071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
24.3.2018

Kokoonpano TPS–SaiPa-kotipeliin 

Kun TPS ja SaiPa ottivat ensimmäisen kerran yhteen tiistaina 20.3. ja aloittivat neljännesfinaalit, selvisivät lappeenrantalaiset tiukasta pelistä ilman ainuttakaan jäähyä. Seuraavassa, torstaisessa kohtaamisessa tarina oli hyvin erilainen: SaiPa otti kuusi jäähyä, ja TPS pääsi pelin aikana lyömään kuusi maalia - viimeisen vain 47 sekuntia ennen pelin loppumista. 

tps-saipa.png

Erikoistilanteet näyttelivät torstai-illan jännitysnäytelmässä merkittävää roolia, kun verkot heiluivat niin tasavajaalla kuin ylivoimallakin. Tätä osattiin odottaakin, koska TPS päätti runkosarjansa pelaten Liigan toisiksi parasta ylivoimaa. Tässä vaiheessa playoffs-sarjaa on joukkue 50 %:lla ylivoiman ehdoton ykkönen. 

– Hyvä, että saatiin ylivoima toimimaan. Hyvältä näyttää. YV:t on äärimmäisen tärkeitä, pelit ratkaistaan pleijareissa niillä, tokaisee myös TPS:n Teemu Väyrynen. 

Nuori hyökkääjä on tällä kaudella ollut mukana junailemassa myös mm. Kahden miehen alivoimamaalia, eli erikoistilannepelaaminen onnistuu suuntaan kuin toiseenkin. Hän oli myös se, joka ratkaisi torstain pelin, kun pelikellosssa oli jäljellä enää alle minuutti. 

– Meillä kaksi hyvää YV-kenttää, vaikka vielä esim. Kallio on ollut sivussa. Alivoimalla homma toimii tasaisen varmasti myös.

Ei hyvää siinä missä ei pahaakin

TPS:n pelaaminen on ollut ajoittain hyvin epätasaista ja etenkin toiset erät ovat tuottaneet päänvaivaa ja aiheuttaneet kannattajille ylimääräisiä sydämentykytyksiä. 

– Toista erää pitää pystyä kehittämään. Ei kummassakaan pelissä ole ollut häävi, Väyrynen myöntääkin. 

– Huolelliset syötöt vaan perille asti, kun nyt on tullut aika paljon kiekonmenetyksiä. SaiPa on vaarallinen suorahyökkäysjoukkue. Omaa peliä vaan kun jatketaan kunnolla, niin pitäisi hoitaa kyllä. 

SaiPa on muutenkin ollut vaikea vastus, vaikka otteluvoitot ovatkin vielä 2–0 Tepsille. Lappeenrantalaisille ei tunnu normaali peliaika riittävän millään ja voittajaa on vaikea lähteä veikkaamaan, jos kellossa on edes pari sekuntia aikaa jäljellä. 

Käy lukemassa lisää Teemu Väyrysen ajatuksia edellisestä pelistä ja tulevista koitoksista!

Teksti: Roosa Kennedy 

TPS – SaiPa Gatorade Centerissä la 24.3. klo 17.
Ovet auki klo 15.30. Osta lippusi täältä!

Muista myös happy hour! Sport Barissa hanajuomat ovat -50 % klo 15.30-16 ja 5 € klo 16-16.30.

