021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
12.6.2017

Mikä TPS-mehiläispesille nimeksi?

Osallistu kilpailuun, jossa voit voittaa turnausrannekkeet TPS Cupiin! Ehdota meille TPS-pelaajaa, joka ärhäkkyytensä ja persoonansa puolesta sopisi mustien mehiläisten pesän yhdeksi nimikkopelaajista. 

HC TPS ja Tammirauman mehiläistila valmistivat ainutlaatuisen hunajatuotteen 2017 playoffs-kevääseen. TPS-hunajan ensimmäinen erä myytiin nopeasti loppuun. Lisää TPS:n nimikkohunajaa on tulossa myös jatkossa myyntiin, kun TPS on yhteistyössä Tammirauman mehiläistilan kanssa rakennuttanut Gatorade Centerin pihalle neljä mustien mehiläisten pesää!

Osallistu kilpailuun ja kerro meille, kuka TPS:n riveissä kautta historian pelanneen ärhäkkään ja persoonallisen pelaajan nimi sopisi koristamaan TPS-mehiläispesää. Neljän osuvimman nimen ehdottajat palkitaan paketilla, joka sisältää 2 kpl TPS Cup -turnausranneketta. Jos valittua pelaajaa on ehdottanut enemmän kuin yksi kilpailuun osallistuva henkilö, palkinto arvotaan kaikkien heidän kesken. Lisäksi arvomme kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken 2 kpl TPS Cup -turnausrannekkeita.

Lisätietoa 18.-19.8. pelattavasta TPS Cupista löydät täältä! Kilpailu päättyy perjantaina 23.6. klo 8.00.

Voit osallistua kilpailuun TPS:n Facebookissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tps@tps.fi.

HunajaTarina.png

Jääkauden päätyttyä mehiläiset löysivät tiensä koko nykyisen Euroopan alueelle. Evoluutio muokkasi ne pohjoisiin oloihin sopeutuviksi. Carl von Linné nimesi vuonna 1758 tumman mehiläisen apis mellifera melliferaksi. Rotu oli pitkään maailman yleisin, mutta 1960-luvulla puhdas tumma mehiläinen oli lähes kokonaan hävinnyt.

1980-luvulla havahduttiin arvokkaan geeniperimän suojelemiseen. Puhtaita kantoja löytyi pohjoismaista, baltiasta ja keski-euroopasta. Nykyiset suomen kannat ovat peräisin Ruotsista, Irlannista ja Suomesta.   

Naantalissa kasvatetaan ja suojellaan tätä harvinaista mehiläisrotua. Naantalin saaristo tarjoaa kuningattarien puhdasparitukselle hyvät puitteet. Mustan mehiläisen arvostus on vahvassa nousussa, koska luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen on monelle sydämen asia.

Näin ollen mustan mehiläisen hunaja on mitä parhain valinta myös Turun Palloseuralle, jolle hunaja on luonnollisesti sydämen asia.

Mustat mehiläiset ovat harvinainen mehiläislaji, jonka hunajan maku on vailla vertaa!

Tumman mehiläisen suojelutyön kattojärjestonä toimii SICAMM (Societas Internationalis Pro Conservatione Apis Melliferae Melliferae).