081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
26.3.2018

Kaapo Kakko – A-nuorten SM-liigan vuoden tulokas

Lauantain 24.3. TPS–SaiPa-ottelun alussa Kaapo Kakko palkittiin A-nuorten SM-liigan vuoden tulokkaana. Hyökkääjänuorukainen teki kauden aikana vaikuttavat 25+30=55 tehot 38 ottelussa.

KallioKakko.jpg

Kakko kävi kokeilemassa Liiga-joukkueen vauhtia vain 16-vuotiaana. Kuudesta pelatusta ottelusta tarttui mukaan paljon kokemusta sekä yksi syöttöpiste.

– Liigassa on kovempi vauhti ja fyysisempiä pelaajia vastassa, että fyysisyys on ainakin iso juttu, Kakko kommentoi sarjojen välisiä eroja.

Vuoden tulokas -palkinto jaetaan nimensä mukaisesti liigan kauden parhaalle tulokkaalle. Palkinto on nimetty 1950-luvulla pelanneen Yrjö Hakalan mukaan Yrjö Hakala -palkinnoksi. Palkinto on jaettu tällä nimellä vuodesta 2011 asti. Nimilista palkinnon kyljessä on vaikuttavaa luettavaa: mukana on mm. Mikael Granlund, Otto Rauhala, Sebastian Aho sekä Olli Juolevi. Nyt samassa listassa on myös Kaapo Kakon nimi.

– Tosi hienoa saada tuo ja siellä on isoja nimiä, ketkä on ennenkin saanut tuon, niin todella hieno juttu, Kakko kertoi päällimmäisiä tuntemuksiaan.

TPS:n A-nuorten kausi ei mennyt aivan toiveiden mukaisesti. Alkusarjan sijoitus joukkueella oli 11. Joukkue ei edennyt varsinaiseen Nuorten SM-liigaan, vaan jäi alempaan jatkosarjaan. Alemman jatkosarjan tuloksena oli kolmas sija ja Tepsin nuoret aloittivat kesälomansa maaliskuun alussa.

Vaikka A-nuorten kausi päättyi jo runkosarjaan, ei Kakko aio jäädä paikoilleen makaamaan.

 Loppukauden suunnitelmat on, että pääsisi pelaamaan MM-kilpailut U18-joukkueen kanssa Venäjällä, tällä kaudella niin U17 kuin U18 maajoukkueen mukana ollut Kakko pohtii omaa kevättään.

Kaapo Kakko on jo useamman kauden ajan tehnyt pisteiden valossa hienoa tulosta, mutta aina voi kehittyä enemmän. Varsinkin kun kyseessä on vasta 17-vuotias nuorukainen.

 Luistelu on mennyt eteenpäin ja kamppailupelaaminen, että siinä on kaksi isoa, Kakko analysoi tämän kauden kehitystään.

Turussa syntynyt ja koko uransa pelannut Kakko on nyt päässyt maistamaan jo miesten pelejä ja kuka tietää, mitä seuraava kausi tuo tullessaan. Nuorukaisella on sopimus mustavalkoisten kanssa 20192020-kauteen asti. NHL-varaustakin saadaan vielä odotella, sillä hän on draftaus-vuorossa kesällä 2019.

TPS onnittelee Kaapoa Vuoden tulokkaan -tittelistä!

Teksti: Johanna Reponen