071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Kaapo Kakko: ”Ykkösketju on mahtava paikka ottaa oppia”  

Tiistaina uransa kolmannen liigaottelun pelannut Kaapo Kakko kuuluu Tepsin juniorituotannon suurimpiin helmiin. Vasta 16-vuotias Kakko on takonut A-junioreissa 47 tehopistettä 32 otteluun ja pääsi HPK:ta vastaan ensi kertaa ykkösketjuun myös miesten peleissä.

KallioKakko.jpg

Joulukuun 15. päivänä Liigassa Ilvestä vastaan debytoinut Kakko nähtiin kahdessa ensimmäisessä ottelussaan alemmissa kentissä, mutta tiistaina vuorossa oli nousu Tomi Kallion ja Eric Perrinin rinnalle. Myös ylivoimavastuuta saanut Kakko keräsi ottelussa lähes 19 minuutin peliajan.

— Hienoa oli päästä kokeneiden äijien rinnalle pelaamaan. Peliaikaa tulee enemmän ja paikkoja selvästi runsaammin kuin alemmissa kentissä. Tarjoilusta ei homma ainakaan ole kiinni, kun vaan itse osuisi tolppien väliin, Kakko nauraa.

— Odotetun kovavauhtista on peli Liigassa ollut. Vahvoja pelaajia vastassa, jotka luistelevat hyvin. Ihan erilaista tietysti kuin A-junnuissa.

Kakon pistetili Liigassa aukesi tiistaina, kun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi hän tavoitti hienolla syötöllään Kallion, jonka veto ohitti Emil Larmin. Pelaaminen samassa kentässä 42-vuotiaan Perrinin sekä ylihuomenna 41 täyttävän Kallion kanssa ei Kakkoa huimaa.

— Mahtava paikka ottaa oppia. Viimeksi käytiin kymmenisen minuuttia kuvioita läpi yhdessä. Samoja vinkkejä pitää pyrkiä hyödyntämään jatkossakin, Kakko toteaa.

A-junioreilla haasteellinen syksy

 Vasta B-juniori-ikäinen Kakko on pelannut kauden A-junioreissa, jossa henkilökohtaisista onnistumista huolimatta joukkueen meno on ollut takkuista. Tepsin tie vei alempaan jatkosarjaan, josta vain voittaja pääsee mukaan kevään pudotuspeleihin.

— Iso pettymyshän se oli, sillä tavoitteet olivat koko ajan ylemmässä. Siellä olisi saatu kovempia pelejä, mutta ei voi mitään. Joukkueena asia on käsitelty ja siitä on päästy yli. Tällä hetkellä pleijaripaikka näyttää kuitenkin täysin realistiselle, Kakko kertoo.

— Syksyllä emme pelanneet tarpeeksi hyvin joukkueena. Meillä oli liikaa sellaista mentaliteettia, että haettiin vain itselle maaleja. Nyt joukkue tuntuu yhtenäisemmälle, ja tuntuu, että yhteispeli on mennyt eteenpäin.

Henkilökohtaisella tasolla Kakko on kuitenkin tyytyväinen kuluneen kauden antiin. Alkusyksyn pienten loukkaantumisten jälkeen pelit ovat sujuneet nousujohteisesti. Alemman jatkosarjan kuudessa ottelussa on syntynyt seitsemän maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

— Alkusyksystä oli vähän tahmeaa vammojen jälkeen, mutta sittemmin on mennyt paremmin. Olen saanut pelata paljon ja paikkoja tulee joka pelissä reilusti, Kakko sanoo.

Erityisesti puolustuspäässä kehitettävää

 Junioreissa hyökkäyspään virtuoosina tunnettu Kakko nimeää omiksi vahvuuksikseen peliälyn sekä kiekonkäsittelyn, joiden lisäksi maalintekotaito on viimeisen vuoden aikana kehittynyt selvästi. Myös suurimmat kehityskohteet mies tiedostaa itse.

— Puolustuspäässä riittää tekemistä. Lisäksi ainakin kamppailuvoimaa pitää saada paljon lisää, jotta Liigassa voi vakituisesti alkaa pärjäämään, Kakko miettii.

Kakkoa pidetään koko Suomen mittapuulla yhtenä ikäluokkansa kuumimmista lupauksista. Nuori mies suhtautuu ennakko-odotuksiin viileästi.

— Päivä kerrallaan mennään maltillisesti eteenpäin. Peleissä kaikki ennakko-odotukset pitää vaan sulkea pois mielestä, helmikuussa 17 täyttävä Kakko toteaa.

—Kaikki liigakokemus, jota kevään aikana karttuu, on pelkkää plussaa. Ei missään nimessä huono homma olisi pelata A-junnuissakaan ja olla siellä johtava pelaaja, kun pleijareihin mennään. Loppukauden alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat myös kirkkaana tavoitteena mielessä.

 

Mikä on Kakon rooli huomisessa JYP-taistossa? Lue lisää superlupauksen mietteitä huomisesta otteluennakosta!

Teksti: Juho Torpo 

Kuva: Markku Vuotila