081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
4.10.2017

Karavaani kulkee kohti Kouvolaa

Englannin matka osoittautui ohdakkeiseksi, joten TPS etsii paluuta voittojen tielle parin pelin tauon jälkeen. Matka jatkuu nopeasti, eli jo torstai-iltana Kouvolassa, jonka pimeässä syysillassa TPS pyrkii selättämään KooKoon.

CHL-vierailu Nottinghamin Pantterien kotiluolassa toi muun muassa tyhjän pistepussin ja pettymyksen, kun Nottingham Panthers onnistui vahvan toisen erän lopun ansiosta tekemään tarvittavat maalit, joilla se voitti pelin maalein 20. Panthers varmisti paikkansa CHL:n toisella kierroksella historian ensimmäisenä brittijoukkueena samalla reilusti mutkistaen Tepsin tietä jatkoon. Nälkäinen pantterilauma onnistui yllättämään Tepsin erittäin äänekkään kotiyleisönsä tuella.

 Tappiosta huolimatta on sanottava, että oli kyllä upea kiekkoilta. Hallissa oli hieno tunnelma ja vahva tunnetila myös jäällä. Vähän sellainen fiilis jäi, että moni yllättyi, kuinka kovaa peli oli fyysisesti ja tyypillisen pohjoisamerikkalaisen uhittelun kautta. Harmi vain, että liian moni pelaaja yllättyi siitä, mietti päävalmentaja Kalle Kaskinen.

TPS painoi päälle kolmannessa erässä pistäen Panthers-veskari Michael Garnettin töihin, mutta se kuuluisa viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan sekä loppukirin että koko pelin osalta.

 Pelissä sinänsä ei mitään ihmeellistä ollut eikä se meille mikään taktinen haaste ollut. Ne perusasiat, mitä olimme käyneet läpi, toimivat ja jauhoivat läpi pelin. Sellainen raivo tehdä maaleja oli se suurin puute ja toinen harmittava homma oli ylivoiman hermostuneisuus. Viimeisen syötön laatu oli heikko ja kun kudin piti suoraan syötöstä lähteä, ei se vain lähtenyt.

Seuraava peli tulee eteen nopeasti, kun TPS matkaa käytännössä heti Suomen kamaralle saavuttuaan kohti Kouvolaa, jossa KooKoo isännöi Tepsiä torstai-iltana.

Pääasiassa Kaskinen on tyytyväinen joukkueensa tekemiseen, mutta pari selkeää parannusta haluaa TPS-luotsi omiltaan nähdä, jotta joukkue palaisi Kouvolassa taas voittokantaan.

 Voimaa tarvitaan maalinedustoille ja kun päätypelimme on nyt ok-tasolla, niin pakkien pitäisi pystyä pelaamaan nopeammin kiekkoa maalille. Nyt he toivovat liikaa, että he saavat aikaan sen yhden kuningaslaukauksen, jolla tehdään maali. Kyse on kuitenkin siitä, että heidän pitäisi ennemminkin toimittaa hyökkääjille ruokaa sinne maalin eteen ja sitten se menee vaikka pöksyjen kautta sisään, jos on mennäkseen, tai sitten teemme riparimaalin. Sitähän se tässä nyt vähän huutaisi, kun emme ole juurikaan ripareista maaleja tehneet.

 Ei tässä sen ihmeempää kuin uusi valmistautuminen alle ja samaa duunia lähdetään taas tekemään, eli koirat haukkuu ja karavaani kulkee.