081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
18.11.2017

Lukko-TPS - kolmas kerta toden sanoo?

Vauhdikas Hämeenlinnan peli jätti Tepsin pistepussiin jatkoaikatappion myötä vain yhden pisteen, mutta matka jatkuu nopeasti. Bussi on jälleen pakattu täyteen taistelumieltä, kun TPS suuntaa lauantai-illaksi Raumalle hakemaan kauden avausvoittoaan Lukosta.

Perjantai-iltana Tepsin ei tarvinnut Hämeenlinnasta tyhjin käsin poistua, kun pisteitä saatiin matkaan yksi kappale. Enemmänkin oli tarjolla, mutta tasainen, vauhdikas ja kauttaaltaan hieno kiekkomatsi venyi aina jatkoajalle saakka, jossa HPK sai ensimmäisen kunnon tekopaikan ja käytti sen. TPS-leirissä ei kuitenkaan päätä painettu pensaaseen, vaikka jatkoaikatappio aina hiukan kirveleekin.

— Joko me aloitimme pelin huonosti tai sitten HPK oli vain niin hyvä ja vauhdikas, ettemme pystyneet vastaamaan siihen. Kokonaisuutena olen peliin tyytyväinen. Emme olisi paljoa paremmin enää voineet pelata. Lopun ylivoimalla emme onnistuneet tekemään tulosta. Siitähän se voitto lopulta kiinni jäi, kertaa TPS päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Voitto jäi pienestä kiinni ja esitys oli kokonaisuutena mainio, mutta pientä viilaamista Kaskinen omiensa otteista löytää lauantaita ajatellen.

— Hieman parempaan hyökkäämiseen täytyy tiettyinä hetkinä pystyä, jotta pääsemme paremmin vastustajan alueelle ja siitä jatkumona pääsemme aloittamaan puolustamisen ylhäältä. Paketin pitää siis olla tiivis molempiin suuntiin mennessä, mutta se ei saa olla yhtään pois vauhdista, eli ne muutamat hetket hoidetaan huolella ja muuten vain annetaan mennä kaasu pohjassa.

Lukko on Tepsin tavoin viihtynyt koko kauden sarjataulukon kärkipäässä ja lauantai-illan koitokseen joukkueet starttaavat perättäisiltä sijoilta. TPS on sarjassa kolmantena, Lukko neljäntenä. Rauman peli on kauden kolmas kohtaaminen ja Lukko on vienyt molemmissa aiemmissa peleissä voiton. Voitot ovat tosin tulleet pitemmän kaavan kautta, sillä kauden avausottelussa Raumalla Lukko voitti ottelun jatkoajalla 1-0 ja Turussa ratkaisu saatiin vasta rankkareilla, jossa Lukko vei pidemmän korren maalein 1-2.

Tepsillä on siis sopivasti hampaankolossa, kun Rauman areena saa jälleen kunnian olla kasitien derbyn näyttämönä. Tässä vaiheessa joukkeet tuntevat toisiaan jo melko hyvin, joten Tepsin valmennuksella on selvä resepti siihen, miten Lukkoa vastaan kuuluu ottelua lähestyä.

— Lukko on huippujoukkue, joka pyrkii hidastamaan, rytmittämään, nostamaan ja pudottamaan, eli he pelaavat erittäin hyvää kiekollista peliä tavalla, joka eroaa muista liigajoukkueista. Sen lisäksi Lukolta löytyy myös nopeuttakin ja sen kanssa pitää olla tarkkana, ettemme juokse väleihin. Silloin kun paketin pitää olla kasassa, se on kasassa ja kun aika antaa painetta, niin annetaan sitä. Sellaisesta välimallin pelaamisesta pitää päästä pois.

Molemmat joukkueet pelasivat perjantaina, joten etua ei asetelmasta kummallekaan ole. Molempien peli myös venyi, kun TPS päätyi HPK:n kanssa jatkoajalle ja Lahdessa vieraillut Lukko vei Pelicansista voiton vasta rankkarikisassa.

— Näitä perättäisten päivien pelejä on paljon ja nyt on hyvä juttu se, että molemmilla on peli alla. Näissä peleissä mitataan sitä mikä meidän urheilullisuuden ja jaksamisen taso on. Jätkät ovat hyvässä kunnossa ja minulla on vahva luotto siihen, että me olemme lauantaina luisteluvoimaisempi, nopeampi ja raikkaampi joukkue.