071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
20.10.2017

Levännyt TPS astelee tupsukorvien kotiluolaan

Kahden harmillisen kotitappion jälkeen TPS lähtee kolmen pelin vieraskiertueelle. Ensimmäisenä kantona kaskessa on viime aikoina terästäytyneitä otteita esitellyt Ilves.

TPS kärsi tiistaina toisen perättäisen tappionsa, kun Ässiä vastaan käyty kipakka taisto venyi aina rankkareille asti Ässien viedessä voiton maalein 23.

 Kyllähän HIFK- ja Ässä-peleistä jäi pettyneet fiilikset, mutta ei tässä silti ole syytä painaa päätä alas. Kaksi tappiota saa luvan nyt riittää ja meillä on vakaa aikomus palata Tampereella voittojen tielle. Emme pelanneet tappiopeleissä huonosti, mutta meiltä puuttui se viimeinen raivo ja terävyys, joka pelien voittamiseen vaaditaan, pohtii Elias Karvonen.

Jos TPS:n kiekollinen peli pääsi tappiopeleissä hieman lipsumaan huolimattomuuden puolelle eikä henkiseltä puolelta irronnut sitä ratkaisevaa napsua, niin heikompinakin iltoina TPS on pystynyt luottamaan siihen, että eräs tärkeimmistä pelin osa-alueista on timanttisessa iskussa. TPS:n erikoistilannepelaaminen on näet ollut kutakuinkin moitteetonta läpi kauden ja samalla Tepsin kenties suurin ase.

Erityisesti TPS:n alivoimapeli on ollut suorastaan häikäisevällä tasolla, eikä Tepsin verkko ole alivoimalla heilunut kuin kahdesti. Alivoimaprosentti 95,74% on Liigan paras. Tällä osa-alueella myös Karvonen on päässyt tällä kaudella loistamaan. Alivoimapelin onnistuminen perustuu, kuten jääkiekossa yleensäkin, pieniin asioihin.

 Jos verrataan esimerkiksi viime kauteen, niin tajuamme nyt, että vastustaja tulee saamaan paikkoja ja jos olemme myöhässä esimerkiksi neliön läpi tulevassa syötössä, niin maltamme paremmin pelata keskustaa, emmekä enää säntää kiekon perään toisen läpisyötön perässä. Tämän takia meille ei ole helppoja yv-maaleja tällä kaudella tehty.

 Se tietysti myös auttaa, kun pelaa jatkuvasti samojen pelaajien kanssa. Se helpottaa pelin lukemista, kun tiedämme “Väykän” (Teemu Väyrynen) kanssa, mitä toinen tekee. Jos esimerkiksi minä menen kulmaan, niin tiedän miten “Väykkä” siihen reagoi.

Ilveksen kausi alkoi synkästi viidellä peräkkäisellä tappiolla, mutta sitä seurannut jakso on ollut tuloksellisesti aivan toista luokkaa. Viimeisestä kymmenestä pelistään Ilves on voittanut seitsemän ja ennen perjantai-illan kierrosta on Ilves voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä.

Otteluohjelma on herättänyt jonkin verran keskustelua Liigan sisällä viime aikoina. Lauantainakin ollaan tilanteessa, että toinen joukkueista on pelannut edellisenä iltana, kun taas toinen on huilannut. Lauantain ottelussa tästä saatava etu on Tepsillä, sillä Ilves pelaa perjantaina paikallisottelun Tapparaa vastaan. Ilves ei ehkä matkustamaan joudu, mutta tunteikas paikallisvääntö vie taatusti jonkin verran mehuja Ilveksen moottorista.

Tästä huolimatta Ilveksen nuori ja jalkava joukkue heittää Tepsille kunnon haasteen, mutta Karvosen resepti voitolle on selvä.

 Kamppailupelaamisessa meidän pitää näyttää hiukan isännän elkeitä ja vastata heidän luisteluvoimaansa. Sen jälkeen meidän taitomme pääsee kunnolla esiin ja kääntää pelin meille.

 

Karvonen.jpg