061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
23.8.2017

Keski-Euroopan kierros alkaa Tshekistä

Kauden 2017-2018 CHL-urakka käynnistyy torstai-iltana Tšekin Hrádec Kralovéssa, kun vastaan asettuu viime kaudella Extraliigassa kolmanneksi sijoittunut Mountfield HK.

Kenraaliharjoituksena CHL:ään toiminut uusi kotiturnaus TPS CUP antoi kahdesta tappiosta huolimatta erinomaiset pohjat Keski-Euroopan reissulle.

 Tavoitteena oli iso viikko ja onnistuimme siinä lähestulkoon täydellisesti. Perjantain Växjö-peli antoi paljon uskoa ja näytti potentiaaliamme. Lauantain Ässät-peli oli vähän sellainen työtapaturma. Pojilla oli kroppa vielä hereillä, mutta pää ei ollut enää pelissä mukana. Viikko oli toki kova, emmekä herkistelleet pelejä varten lainkaan. Se oli meidän päätöksemme ja se ehkä söi lauantaina pelaamisestamme sen terävimmän kärjen. Kuitenkin sunnuntaiaamuna, kun olin aamukahvin juonut ja vedin viikkoa yhteen, niin siitä jäi kokonaisuutena todella hyvä fiilis, kertoo päävalmentaja Kalle Kaskinen.

TPS:n joukkue veti keskiviikkona Gatorade Centerin jäällä vielä valmistavan harjoituksen ennen matkaan lähtöä ja jäällä riitti energiaa. Tosipelien alkua on selvästi ehditty jo odottaa.

– Nyt kausi pääsee vihdoin kunnolla käyntiin, kun CHL alkaa ja peleillä on merkitystä! Sen näkee jo harjoituksistakin, kun jokainen painaa hommia vielä innokkaammin ja terävämmin, iloitsee Henrik Tallinder.

Torstain vastustaja on hieman tuntematon verrattuna lauantaina vastaan asettuvaan Sveitsin mestariin Berniin, mutta Mountfieldinkin riveistä löytyy useita kansainvälisesti meritoituja pelaajia sekä suomalaisillekin erittäin tuttu valmentaja. Mountfieldin käskyttäjänä näet toimii toista kauttaan Václav Sýkora, joka aikanaan luotsessa Suomessa niin SaiPaa, Lukkoa kuin Ilvestäkin.

Vielä pari viikkoa sitten Mountfieldin maalivahtiosasto oli verrattain nimetön, mutta Patrik Rybárin loukkaannuttua seurajohto joutui tähyilemään markkinoille. Mountfieldin verkot sattuivat kuitenkin olemaan vesillä oikeaan aikaan, sillä tilalle löytyi nimekäs paikkaaja, kun viime vuodet KHL:n Riian Dynamossa pelannut tšekkivahti Jakub Sedlacek teki seuran kanssa sopimuksen, joka kestää syyskuun loppuun asti.

Puolustuspään nimilista kestää varmasti jonkin verran vertailua lohkon sisällä, sillä Mountfieldin riveistä löytyy moninkertaisia MM-kisakävijöitä, kuten Latvian Oscars Cibulsksis, Slovenian Blaz Gregorc sekä Slovakian maajoukkuemiehet Dominik Granak ja René Vydarený. Lisäksi peräpäästä löytyy myös Tšekin EHT-ringissä pyörinyt Martin Planek.

Mountfieldin hyökkäysarsenaalia johtaa vuosituhannen vaihteessa JYP:n ja HIFK:n riveissä viihtynyt 40-vuotias tšekki Jaroslav Bednar, joka on myös joukkueen kapteeni. Ikinuoren ykköstähtensä tueksi Mountfieldin kokoonpanosta löytyy useita eri maiden maajoukkuepelaajia. Tšekkiä ovat edustaneet niin EHT- kuin MM-tasollakin Richard Jarusek, Jiri Simanek, Rudolf Cerveny sekä Jokereiden KHL-joukkueessakin pelannut Petr Koukal. Heitä komppaavat Slovakian maajoukkuepelurit Lukas Cingel, Roman Kukumberg ja Tomas Zigo sekä Latvian viime kevään MM-joukkueessa hienosti pelannut Andris Dzerins.

– Heillä on paljon isoja, kokeneita äijiä, joilla riittää kamppailuhalukkuutta ja varmasti taitoakin löytyy riittävästi pelien ratkomiseen, tiivistää Kaskinen.

TPS:n pelaajilla ei ole tässä vaiheessa vielä kovinkaan selkeää kuvaa vastustajasta, mutta Tallinderin mukaan on olemassa tietyt asiat, joita on aina lupa odottaa, kun vastassa on tšekkiläinen joukkue.

– Yleensä tšekkijoukkueet pelaavat vahvaa puolustuspeliä, kääntävät peliä nopeasti ja iskevät tehokkaasti vastaan. Meidän täytyy pitää huoli siitä, ettemme hukkaa kiekkoja väärissä paikoissa.

– Tšekissä on uudenlainen pelikulttuuri tulossa pintaan, mutta minulla on sellainen fiilis, että kun heillä on niin kokenut joukkue, niin he eivät muihin Tšekin kärkijoukkueisiin verrattuna pelaa aivan niin kovaa painepeliä, vaan he pelaavat enemmän keskialueen träppiä. Meidän pitää olla valmiina siihen, olla huolellisia ja tulla yhdessä saletisti toiseen päähän, koska vastassa on vaaniva vastaiskujoukkue, luonnehtii puolestaan Kaskinen.

TPS:n valmennukselle on kertynyt riittävästi materiaalia Mountfieldin pelaamisesta, mutta Kaskinen ei halua joukkueensa miettivän liikaa vastustajan tekemistä.

– Emme tule tätä ensimmäistä peliä varten antamaan joukkueelle mitään suurta infopläjäystä vastustajasta, vaan keskiössä on se kuuluisa oma peli, josta olemme tehneet muutaman noston. Ehkä sitten ennen Bern-ottelua saatamme muuttaa lähestymiskulmaa hieman, mutta Mountfieldia vastaan lähdemme puhtaasti oma peli edellä.

Ottelua voi seurata C More Sport 2 -kanavalta. Lähetys alkaa klo 17.50.