071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
15.12.2017

Jatkoaikavoitto takataskuun Tampereelta

Turun Palloseura osoitti olevansa maineensa veroinen. Liigan paras vierasjoukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin Ilvestä vastaan kolmannessa erässä ja lopulta voittoon jatkoerässä Ilkka Heikkisen ylivoimamaalilla.

Jatkoerään joukkue selvisi Ilari Filppulan osuttua minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Heikkisen maalin syöttö lähti sekin Filppulan lavasta.

Avauserän kuumimmat hetket jätettiin viimeiselle minuutille. TPS-pakkipari Elmeri Eronen – Martin Berger otti samassa vaihdossa kaksiminuuttisen mieheen ja Ilves sai hetkensä viidellä kolmea vastaan.

Turkulaisalivoima ei kestänyt aivan erän loppuun saakka, sillä isäntien Teemu Rautiainen kilautti kiekon Oskari Setäsen taakse ajassa 59.59.

Palloseura nosti päätään Virran kavennuksella 10 minuuttia ennen loppua. Ilves-vahti Riku Helenius pani parastaan koko loppuerän, mutta ei voinut Filppulan tasoitukselle lopulta mitään.

TPS:n riveissä Liiga-debyyttinsä sai vasta 16-vuotias hyökkääjä Kaapo Kakko, joka vasta edellisenä päivänä sai tietää tulikasteestaan.

Kakko hoiteli laitahyökkääjän tonttia ketjussa, jonka toisena laiturina paineli Ilkka Pikkarainen ja sentterinä Teemu Väyrynen.

Kakko pelasi kelpo pelin, vaikka maalin makuun ei hänen kentällisensä päässytkään. Debytantin tilille merkittiin yksi laukaus, avauserässä maalin yli mennyt rystyvippaus.

– Oli mahtava fiilis päästä pelaamaan. Tempo oli kova, mutta mielestäni pysyin ihan hyvin mukana, Kakko totesi TS Kiekon otteluraportissa.

Juniorimaajoukkueiden vakiomiehistöön kuuluva TPS:n oma kasvatti on noussut nopeasti ikäluokkansa huipulle, ja esille ovat jo nousseet spekuloinnit kesän 2019 NHL:n varaustilaisuudesta.

186-senttinen ja 82-kiloinen hyökkääjä on ollut nuorten SM-liigassa joukkueensa tehokkain tällä kaudella. 26 ottelussa ovat syntyneet tehot 18+14 ja sijoitus on pistepörssissä 14. Viime kaudella Kakko ylsi B-junioreiden 35 pelissä lukuihin 24+17. Ikänsä puolesta hän olisi voinut pelata vielä C-junioreissa.

– Kakko pelasi rohkeasti ja yritteliäästi, olen tyytyväinen hänen iltaansa.

– Kokeneemmat ratkaisivat ottelun tänään lopulta meille. Täytyy kuitenkin muistaa, että porukassamme on ainakin kahdeksan pelaajaa, jotka ikänsä puolesta mahtuvat vielä A-junioreihin, Kaskinen muistutti.