081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Jonne Virtanen: ”Eniten pelejä nelosketjussa -ennätyksen haku jatkuu”

TPS saa Turun tiistai-iltaan vieraita Porista, kun sarjataulukon seitsemännellä sijalla majaileva Ässät saapuu haastamaan sarjakärkeä. TPS lähtee otteluun allaan kauden ensimmäinen suora tappio HIFK:ta vastaan, kun taas Ässät on onnistunut voittamaan viidestä edellisestä pelistään vain yhden.

Vasta kauden 14:s ottelu jätti TPS:n ensimmäistä kertaa pisteittä, kun HIFK haki vierasvoiton luvuin 2-5. Juhlaottelun tappio käsiteltiin TPS-leirissä nopeasti.

- Vastustaja oli hyvä. Tuntuu, että huonommalla pelillä ollaan tällä kaudella voitettukin, mitä me lauantaina pelattiin. Ei tappio kuitenkaan meille sen kummempi asia ollut, media ehkä siitä on yrittänyt tehdä vähän isompaa juttua, mitä se onkaan, Jonne Virtanen toteaa.

Tehot 0+2 alkukaudesta kirjauttanut Virtanen on ylpeä joukkueen alkukaudesta, vaikka omassa pelaamisessa aina parannettavaa riittääkin.

- Tuntuu, että aika yhden suunnan pelaamiseksi on omalta osalta mennyt. Monesti se hyökkääjän tapauksessa tarkoittaa hyökkäyssuuntaan, mutta minulla se on päinvastoin. Parempaan kahden suunnan peliin tässä tähdätään jatkuvasti, mutta oma rooli on kuitenkin hoitunut hyvin. Ei ne omat pinnat hirveästi tietysti lämmitä, mutta sarjataulukkoa katselee kyllä mielellään, Virtanen myhäilee.

Erityisen tyytyväinen Virtanen saa alkukauden osalta olla joukkueen alivoimaan, joka on Liigan parasta 95,56 prosentilla. Alivoiman erinomaisuudesta Virtanen jakaa kiitoksia joukkuekavereilleen.

- (Elias) Karvonen ja (Teemu) Väyrynen ovat vetäneet tosi hyvin, ja aika hyvin ollaan (Markus) Nurmen kanssa myös pystytty oma ruutumme täyttämään. Hyvä alivoima vaatii aina hyvän maalivahdin ja sekin osasto on kunnossa. Norrena meillä pääasiassa alivoimavalmennuksesta vastaa, joten hyvää duunia myös häneltä, Virtanen kiittelee.

Alkukaudesta Virtasen rinnalla tuttu näky on ollut Markus Nurmi, joka tekee vahvaa läpimurtoaan TPS-miehistöön. Nurmen vahvat esitykset eivät ole yllättäneet Monsterimonnia.

- Makke harjoitteli kesän todella kovaa ja kasvoi samalla henkisesti paljon. Nyt hän on selvästi ymmärtänyt, millaista elämää nuoren jääkiekkoilijan pitää elää. Erittäin hyvä alivoimapelaaja, jolla luulisi olevan käyttöä nuorten MM-kisoissakin jossain roolissa. Potentiaalia olisi ylempiin kenttiin jo nyt, mutta aika hyvin siellä näyttää meidän kärkijätkätkin vetävän, Virtanen sanoo.

Ässien alkusyksy vuoristorataa

Porin Ässät saapuu Turkuun alavireisenä, sillä joukkue on vahvan alun jälkeen taantunut, ja erityisesti kotikentällään ollut suurissa vaikeuksissa. Valoa tunnelin päähän toi kuitenkin perjantain vierasvoitto Jyväskylästä lukemin 1-3. Lauantaina Porissa joukkue kuitenkin taipui HPK:lle tylysti 2-5.

Tämän kauden Pataryhmästä mielenkiintoisimpina niminä esiin nousevat ruotsalaispuolustaja Maksim Matushkin sekä hyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Sami Lähteenmäki. Täksi kaudeksi Raumalta Poriin palannut Lähteenmäki on joukkueen kultakypärä, tehtyään 14 otteluun tehot 9+4. Turkulaisille tuttu kasvo on Jussi Makkonen, joka avasi kautensa lauantain HPK-pelissä.

- Ässät on perinteisesti kovaa töitä tekevä jengi. Todella sitoutunut nippu, niin kuin Ahon alaisuudessa joukkueet ovat aina, Virtanen ennakoi.

Oman roolinsa Tepsissä täydellisesti hyväksynyt Virtanen ei osaa valottaa TPS:n loukkaantumistilannetta tiistaita ajatellen, mutta yksi asia näyttää ainakin tässä kohdin varmalta.

- Tuntuu, että se nelosketjun sentterin kyltti on aika liimattu mulle. Kai tässä jotain Stounin ”eniten pelejä Liigan nelosketjussa” -ennätystä jahdataan. Viime pelissäkin ukkoja oli sivussa siinä määrin, että siellä oli lopulta Reunanenkin kolmosessa, mutta meikäläinen painaa nelosen sentterinä aina vaan. Kyllä se rooli kuitenkin mulle kelpaa mainiosti, Monsterimonni nauraa.

 Jonne.jpg

TPS-Ässät Gatorade Centerissa tiistaina 17.10 kello 18.30. Hanki lippusi ennakkoon TÄSTÄ!