061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
29.11.2017

Juhlaotteluun tuoreilla jaloilla

Keskiviikkona Gatorade Centerissä juhlitaan satavuotiasta Suomea. Klo 18.10 alkavien juhlallisuuksien jälkeen kiekko putoaa jäähän ja kotijoukkue TPS kohtaa Kouvolan KooKoon.

Keskiviikko-iltaan joukkueet lähtevät hieman erilaisista lähtökohdista. KooKoo kohtasi tiistai-iltana Raumalla Lukon ja TPS on huilannut lauantaisen pelin jälkeen. Turkulaiset lähtevät kamppailuun Liigan sarjataulukon toiselta sijalta. KooKoo on tiistain Lukko-pelin jälkeen sijalla 11.

– Kaikki pelit ovat tietysti tiukkoja ja KooKoo on mielestäni pelannut nyt hyvin. Juttelin itseasiassa Tuokkolan (KooKoon päävalmentaja) kanssa ja hän sanoi, että heillä on hyvä draivi päällä, päävalmentaja Kalle Kaskinen miettii tulevaa kamppailua.

Lauantainen SaiPa-peli ei jättänyt hyvää makua suuhun. Toisaalta perjantai-illan vieraskamppailu Tapparaa vastaan oli hyvä ja vauhdikas, josta lähti kotiin hieno voitto. Vahvoja tunteita nähtiin niin katsomossa kuin kentällä, mutta miten niistä saadaan anti parhaiten irti?

– Itseasiassa tiistaina kävimme pienissä ryhmissä läpi tilannetta, että missä mennään. Jakauduimme kolmeen ryhmään: jokaisessa oli johtajuutta ja vähän erilainen rakenne. Keskustelimme juuri siitä, missä me olemme nyt ja miksi, sekä mitä esimerkiksi viime viikon pelit kertovat meistä ja miten käsitellä niitä, Kaskinen avaa henkisen puolen työkaluja.

Paljon puhutaan joukkueiden pelitavoista ja siitä, miten oma peli on se tärkein. Kuitenkaan vastustajaa ei saa Kaskisen mukaan unohtaa.

– Kyllä tietyllä tavalla se kuuluisa "oma peli" on tärkeää, mutta kyllä me aina vastustajasta katsomme ne muutamat jutut, joihin voidaan iskeä.

Kotikaukalossa TPS:n otteet ovat olleet hieman kaksijakoisia. Löytyy hieno 50-voitto Ässistä, mutta myös suurinumeroisia tappioita. Vieraskentillä TPS on inhottavin vastustaja johtamalla tilastoa. Onko tämä vain tilastonikkareiden päähänpinttymää vai voiko siellä olla jotain taustalla, Kalle Kaskinen?

– Voi olla, meillä on kuitenkin paljon nuoria pelaajia jotka ovat enemmän tällaisia hyökkäysorientoituneita, vähän hyökkäysvoittoisia. Että kyllä se vaan se kotipeli; on sitten läheiset, tyttöystävät tai kaverit katsomossa niin vähän halutaan näyttää jotain extraa ja sitten voi olla, että peli menee sen takia vaikeaksi. Vieraissa ei tarvitse kauheasti ketään viihdyttää ja fokus pysyy vielä paremmin. Se on se, mikä meidän pitää oppia ja voidaan pelata sellaista niin sanottua lihapulla-peliä pelata myös kotona, että ei meidän tarvitse aina olla niin viihdyttäviä. Jos ei ihan kulje niin voidaan ottaa peruspeli haltuun ja jaksetaan jauhaa 60 minuuttia niin tulos tulee ja peli lähtee sitä kautta kulkemaan.

Tuoretta verta juhlapelin kunniaksi

Palloseuran kokoonpanossa on tapahtunut hieman muutoksia viime viikkojen aikana. Puolustuspäähän on tullut uusi vahvistus Mark Fraser ja sairastupa on tyhjentymään päin Filppulan, Forsströmin sekä Perrinin palattua kehiin. Keskiviikkona voi olla odotettavissa myös lisää pelikuntoisia pelimiehiä.

– Lindsten on näillä näkymin tulossa sekä Jonne (Virtanen) on pelikunnossa. Katsotaan vielä keskiviikkona viimeinen, lopullinen rosteri. Se on hyvä tilanne, että meillä on tietyllä tavalla jopa kilpailua tällä hetkellä, myöskin niin, että voidaan raskaassa jaksossa käyttää hieman rotaatiota. Hyvä juttu, että meillä on äijiä, niin voidaan jopa jotakuta huilauttaa jossain välissä. Tämä on suunnitelma.

Keskiviikon kamppailu on Suomi 100 -juhlaottelu ja luvassa on monenlaista ohjelmaa itse pelin lisäksi. Ennen peliä Laivaston soittokunta esittää Finlandian upean valoshow’n säestyksellä. Turkulaisväritteinen Maamme-laulu sekä arvovaltainen kiekonpudottaja kruunaavat ottelun alun.

– Tällaiset juhlallisuudet antavat lisää potkua ja draivia.

Juhlallisuudet alkavat Gatorade Centerissä klo 18.10, joten paikalla kannattaa olla ajoissa. Ovet avataan jo klo 17.00, joten myös ennen peliä ehtii hyvin käydä hakemassa Jore-pehmolelut TPS Shopista ja popparit kioskista.