281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
27.10.2017

Olli Juolevi pääsi kuittaamaan jatkoajalla

TPS:n ja Ässien kohtaamisessa Porissa kaava oli samanlainen kuin viime viikon tiistaina, kun joukkueet iskivät yhteen Turussa. TPS karkasi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, mutta Ässät sai venytettyä pelin jatkoajalle. Erona oli se, että Turussa patapaidat voittivat, mutta torstaina Olli Juolevi onnistui iskemään jatkoajalla voittomaalin. Peli päättyi 23.

– Hyvä, että pääsin kuittaamaan jatkoajalla, kun Ässien 22-tasoitusmaali meni minun kauttani omiin, Juolevi naurahti.

Avauserässä TPS oli elementissään. Joukkue kävi ylhäältä asti kiinni, jättäen Ässille vähän tilaa rakentaa peliä. Avausmaali tuli onnekkaasti jo 19 sekunnissa, kun Jasper Lindstenin heitto maalin eteen meni Ässien Niko Peltolasta verkkoon. Patrik Virta kiskaisi ylivoimalla omansa kahden maalin karkumatkalle ajassa 06.34.

Porilaisten kavennusmaali kuitenkin tuli avauserässä, kun Maksim Matushkinin siniviivakuti yllätti helpohkosti Oskari Setäsen. Porilaisten leirissä avauserä ei silti tyydyttänyt.

– Tarkoituksemme on pelata paineistavaa kiekkoa, mutta nyt ei sitä pystytty koko peliä tarjoamaan. Onneksi kärsivällisyys riitti, ja jaksoimme odottaa omia mahdollisuuksiamme, Juolevi pohti.

Kolmannen erän alku oli vahvasti Ässien. Joukkue loi painetta, saaden siitä palkinnon Juho Tommilan maalin muodossa. Juolevi oli tässä epäonnen soturina, ja pomppumaalit menivät illan aikana 1-1.

TPS joutui päätöserässä tappamaan Elias Karvosen neljän minuutin jäähyn, joka tuli korkeasta mailasta. Joukkueen alivoima on kauden aikana toiminut, eikä tämä ollut muuttunut mihinkään. Ässillä oli koko aikana pari hajanaista tilannetta, mutta osuma ei ollut edes lähellä. Kolmannessa erässä vauhtia riitti muutenkin, eikä peruuttelu ollut joukkueiden teemana. Ilkka Heikkisen laukaus osui esimerkiksi ylärimaan, mutta aivan ei ratkaisua nähty.

Jatkoajalla TPS oli erinomainen. Ässät koski kiekkoon käytännössä yhden hyökkäyksen ajan. Sen jälkeen pelivälinettä piti TPS. Pitkä pyöritys johti Juolevin osumaan ajassa 62.31.

– Tiukka oli taistelu taas, kuten joka kerta Ässiä vastaan. Aina pelit tuntuvat päättyvän 3-2 toiselle joukkueelle, TPS:n valmentaja Kalle Kaskinen hymähti.

– Ässien pelaaminen on laadukasta, ja sitä vastaan on todella vaikea pelata. Mielestäni hieno kiekkopeli ja tyytyväinen olen kahteen pisteeseen.