071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
27.1.2018
Lauantai-illalla Rauma värjäytyy mustavalkoiseksi, kun yli 200 kannattajaa ottaa hallin haltuun. Lauantai-illan kamppailussa Lukko kohtaa Tepsin klo 17.

 

 

 Rakkaat viholliset Lukko ja TPS iskevät yhteen lauantai-iltana Raumalla. TPS pitää edelleen Liigan sarjataulukon sijaa numero 2. Lukko taas on tällä hetkellä vahvasti pudotuspeleissä mukana sijalla 6.

Keskinäisiä kamppailuja on tällä kaudella ollut neljä. Voitot ovat menneet 3–1 raumalaisille, mutta pelit ovat olleet hyvin tiukkoja. Jatkoaikatappio  1–0, rankkaritappio 2–1 ja normaalilla peliajalla tappio lukemin 2–1. Viimeisin joukkueiden välinen kohtaaminen oli Turussa tapaninpäivänä. Tästä pelistä tuli hieno 5–1 voitto.

Lauantai-iltaan joukkueet lähtevät hieman erilaisista lähtökohdista. Lukko pelasi viimeksi tiistaina vieraissa JYPiä vastaan. Tuloksena oli Lukon häviö lukemin 4–2. Palloseuralla viimeisimpänä vastustajana on myös JYP. Tuo ottelu oli perjantaina Turussa, kun JYP korjasi homman kotiin lukemin 1–7.

– Aika lailla unohdetaan tämä peli ja lähdetään sitä sitten miettimään. Ei oikein muita vaihtoehtoja. TPS:n ainoan maalin perjantai-illalla tehnyt Otto Nieminen toteaa Lukko kamppailuun valmistautumisesta.

Tunnelmasta ei ainakaan jää kiinni

Lauantaina Raumalle lähtee yli 200 kannattajaa Turusta, joten kannustusta on varmasti luvassa Kivikylä Areenalla. Joukkueiden väliset kamppailut ovat olleet tiukkoja läpi vuosien ja kentällä on tapahtunut monenlaisia temppuja.

Lukon riveistä löytyy myös mustavalkoisille tuttuja nimiä ja naamoja: Ville Vahalahti, Lauri Tukonen, Teemu Ramstedt ja Tarmo Reunanen ovat kaikki urallaan myös Turussa pelanneet. Tukonen on tosin loukkaantumisen takia poissa kokoonpanosta.

Kiinnitä heihin huomiota

Joulukuussa Lukon riveihin NHL-jäiltä siirtynyt Chris Van de Velde on päässyt hyvin Liigan tahtiin mukaan. Pelaamissaan 17 ottelussa laituri on tehnyt pisteet 6+8=14. Van dev Velde on pelannut yhdessä kultakypärä Toni Koiviston ja sentteri Ramstedtin tehokkaasti yhteen ja he johtavat usein Lukon ykköskenttää.

Maalissa Lukolla Kaapo Kähkönen on pelannut vakuuttavaa kautta. Turussakin TUTO:n riveissä kaksi kautta viihtynyt veskarin torjuntaprosentti on 93,02 ja pelattuja otteluita vyöllä on 40.

TPS:n riveistä katse kiinnittyy koko joukkueeseen. Edellisessä ottelussa onnistumisia ei tullut paljoa, joten varmasti joukkue lähtee sisuuntuneena puhdistamaan mainettaan. Joukkueesta löytyy kuitenkin kokemusta, mutta myös sitä energiaa nuorten pelaajien muodossa. Tällä combolla toivottavasti myös mustavalkoiset maalihanat saadaan lauantai-iltana auki.

Teksti: Johanna Reponen
Kirjoittaja on Turun AMK:n tradenomiopiskelija 

 

Kokoonpanot

1. kenttä

54 Kaapo Kakko - 10 Eric Pérrin - 71 Tomi Kallio

7 Henrik Tallinder - 36 Elmeri Eronen

2. kenttä

52 Petrus Palmu - 81 Ilari Filppula - 51 Markus Nurmi

2 Mark Fraser - 49 Ilkka Heikkinen

3. kenttä

84 Ilkka Pikkarainen - 25 Teemu Väyrynen - 37 Patrik Virta

20 Jani Forsström - 26 Lucas Ekeståhl-Jonsson

4. kenttä

43 Otto Nieminen - 29 Jonne Virtanen - 48 Lauri Pajuniemi

40 Martin Berger

Maalivahdit

32 Rasmus Tirronen (aloittava)

34 Oskari Setänen

Loukkaantuneet

44 Elias Karvonen

67 Jasper Lindsten

Ei ottelukokoonpanossa

4 Olli Juolevi

41 Oskari Siiki

56 Hannu Kuru

58 Joonas Savolainen

65 Topi Taavitsainen