021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
12.1.2018

fraser.jpg

Mark Fraser: “Kärsivällisyys on lauantaina kaikista tärkeintä”

Turkulaisyleisön edessä pelataan jo toista kertaa tällä viikolla, kun lauantaina vierailulle saapuu SaiPa. Lappeenrantalaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon sijalla 8, mutta ovat voittaneet kakkossijaa hallitsevan TPS:n tällä kaudella molemmissa aiemmassa kohtaamisissa. 

Kysyimme TPS:n kanadalaispuolustaja Mark Fraserilta, millaisena joukkueena hän SaiPaa pitää. Keskusteluun osallistui myös sopivasti ohikulkumatkalla oleva Patrik Virta, joka on tällä hetkellä yksi joukkueen parhaista pistemiehistä tehoilla 8+19=27. 

– Heillä on paljon nuoria tyyppejä. Paljon vauhtia ja taitoa, Virta summaa ja saa kanadalaisvahvistukseltakin osakseen myöntyvää nyökyttelyä. 

– Meilläkin on paljon taitoa ja hyvä porukka nuoria pelaajia, mutta meillä on myös paljon veteraaneja. Meidän pukuhuoneessamme on paljon kokemusta ja johtajuutta. Se on ehdottomasti meidän vahvuutemme, Fraser täydentää.  

Tepsin veteraaniosastoa edustavat esimerkiksi kapteeni Tomi Kallio, joka vielä 40 vuoden iässä on Liigan maalipörssin kärjen tienoilla, ja ruotsalaispakki Henrik Tallinder, joka nähtiin torstaina pelissä ensimmäistä kertaa pidemmän sairasloman jälkeen.

– SaiPa haluaa varmasti pelata nopeasti, mutta se ei ole meidän tyyliämme. Me voimme kyllä pelata nopeasti ja pärjätä ketä vastaan tahansa, mutta meille sopii enemmän kärsivällinen peli, missä voimme olla koko ajan kontrollissa, Fraser jatkaa. 

Torstain virheistä on otettu opiksi

Kontrollista on puhuttu nyt paljon, kun torstaina lähes varmana pidetty kotivoitto KooKoosta kariutui löysään pelaamiseen ja kolme pistettä lähtivätkin Kouvolaan. Illan suorituksen tuomitsivat lopulta paitsi pelaajat itse, myös päävalmentaja Kalle Kaskinen, jonka mukaan ainoastaan maalivahti Rasmus Tirronen sai pelistä puhtaat paperit. 

 – Eilen emme onnistuneet niissä pienissä yksityiskohdissa, joilla voitetaan jääkiekko-otteluita, Fraser harmittelee käydessään läpi torstain tapahtumia.

– Pelasimme mielestäni kokonaisuudessa paremmin ja meillä oli enemmän maalipaikkoja. Ongelma oli se, että kun paikkoja löytyi, meillä ei ollut tarpeeksi pelaajia oikeissa paikoissa. Emme voittaneet tarpeeksi kamppailuja emmekä ottaneet sitä yhtä ylimääräistä askelta. Voit päästä laukomaan 40 kertaa, mutta se ei auta enää tällä tasolla, jos laukaukset eivät ole tarpeeksi kovia ja jos ei ole maskia tai liikennettä maalin edustalla. Meidän pitää kamppailla lujempaa, että pääsemme oikeille paikoille. 

Näihin asioihin aiotaan lauantaina keskittyä, eikä samoja virheitä aiota tehdä toistamiseen. 

Pukuhuoneesssa keskeinen aihe on ollut myös se, milloin on oikea hetki olla aggressiivinen ja hyökätä. Oma peli halutaan rakentaa sen ympärille, että tiedetään milloin painaa päälle ja pystytään kontrolloimaan tahtia. Ei riitä, että ollaan teknisesti taitavampia, vaan täytyy myös osata pitää ohjat täysin käsissä.

– Kärsivällisyys on lauantaina kaikista tärkeintä, Fraser vielä päättää.  

Lauantaina juhlitaan myös 80 vuotta täyttävää Juhani Wahlstenia

”Juuso” on tehnyt pitkän päivätyön jääkiekon eri rooleissa yli 60 vuoden ajan. Vaikka hänet tunnetaan pelaajana ja valmentajana, suurimmat saavutukset ovat suomalaisen kiekon kansainvälistämisessä sekä ennen kaikkea ruohonjuuritason juniorityössä. 

TPS on jäädyttänyt Wahlstenin pelinumeron (8). Hänelle on myönnetty Pro Urheilu -palkinto vuonna 2010, minkä lisäksi hänet on aateloitu Jääkiekkoleijonaksi numerolla 43 ja nimetty vuonna 2006 IIHF:n Hall of Fame -galleriaan. 

TPS–SaiPa Gatorade Centerissä 13.1.2018 kello 17.00. Osta liput täältä! 

 

Ennakko on kirjoitettu yhteistyössä Turun AMK:n kanssa