071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Kalakukkoa ennen jouluruokia

TPS palaa viiden pelin vieraskiertueen jälkeen tiistaina kotikaukaloon, jossa vastaan asettuu KalPa. Nousevalla trendillä sujuneen kiertueen lopuksi TPS otti kolme peräkkäistä voittoa, joista viimeisimmän viime perjantaina jatkoajalla Ilvestä vastaan. Värikkäiden vaiheiden jälkeen TPS nousi kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon Ilkka Heikkisen osumalla.

Ilvestä vastaan Heikkisen huolimaton pelaaminen kostautui kolmannen erän alussa, kun Teemu Lepaus pääsi Heikkisen harhasyötöstä viemään Ilveksen jo kahden maalin karkumatkalle. Heikkinen kuitenkin korjasi virheensä kirjauttamalla ensin syötön Ilari Filppulan tasoitusosumaan sekä laukomalla tulisella lämärillä pelin ratkaisun heti jatkoajan alkupuolella.

- Kyllähän se onnistuminen siihen paikkaan hyvältä maistui. Harvemmin kuitenkin kauden aikana tällaisia nousuja tehdään. Ainakin vaimo kotona oli varmasti tyytyväinen, kun ei tarvinnut katsella kiukkuista miestä koko viikonloppua, Heikkinen nauraa.

Jatkoaikamaali oli Heikkiselle jo kauden yhdestoista osuma, jolla lukemalla hän johtaa koko Liigan puolustajien maalipörssiä. Kaiken kaikkiaan ”Bono” on 31 otteluun kirjauttanut 21 pistettä.

- Kieltämättä hyvin on mennyt niin joukkueella kuin itselläkin. Pisteitä minulta odotetaan ja niitä on tullutkin mukavasti. Tässä iässä nyt ei sinänsä enää tarvitse todistella mitään sen kummemmin, kun nuoret tähtäävät NHL:n ja EHT:lle niin itselle joukkueen menestyksen edistäminen vaan on se tärkein juttu, Heikkinen pohtii.

Viime viikolla TPS pelasi ainoastaan yhden ottelun, joten aikaa jäi myös lepäämiseen. Heikkinen näkeekin levon merkityksen tässä kohtaa kautta tärkeänä.

- Tässä kuitenkin on 60 ottelun runkosarja käynnissä, joten pitää sitä tällä iällä välillä huilatakin. Sitten kun treenataan, niin vedetään täysiä, mutta ei me vanhat enää ihan kahta kertaa päivässä jakseta siten kuin nuorempina. Pitää vähän kroppaa säästelläkin, Heikkinen toteaa.

TPS-puolustuksessa on viime aikoina nähty vaihtuvuutta, kun Henrik Tallinder on loukkaantuneena sivussa, ja Olli Juolevi lähti nuorten maajoukkueen mukana rapakon taakse. Vieraskiertueella Heikkinen nähtiin Mark Fraserin pakkiparina.

- Yhteispeli on toiminut meillä tosi hyvin. Mark on parantanut koko ajan, vaikka aluksi tietysti pelaamattomuus näkyi. Hän on ollut mielestäni jopa positiivinen yllätys jo tähän mennessä. Aika yksinkertaisella kaavalla meillä homma toimii, Heikkinen toteaa.

Tiistaina vieraaksi saapuva KalPa on hankalan alkukauden jälkeen onnistunut kääntämään kurssinsa, ja viimeiseen 14 otteluun kuopiolaiset ovat jääneet pisteittä vain kertaalleen. Tällä hetkellä sarjataulukon tasaisen keskikastin sijalta seitsemän löytyvä joukkue kukisti edellisessä ottelussaan HIFK:n Helsingissä lukemin 2-3.

- Sieltä tulee vastaan nuoria ja pikkuisia kavereita, jotka pörräävät joka suuntaan aika paljon. Meilläkin sentään aika monelta äijältä jalkoja löytyy hyvin, joten eiköhän siihen liikkeeseen lääkkeet löydetä. Aika kokematon joukkue kuopiolaisilla on, joten katsotaan, jos siihen voitaisiin iskeä, Heikkinen suunnittelee.

Tiistai-illan kamppailu on joukkueiden viimeinen ennen joulua. Takaisin sorvin ääreen palataan kuitenkin jo tapaninpäivänä, jolloin TPS saa vieraita Raumalta.

- Keskiviikkona ja torstaina vielä treenataan, sen jälkeen pidetään muutama päivä vapaata. Joulupäivänä on sitten pelaajien omat treenit jäällä. Ei koko joulua parane siis vaan syödä ja nauttia elämästä, vetäen joka päivä kilon joulutorttuja ja vihreitä kuulia, Heikkinen naurahtaa.

Heikkisen perheessä joulu mennään muutoin pitkälti lasten ehdoilla.

- Perinteisesti ollaan vedetty siian ja lohen mätiä aika isolla kädellä. Muuten sitten katsotaan mitä lapset keksivät, ja odotellaan, jos joulupukkikin löytäisi paikalle, Heikkinen kertoo. 

TPS–KalPa Gatorade Centerissa tiistaina 19.12 kello 18.30. Liput ennakkoon TÄSTÄ!

 

Heikkinen5.jpg