021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30

Jasper Lindsten: ”Pieni shokki silmävammasta ensin tuli”

TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten palaa tiistaina Jukureita vastaan kokoonpanoon. Reilu kuukausi sitten silmävamman saanut Lindsten uhkuu näyttöhaluja alavireisen tammikuun jälkeen.

180118_jukurit-22_lindsten.jpg

TPS kohtasi Jukurit edellisen kerran tammikuun 18. päivänä, jolloin ottelun kolmannessa erässä Jukurien Ilmari Pitkäsen maila osui vaarallisen näköisesti Lindstenin kasvoihin. Raju osuma aiheutti ison verenvuodon sekä yli kuukauden tauon peleistä.

– Ensimmäisenä siitä tuli jonkinlainen shokkitila, kun ei tiennyt, kuinka pahasti kävi. Ei se niin hirveästi edes sattunut, mutta hurja tilanne oli avata silmää kopissa, kun alettiin katsoa, onko siitä mitään jäljellä, Lindsten muistelee.

Pitkäsen maila kopahti suoraan Lindstenin silmään, mutta pahimmalta silti vältyttiin. Silmän näkökyky pysyi tallella.  

– Paraneminen lähti käyntiin aika nopeasti. Siitä alkoi kahden ja puolen viikon pakkolepo, johon ei sopinut minkäänlainen urheilu. Sen tauon jälkeen palasin heti jääharjoitteluun, samalla käyden säännöllisesti silmää tutkituttamassa, eikä mitään ongelmia sen kanssa tullut, Lindsten kertoo.

TPS-kannattajat muistavat muutaman vuoden takaa puolustajalegenda Petteri Nummelinin silmävamman, joka piti miehen tuolloin sivussa suurimman osan kaudesta. Nummelinin ongelmaksi koituivat sykkeen kohotessa aiheutuneet silmänpaineet, joista Lindsten ei ole kärsinyt.

– Aluksi tuntui vähän, että onko silmässä painetta, mutta tutkittaessa selvisi, että se tunne aiheutui vain tikeistä. Sen diagnoosin jälkeen tuli varsin hyvä fiilis jo. Nyt on odoteltu vain paluuta kaukaloihin, Lindsten myhäilee.

Pelitauko jopa hyväksi?

Tammikuussa Lindstenin pelit eivät muutenkaan sujuneet suunnitelmien mukaan. Viisi pelattu peliä eivät tuottaneet tehopisteitä, ja myös joukkueena TPS koki kuluvan kauden suurimman aallonpohjansa.

– Vaikeaa oli, ja tuntui, että oikein mikään ei tahtonut itsellä onnistua. Sikäli tauko jääkiekosta tuli ihan hyvään saumaan, mutta ehkä vähän turhankin pitkäksi aikaa, Lindsten miettii.

– Oli tärkeää päästä tässä vaiheessa mukaan, jotta saan viisi runkosarjamatsia alle ennen pudotuspelejä. Saa taas pelituntuman takaisin, ennen varsinaisten ratkaisupelien alkua.

Myös joukkueena Lindsten näkee Tepsin vähitellen olevan valmis kevään taistoihin.

– Heikompi jakso saatiin sentään selätettyä, ja nyt kaksi edellistä matsia olivat huippusuorittamista. Nyt pyrimme pitämään saman tason tästä edespäin, 23-vuotias laituri lupaa.

Uusien hankintojen kautta kaivattua leveyttä

Tiistain Jukurit-kamppailussa TPS-paidassa viilettää ensimmäistä kertaa Oula Palve. Tehot 13+31 kuluvalla kaudella summannut Palve tuo yhdessä Zach Budishin kanssa toivottua laajuutta Tepsin hyökkäysarsenaaliin.

– Hyvältä vaikuttavat molemmat äijät. Nyt saadaan jalkeille kolme hyökkäävää kenttää, joilla oikeasti kyetään pelistä toiseen ratkomaan matseja, Lindsten ennakoi.

– Tänään treenattiin yhdessä (Tomi) Kallion ja (Eric) Perrinin kanssa, joten katsotaan löytyisikö paikka heidän rinnaltaan huomenna. Näyttöhalut ainakin ovat tapissa, Lindsten hymyilee.

 ”Paluuta odotettu kuin kuuta nousevaa”

Lindstenin kummiyritys RealGreenin Mikko Viitanen sanoo Lindstenin paluun olevan huojentava tieto.

– Ikävä sattuma kävi, ja huolestuneina odottelimme uutisia vamman laadusta. Ihan kuin kuuta nousevaa on odotettu, että ”Jasu” palaa rytinällä kaukaloihin, Viitanen ilakoi.

– Loukkaantumisensa aikana hän oli muutaman kerran meidän suuntaan yhteyksissä, ja piti meidät ajan tasalla parantumisestaan. Siitä olemme todella kiitollisia. Tsemppiä Jasulle ja koko Tepsille loppukauteen!

RealGreen kierrätys 300x80.jpg

Millä mielin Lindsten odottaa huomista kohtaamistaan Jukureiden Ilmari Pitkäsen kanssa? Lue lisää nuoren miehen kommentteja huomisesta otteluennakosta!

Teksti: Juho Torpo