061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
16.2.2018

Lauri Pajuniemi: ”Aikuisten peleissä pitää olla mukana joka solulla”

TPS kaatoi Tapparan perjantai-illan ottelussa komeasti lukemin 1–4 ja nousi takaisin Liigan toiselle sijalle. Lauantaina Turussa on tiedossa vielä yksi peli ennen olympiataukoa.

pajuniemi2_pieni.jpg

TPS jätti Tapparan tämän kauden runkosarjan kaikissa kohtaamisissa täysin pisteittä, kun mustavalkoiset poistuivat Hakametsän jäähallilta upean voiton kera perjantai-illan päätteeksi.

– Se oli kova peli ja hieno voitto, siitä jäi hyvät fiilikset, Lauri Pajuniemi kommentoi tunnelmiaan heti ottelun jälkeen.

Illan avausosumasta vastasi Eric Perrin, joka pommitti kiekon tulisesti Tappara-vahdin selän taakse ensimmäisessä erässä. Johtoa vahvisti toisessa erässä Zach Budish TPS-uransa ensimmäisellä osumalla. Sebastian Repo kavensi ottelun 1–2:teen viimeisen erän alussa, mutta ottelun kiiltävin tähti Perrin täydensi lopulta tilastomerkintöihinsä hattutempun.

– Tulimme peliin hyvin ja kun Tappara sai aikaan painetta, Oskari Setänen otti pari hyvää koppia. Toisessa erässä hyödynsimme ylivoimamme. Kolmas erä oli tasainen, mutta puolustimme hyvin ja hyökkäsimme fikususti, Pajuniemi analysoi ottelua.

Onnistunut murtautuminen edustusjoukkueeseen

Pajuniemen debyyttikausi TPS:n edustusjoukkueessa on ollut loukkaantumisen takia vähän repaleinen, mutta joulukuun lopusta lähtien 18-vuotias hyökkääjä on ollut vahvasti mukana kokoonpanossa. Tällä hetkellä tilillä on 27 ottelua 1+4=5 tehoilla.

– Olen tyytyväinen, että olen päässyt pelaamaan miesten peleihin. Minulla on kuitenkin vielä paljon tekemistä, että pystyn olemaan johtava pelaaja Liigassa tulevaisuudessa.

Hyökkääjälupaus teki ensiesiintymisensä aikuistenjoukkueessa viime syksyn ensimmäisessä CHL-ottelussa tšekkiläistä Mountfield HK:ta vastaan. Vaikka isännät veivätkin ottelun nimiinsä, tappion harmituksesta huolimatta kokemus oli tulokkaalle ikimuistoinen.

– Ensimmäisissä vaihdoissa  jännitti ja peli meni vähän katsellessa. Paransin koko ajan loppua kohti ja tein myös maalin, josta sain itseluottamusta. Sen jälkeen pystyi pelaamaankin. Paikan päällä oli hieno tunnelma enkä unohda sitä peliä ikinä.

Seuraavaa osumaa piti odottaa helmikuun alkuun asti. Silloin kotihallissa kaatui Kärpät voittomaalikisan jälkeen 2–1. Pajuniemi viimeisteli varsinaisella ajalla 1–1-tasoituksen ja onnistui myös voittomaalikisassa.

– Oli tosi hienoa tehdä maali tuollaisessa paikassa sarjakärkeä vastaan. Kyllä sitä Liiga-maalia oltiinkin jo odotettu, onneksi se tuli, Pajuniemi kertoo.

”Kehityn joka päivä”

Pajuniemi nousi liigajoukkueen rinkiin kesällä, jonka jälkeen kehitystä on pelaajan omien sanojen mukaan tapahtunut erityisesti voimapuolella sekä kamppailupelaamisessa. Eniten hiomista vaatii vielä laukaukset.

– Huomaan kehittyväni päivittäin treeneissä, kun joudun laittamaan itseni joka päivä likoon. Harjoituksista ei ole välipäiviä ja joka päivä joudun tekemään treeneissä paljon kovempaa, kun vastassa on kovempia ja kokeneempia vastustajia, mitä itse on. Se tekee hyvää minulle.

Pajuniemen mielestä suurin ero aikuisten ja junioreiden otteluiden välillä on vauhdikkuuden lisäksi keskittymisen merkitys.

– Junioreissa ei välttämättä keskitytä niin hyvin, mennään vaan pelaamaan. Aikuisissa pitää taas olla joka solulla mukana hommassa ja joka päivä täytyy tehdä töitä sen eteen, että on parhaassa mahdollisessa kunnossa, hyökkääjä analysoi.

Olympiatauko alkaa viikonloppuna

Lauantain kiekkokierroksen jälkeen Liiga menee hetkeksi olympiatauolle. Seuraavan kerran kiekkoa pelataan Liigakaukaloissa 27. helmikuuta. Tauolla Pajuniemen kalenterissa on treenejä, lepoa, kavereiden näkemistä sekä Korean kisojen seuraamista.

– Olen seurannut jonkin verran hiihtoa, sillä olen pienestä asti tykännyt hiihtämisestä. Jääkiekkoa en ole vielä ehtinyt seurata, mutta jospa hiihtolomalla kerkeää sitäkin katsomaan.

Alle 16-, 17-, 18- ja 19-vuotiaiden maajoukkueissa pelanneen TPS-kasvatin tavoitteena on pelata joskus myös itse olympialaisissa.

– Se on itsestä kiinni, mitenkä paljon tekee töitä. Mutta tavoitteenani on pelata maajoukkueessa, Pajuniemi pohtii tulevaisuutta.

Millaisia ajatuksia Pajuniemellä on seuraavasta Lukko-ottelusta? Lue lisää hänen kommenttejaan sekä mustavalkoisten kokoonpano lauantaipäivän ennakosta!

Tiina Rastiola