281

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
3.10.2017

Next stop: Nottingham!

Erinomaisesti liigakautensa aloittanut TPS hyppää kotimaan kiireiden keskeltä hetkeksi CHL-junan kyytiin. Alkulohkon viimeinen kierros käynnistyy vierailulla Nottingham Panthersin kotiluolassa.

Liigassa TPS porskuttaa jo kymmenen ottelun mittaisessa pisteputkessa, mutta taistelutanner ja kilpailu vaihtuvat kesken kaiken, kun TPS matkaa Nottinghamiin vääntämään paikallisen Panthersin kanssa CHL-lohkon jatkopaikasta. Lauantaina TPS:n viiden ottelun mittaiseksi ehtinyt voittoputki katkesi, kun Lukko onnistui nipistämään niukan 21-voiton rankkareilla. Tappio ei kuitenkaan tarkoita, että TPS lähtisi Englannin reissulle yhtään heikommista lähtökohdista

– Harmittaa tietysti, että hävisimme, mutta jos tuolla tavalla pelaamme kymmenen peliä, niin voitamme niistä kahdeksan tai yhdeksän. Lukko pelasi myös hyvin ja piti keskustan tukossa. Se oli kaiken kaikkiaan erittäin hyvä lätkäpeli, luonnehtii Jonne Virtanen.

Englanti on jääkiekkomaana pieni eikä maan kiekkokulttuurista ole maalattu järin mairittelevaa kuvaa. Vaikka totuus onkin jo pitkään ollut aivan toisenlainen, oli Englannin liigan maine "hampaattomien kanukkien" temmellyskenttänä vielä vahvasti elossa, kun Virtanen kävi edellisen kerran Nottinghamissa pelaamassa. Tämä tapahtui kaudella 2014-2015, kun hänen edustamansa Rauman Lukko arvottiin CHL:n debyyttikaudella Nottingham Panthersin kanssa samaan lohkoon.

– Silloin heistä puhuttiin, että pelaavat ihan sikaa, mutta ei se sellaista ainakaan meitä vastaan ollut, vaan kyllä he pyrkivät pelaamaan lätkää. Tottakai, kun heillä on paljon pohjoisamerikkalaisia, niin peli oli fyysistä, mutta ei se mitään ylilyöntiä ollut. Siellä on hyvä halli ja hyvät olosuhteet. On vanhaa tietoa, että Englannin liiga olisi joku rupuliiga. Siellä on muun muassa entisiä liigapelaajia ja muutenkin paljon hyviä kokeneita pelimiehiä.

Tuolloin Panthers oli vielä suhteellisen helppo pala nieltäväksi, mutta sittemmin Panthers on kehittynyt huimasti seuralegenda Corey Neilsonin alaisuudessa. Neilson, jonka pelinumero 77 on ikuistettu National Ice Centren kattoon, valmentaa Panthersia jo kymmenettä kauttaan. Entinen ECHL-jyrä saapui Nottinghamiin jo vuonna 2006 ja kahden kauden jälkeen toimi ensin pelaaja-valmentajana kaudet 2008-2013 ja lopetettuaan peliuransa hän jatkoi suoraan penkin taakse. Hänen aikakaudellaan Panthers on voittanut Elite Ice Hockey Leaguen mestaruuden neljästi.

Tällä kaudella Nottinghamissa tehty pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää myös CHL-kaukalossa, sillä pantterilauma on kiistatta CHL-kauden kovin yllättäjä. Ensimmäisen pelinsä Panthers vielä hävisi Bernille, mutta sen jälkeen Nottinghamin kiekkoylpeys on kyykyttänyt Mountfieldia kahdesti ja toisella yrittämällä myös Bern kaatui Pantterien käsittelyssä.

Voitot eivät myöskään ole olleet vahinkoja. Panthers aggressiivinen karvaus ja suoraviivaisen tehokas hyökkäyspeli on tuottanut tulosta. Panthersin vahvuus on tiedostettu myös TPS-leirissä. Tämän lisäksi pelin panos on kristallinkirkas: TPS:n on voitettava, mikäli se mielii jatkaa seuraavalle kierrokselle.

– Tässä lohkossa on niin kovia joukkueita, että jos tässä vaiheessa on johdossa, ei kyseessä todellakaan ole mikään turha porukka. Me tarvitsemme nyt voittoja ja kyllä siitä kova peli tulee.

Korkea karvaus ei ole Tepsille mitenkään uusi juttu, sillä suurin osa viime aikojen vastustajista on paineistanut kovaa. Vaikka lauantainakin peli oli tappiosta huolimatta hyvää, on Virtasella mielessä melkoisen oleellinen kehityskohta.

– Tarvitaan vielä maaleja. Lauantaina pääsimme kyllä paikoille, mutta maalit jäivät tekemättä.

jonne chl.jpg