061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
18.3.2018

Mark Fraser: ”Ei ole ainuttakaan joukkuetta, jota emme voisi voittaa!”

TPS aloittaa tiistaina 20.3. oman playoffs-urakkansa Turussa. Playoffsit ovat hienoa aikaa niin kannattajille kuin joukkueelle, mutta mikä siitä tekee niin hienoa? Puolustaja Mark Fraser avasi hieman omia ajatuksiaan tulevista pleijareista ja siitä, miten TPS lähtee otteluihin. 

Fraser.jpg

– Playoffsit ovat todella erilaista aikaa. Pelit muuttuvat paljon fyysisemmiksi, eritoten Pohjois-Amerikassa. Voin ainoastaan kuvitella, että se on samanlaista täällä, kun intensiteetti kasvaa ja kaikki merkitsee niin paljon enemmän: virheet, maalit ja voitot. Meille pelaajille ei tuota ongelmia innostua pelistä. Kun peli alkaa voi toki olla hieman hermostunut, mutta kun kaikki pääsevät flow’hun, yleisöllä on hyvä energia, niin se on pelaajalle hyvin helppoa innostua näihin peleihin, puolustaja Mark Fraser summaa.

TPS lähtee ensimmäiseen kamppailuun lähes kahden viikon pelitauko niskassaan. Vaikka pelejä ei ole ollut, laadukkailla harjoituksilla on keskitytty siihen kuuluisaan omaan peliin. Vaikka ajatukset voivat olla jo pitkällä keväässä, ei niiden saa antaa viedä liian isoa huomiota.

– Meidän täytyy vain keskittyä ensimmäiseen kierrokseen ja kun se alkaa, niin ensimmäiseen peliin. Ja ainakin minun kokemukseni mukaan, tällä tavoin saa suurimman onnistumisen. Tiedämme, että kaikilla meistä tulisi olla mielen sopukoissa visio finaaleihin asti menemisestä, mutta enemmän siitä miten pääsemme sinne keskittymällä ensimmäiseen peliin ja ensimmäiseen voittoon, päivä kerrallaan, kanadalaispakki Fraser kertoo.

Pohjois-Amerikan kaukaloista Aurajoen rannalle

Fraser on pelannut Pohjois-Amerikassa koko ammattilaisuransa. Ensimmäiset NHL-pelit puolustajan vyölle tuli kaudella 2006–2007 New Jersey Devilsin riveissä. Kausi meni kuitenkin suurimmilta osin AHL:n puolella. Kolmen ”farmikauden” jälkeen, sai hän paikan New Jersey Devilsin riveistä koko kaudeksi 20092010. Tuolloin playoffs-ottelut jäivät tosin vain yhteen. Seuraavat vuodet menivät vuoroin NHL:ssä ja vuoroin alemmassa sarjassa. Kaudella 20112012 Fraser pelasi Toronto Marliesin riveissä. Tuolloin kevät päättyi finaalitappioon Norfolks Admiralsia vastaan.

– Pelasin joukkueen kanssa koko matkan finaaleihin asti ja hävisimme. Se oli silti ehdottomasti hyvä kausi. Oli se kuitenkin sydäntäsärkevää, kun olin silloin todella hyvässä joukkueessa. Minusta tuntuu, että olemme nyt hyvin samanlaisessa tilanteessa. Meillä on todella hyvä joukkue, Fraser kertoo playoffs-muistoistaan.

Kaudella 20162017 puolustaja pelasi Bakersfield Condorsien riveissä aurinkoisessa Kaliforniassa. Vaikka Turkua nyt ei voi ihan Kaliforniaksi, ainakaan marraskuussa, kutsua, ei kaupunki kuitenkaan pettänyt.  

– Minulla on ollut upeaa aikaa täällä, kaupunki on ollut todella hyvä, fanit ja kaupungissa olevat ihmiset ovat olleet minulle todella hyviä. Kyseessä on niin upea ja historiallinen organisaatio ja minua on kohdeltu todella hyvin. Kaikki mitä olen tarvinnut, on joukkue antanut minulle. Ja auttaahan se tietysti, kun kyseessä on vielä voittava joukkue. Jääkiekko on mennyt hyvin ja se tekee minut iloiseksi. Jääkiekko on hyvin, työt ovat hyvin – kaikki on hyvin, Fraser kertoo sopeutumisestaan Aurajoen rannoille.

fraser.jpg

Katse kohti mestaruutta

Fraser siirtyi mustavalkoisten riveihin marraskuun pimeinä päivinä. Tuolloin oli jo selvää, että TPS jatkaa playoffseihin.

– Minusta on tuntunut upealta pelata täällä! Olen erittäin innostunut mahdollisuudesta pelata playoffseja. Tiedän, että osasyy tänne saapumiseen ei ollut ainoastaan auttaa marras- ja joulukuussa, mutta myös maalis- ja huhtikuussa, Fraser avaa siirtonsa taustoja.

Joukkueen toiminta ja otteet ovat vakuuttaneet myös 31-vuotiaan voimapuolustajan.

 En ole ollut täällä koko vuotta, mutta olen pelannut jokaista vastustajaa vastaan ja tuntuu siltä, että ei ole ainuttakaan joukkuetta, jota emme voisi voittaa. Tämän todettua, uskon, että jos pärjäämme aina finaaleihin asti, voi ehdottomasti sanoa, että vuosi oli hyvä. Mutta tiedän, että jokaisella pukuhuoneessa on katse kohti mestaruutta ja kaikki sitä vähempi tulee olemaan sydäntäsärkevää.

Teksti: Johanna Reponen

Kevät on hienoa aikaa. Kukaan ei tiedä, mitä kevät tuo tulleessaan. Tässä tarinassa haluat olla mukana.

Playoffs-aloitus tiistaina 20.3. klo 18.30 Turussa, liput Ticketmasterista.
Lauantaina 24.3. pelit jatkuvat klo 17 alkaen, liput Ticketmasterista.