TPS:n kokoonpano 

1. Kenttä
10 Eric Perrin – 81 Ilari Filppula – 37 Patrik Virta
4 Olli Juolevi – 7 Henrik Tallinder

2. Kenttä 
52 Petrus Palmu – 89 Oula Palve – 18 Zach Budish
2 Mark Fraser – 49 Ilkka Heikkinen

3. Kenttä
25 Teemu Väyrynen – 56 Hannu Kuru – 51 Markus Nurmi
20 Jani Forsström – 36 Elmeri Eronen 

4. Kenttä
84 Ilkka Pikkarainen – 29 Jonne Virtanen  – 48 Lauri Pajuniemi
26 Lucas Ekeståhl-Jonsson  

Maalissa
32 Rasmus Tirronen (aloittava)
34 Oskari Setänen  

Loukkaantuneet:
44 Elias Karvonen
71 Tomi Kallio

Ei ottelukokoonpanossa:
40 Martin Berger
41 Oskari Siiki
43 Otto Nieminen
67 Jasper Lindsten

Infoa pelistä

Liput 
Hallin ovimyynti aukeaa ottelupäivinä tunti ennen ottelua. Voit ostaa ennakkoon lippusi myös verkkokaupasta.

Ovet auki klo 15.30
Ovet aukeavat ottelutapahtumiin perjantaisin ja lauantaisin aina 1,5 tuntia ennen ottelua ja arkisin (maanantaista torstaihin) 1 tunti ennen ottelun alkua. 

Otteluisäntänä Barona.

Paavo Nurmi Games on myös ottelussa mukana omalla pisteellään A-puolen aulassa. Pisteellä voit esimerkiksi pyöräyttää onnenpyörää!

Ohjelmaa lapsille, nuorille ja lapsenmielisille
Lasten omassa Hunajamaailmassa meno ja vilinä jatkuu tuttuun tapaan. Lisäksi G-katsomon takana on tarjolla mustavalkoisia kasvomaalauksia, TPS-siirtotatuointeja sekä pöytälätkää.

Hallilla on myös monen kirjavaa väkeä, kun Jore-karhu saa kaverikseen Siljan Harri Hylkeen sekä Skanssin Hani-pörriäisen.

Pelin ennakointia Sport Baarissa klo 16
Jääkiekkovalmentaja Juuso Nieminen sekä TPS-hyökkääjä Elias Karvonen ennakoivat illan ottelua. Haastattelijana Iku Viitanen Sport Baarissa klo 16 alkaen.

Seurajuoma & Happy Hour
Mustavalkoista seurajuomaa saa nyt hallin ravintoloista. Lisäksi lauantai-iltana Sport Baarissa on Happy Hour -hinnat! Eli ensimmäisen puolen tunnin (klo 15.30-16) aikana hanajuomat -50% ja viidellä eurolla seuraavan puolen tunnin ajan (klo 16-16.30).

Pysäköinti 
Gatorade Centerin alueella on noin 1200 pysäköintipaikkaa. Paikoitusmaksu 6 € rahastetaan saavuttaessa Gatorade Centerin paikoitusalueelle. Suosittelemme varaamaan käteistä maksua varten. Invapaikoitus on Gatorade Centerin pääsisäänkäynnin läheisyydessä ja se on maksuton.

Nyt loppukauden parkkikortti hintaan 30 €! Sisältää myös mahdolliset playoffs-ottelut. Ota yhteyttä tps@tps.fi, mikäli haluat oman parkkikorttisi.

Matsibussi
Turun seudun joukkoliikenteen linja 100 liikennöi Kauppatorilta pysäkiltä T1 5-10 minuutin välein. Ensimmäinen bussi lähtee 1 h 30 min ennen ottelua ja viimeinen vuoro lähtee Kauppatorilta 20 minuuttia ennen pelin alkua. Paluukuljetukset takaisin kauppatorille ottelun jälkeen 45 minuutin ajan. 

Turun seudun joukkoliikenteen hinnastot löytyvät täältä.

TietoAreenan "Ehkä Turun kovin lämäri?" -kisa 
Toisella erätauolla kilpaillaan lämärikisassa. Tervetuloa seuraamaan!  

Pelin jälkipuinti 
Pelin jälkeen parhaiden pelaajien haastattelut Sport Baarissa. Tuttuun tapaan hallin tauluilla ja TPS:n Facebookissa myös Post Game Show sekä TS Lehdistötilaisuus.