061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Olli Juolevi: ”Hieno päivä luvassa turkulaiselle urheilulle!”  

Sarjakärki TPS kohtaa lauantain 95-vuotisjuhlaottelussaan sarjataulukossa kahdentenatoista majailevan HIFK:n. TPS ei ole ennen lauantaita jäänyt pisteittä yhdessäkään tämän kauden otteluistaan, kun taas HIFK on esiintynyt alkukaudesta ailahtelevin tuloksin. Lauantain juhlaottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella.

13 ensimmäistä ottelua ovat Tepsin osalta sujuneet paremmin, mitä tuskin kukaan osasi ennen kautta ajatella. Joukkue on voittanut viimeisestä yhdeksästä pelaamastaan ottelusta peräti kahdeksan. Kotikentällä alkukauden ainoa pistemenetys on Lukkoa vastaan kärsitty voittolaukauskilpailutappio kaksi viikkoa sitten.

Perjantaina TPS haki vakuuttavan 1-4 -vierasvoiton Lahdesta, jossa joukkueen mukana debytoi kakkospakkipariin istutettu Olli Juolevi. Elmeri Erosen rinnalla nähty Juolevi kellotti 16 minuuttia peliaikaa, jonka aikana tilastoihin merkattiin kaksi kahden minuutin jäähyä.

- Siihen nähden, että taukoa oli jonkin verran, pelaaminen tuntui aika hyvältä. Hyvä joukkue, ja hieno voitto, joten tyytyväinen saa starttiin olla, Juolevi myhäilee.

Ensimmäisen Liigaottelun jälkeen Juolevi oli vaikuttunut Liigan pelitemmosta.

- Kovaa kaukalossa mennään, ja hereillä saa olla ihan jatkuvasti. Pelicans erityisesti on kovaa painetta antava joukkue, mutta hyvin päästiin paineen alta kiekon kanssa pois. Se oli varmasti yksi voiton avaimia, Juolevi pohtii.

Vancouver Canucksista lainalla oleva puolustaja kokee jo nyt päässeensä joukkueeseen varsin hyvin sisään. Pelicansia vastaan TPS onnistui ylivoimalla kahdesti, eikä Juolevia vielä nuorisomaajoukkueesta tutulla viivapelotteen paikalla nähty. Sopeutumisen kanssa edetään maltillisesti.

- Opetellaan nyt ensin tasakentin pelaamisen perusteet kuntoon, ja katsotaan sitten, josko ylivoima-aikaa olisi tarjolla. Otetaan ihan rauhassa nyt kuitenkin, on tässä paljon kautta jäljellä kuitenkin, Juolevi toteaa.

Alivoimalla Juolevi nähtiin jäällä jo Lahdessa. Liigan tilastollisesti parhaaseen alivoimapeliin on Juolevin mukaan helppo tulla mukaan.

- Pari kertaa tänään pääsin siinä pelaamaan, ja ihan hyvin sujui. Hirveästi sitä ei ole edes käyty läpi, mutta toki alivoimapelin peruskaava on sen verran simppeli, että aika helppo sitä sinänsä on pelata. Hienoa, että joukkueen alivoima on näin kovalla tasolla, ja toki haluan itse olla oman panokseni siihenkin tuomassa myös jatkossa, Juolevi sanoo.

Huomisen kotidebyyttiä Juolevi odottaa jo suurella innolla. Vastustajan riveistä löytyy miehelle myös useampia tuttuja kasvoja.

- On siellä ainakin Heiskasen Miro, jonka kanssa on nuorten maajoukkueessa oltu pakkiparina. Muutamia muitakin tuttuja kavereita löytyy, joten kiva päästä pelaamaan. Tosi hienoa päästä kotiyleisön eteen lauantai-iltana. Saisi huominen tulla nopeasti jo, Juolevi naurahtaa.

HIFK:lla vaikeuksien sävyttämä alkusyksy

Helsingin IFK saapuu Turkuun allaan tyylikäs kotivoitto Rauman Lukosta luvuin 3-1. Erityisesti vieraskentillä Ari-Pekka Selinin valmentaman miehistön pelaaminen on ollut kuitenkin tuskaisaa, sillä syksyn seitsemästä vieraspelistä saldona on viisi suoraa tappiota ja kaksi jatkoaikahäviötä.

HIFK:n tämän kauden joukkueesta löytyy turkulaisittain useita mielenkiintoisia nimiä, sillä joukkueen valmennusvastuun kantavat Ari-Pekka Selin ja Jarno Pikkarainen. Pelaajistosta löytyvät niin ikään viime kauden TPS-miehistöstä tutut nimet Erik Thorell ja Jerry Ahtola, joista jälkimmäinen on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisesta. Ruotsalaislaituri Thorell puolestaan on viime aikojen piristyneiden otteidensa myötä noussut joukkueen sisäisen pistepörssin kakkossijalle. Kultakypärää kantaa puolustaja Teemu Eronen, ja maalia vartioi TPS:lle vuosien takaa tuttu Atte Engren.

Lauantain juhlaottelu käynnistyy kello 18.30. Jalkapallopuolella FC TPS puolustaa seuran värejä kello 15 alkaen taistellessaan noususta Veikkausliigaan kotiottelussa Gnistania vastaan. Kovaksi urheilufaniksi tunnustautuva Juolevi kannustaa kansaa lähtemään nauttimaan hienosta urheilupäivästä.

- Huomenna pitää nauttia, sillä tällaisia päiviä ei usein tule. Jos itse olisin kannattajapuolella mukana tässä hommassa, niin kaikkea mahdollista menisin huomenna katsomaan, mitä vain ehtisi. Toivottavasti saadaan hieno päivä turkulaiselle urheilulle, Juolevi myhäilee.


95-vuotisjuhlaottelu TPS-HIFK Gatorade Centerissa 14.10 kello 18.30. Hanki lippusi TÄSTÄ!

290317_hifk-83.jpg