, on kokoonpanoihin tehty lauantaiksi paljon muutoksia, kun mm. Oula Palve on nostettu ykösketjuun, Jonne Virtanen on palannut kokoonpanoon ja Jasper Lindsten puolestaan siirretty sivuun. 

TPS–Tappara Gatorade Centerissä la 7.4. klo 17
Ovet aukeavat klo 15.30. Ottelun alkushow alkaa kello 16.50.

Istumapaikkalippujen osalta peli alkaa olla myyty loppuun. Seisomalippuja on edelleen myynnissä osoitteessa ticketmaster.fi/hctps. Seisomalipulla voi silti saada istumapaikan, jos saapuu halliin ajoissa, sillä "piippuhyllyllä" on numeroimattomia paikkoja.

Kannattaa myös kysyä aitioita ja muita VIP-lippuja osoitteessa myynti@tps.fi tai soittamalla palvelunumeroomme 029 323 1922.

TPS:n kokoonpano 

1. Kenttä
10 Eric Perrin – 89 Oula Palve – 71 Tomi Kallio
4 Olli Juolevi – 36 Elmeri Eronen

2. Kenttä 
52 Petrus Palmu – 81 Ilari Filppula – 18 Zach Budish
2 Mark Fraser – 49 Ilkka Heikkinen

3. Kenttä
84 Ilkka Pikkarainen – 56 Hannu Kuru – 51 Markus Nurmi
20 Jani Forsström – 26 Lucas Ekeståhl-Jonsson 

4. Kenttä
25 Teemu Väyrynen – 29 Jonne Virtanen – 48 Lauri Pajuniemi
40 Martin Berger

Maalissa
34 Oskari Setänen (aloittava)
32 Rasmus Tirronen

Loukkaantuneet:
44 Elias Karvonen

Ei ottelukokoonpanossa:
7 Henrik Tallinder
37 Patrik Virta
41 Oskari Siiki
43 Otto Nieminen
45 Olli Kaskinen
67 Jasper Lindsten 

 

Infoa pelistä

Liput 
Hallin ovimyynti alkaa 1,5 tuntia ennen pelin alkua, eli klo 15.30. Voit ostaa ennakkoon lippusi myös verkkokaupasta osoitteesta ticketmaster.fi/hctpsHallissa on useampi tuhat seisomapaikkaa, vaikka istumaliput olisikin myyty loppuun.

Ovet auki klo 15.30 

Alkushow
Yleisön toivotaan siirtyvän katsomoon klo 16.50 mennessä. Lisäksi toivomme, että ennen joukkueen sisääntuloa, Ecstacy of Gold -kappaleen aikana, katsojat käynnistävät matkapuhelimiensa lamput.

 häppäri+hodari+jalllu 15.30-16-30 (2).jpg

Seurajuoma & Happy Hour
Mustavalkoista seurajuomaa saa nyt hallin ravintoloista. Seurajuomaa hyvässä seurassa!

Sport Bar tarjoilee lauantaina juomia Happy Hour -hintaan: ensimmäisen puolen tunnin (klo 15.30–16.00) ajan hanajuomat -50 % ja viidellä eurolla seuraavan puolen tunnin ajan (klo 16.00–16.30).

Lisäksi ennen peliä (klo 16.30–17) kaikista Sibylla-kioskeista hodari ja limu yhteensä 5 €.

Pysäköinti 
Parkkipaikkoja on rajatusti ja paikalle on tulossa paljon ihmisiä, joten suosittelemme saapumaan ajoissa ja turvautumaan mahdollisuuksien mukaan julkisiin kulkuvälineisiin. Myös messukeskuksessa on samaa aikaa tapahtuma, mikä saattaa pahentaa ruuhkia. 

Gatorade Centerin alueella on noin 1200 pysäköintipaikkaa. Paikoitusmaksu 6 € rahastetaan saavuttaessa Gatorade Centerin paikoitusalueelle. Suosittelemme varaamaan käteistä maksua varten. Invapaikoitus on Gatorade Centerin pääsisäänkäynnin läheisyydessä ja se on maksuton. 

Matsibussi
Turun seudun joukkoliikenteen linja 100 liikennöi Kauppatorilta pysäkiltä T1 5–10 minuutin välein. Ensimmäinen bussi lähtee 1,5 tuntia ennen ottelua ja viimeinen vuoro lähtee Kauppatorilta 20 minuuttia ennen pelin alkua. Paluukuljetukset takaisin kauppatorille ottelun jälkeen 45 minuutin ajan. 

Turun seudun joukkoliikenteen hinnastot löytyvät Fölin nettisivuilta

Aitiot, Verifone Business Club ja VIP-ravintola
Aitioita, paikkoja Verifone Business Clubiin tai VIP-ravintolaan voi tiedustella myynti@tps.fi ja puhelinnumerosta 029 323 1922.

TietoAreenan "Ehkä Turun kovin lämäri?" -kisa 
Toisella erätauolla kilpaillaan lämärikisassa. Tervetuloa seuraamaan!  

Pelin jälkipuinti 
Pelin jälkeen parhaiden pelaajien haastattelut Sport Bar -ravintolassa.  Post Game Show sekä TS-lehdistötilaisuus ovat katsottavissa hallin tv-ruuduilla sekä TPS:n Facebookissa

Paras paikka katsoa vieraspelit on Bar Edison. 
Seuraavan kerran TPS pelaa vieraissa maanantaina 9.4.