151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg

Jani Forsström: ”Blokit antavat joukkueelle paljon voimaa”

TPS koki playoffs-kevään ensimmäisen tappionsa eilen Kisapuistossa, kun SaiPa oli vahvempi luvuin 3–1. Seuraavaa ottelupalloa tarjotaan keskiviikkona kotihallissa, johon lähdetään Jani Forsströmin mukaan luottavaisin mielin.

jani5.jpg

Ensimmäinen ottelusarjan katkaisupaikka on tunnetusti hankala, eikä TPS saanut maanantaina koneestaan parasta irti.

– Vaikea sanoa, mistä jäi homma kiinni. Aloitettiin vähän heikosti, eikä päästy siihen lauantain kaltaiseen rytmiin ollenkaan. Koko ajan pyrittiin parantamaan, mutta vähän rimpuiluksi meni, Forsström miettii.

Vastuuta erityisesti alivoimalla

Tappiosta huolimatta TPS johtaa ottelusarjaa lukemin 3–1. Forsström itse on vakiinnuttanut jälleen paikkansa Tepsin kovatasoisesta puolustuksesta. 32-vuotias Kiekkoreippaan kasvatti on varsin tyytyväinen omaan kauteensa.

– Aika tasaista suorittamista on ollut ilman suurempia ylä- tai alamäkiä. Meillä on kahdeksan hyvää pakkia tällä hetkellä, joka on tietysti pelkästään positiivinen asia. Hienoa kuitenkin, että valmennus antaa luottoa peliajan muodossa, eilen yli 16 minuuttia kellottanut Forsström kiittelee.

Erityisesti loistavana alivoimapelaajana tunnettu Forsström ei pelkää heittäytyä kovienkaan lämäreiden eteen. Välillä myös sattuu, mutta se kuuluu asiaan.

– Joukkue saa energiaa blokeista siinä missä maaleista ja taklauksistakin. Kerran runkosarjassa tuli kiekko päähän, mutta muuten on aika vähillä kolhuilla säilytty, Forsström muistelee.

– Pleijareissa meillä oli yksi huonompi peli AV:lla, se ensimmäinen vierailu Lappeenrannassa. Muuten homma on toiminut hyvin. Meillä on hyviä roolipelaajia siihenkin hommaan.

Karnevaalitunnelma toiveissa

Pääpiirteittäin varsin tasaisissa merkeissä edennyt ottelusarja jatkuu huomenna kotikaukalossa. Forsström toivoo turkulaisyleisön jatkavan siitä mihin lauantaina jäi.

– On mahtava fiilis pelata, kun yleisö kannustaa tuolla tapaa. Ei kiekkoilijana paljon parempaan paikkaan voi päästä, Forsström myhäilee.

– Tasaista on koko ajan, mutta pieniä asioita parantamalla kaikki on mahdollista. Siitä varmaan viime lauantain kotiesitys antoi osviittaa. Siihen flow-tilaan yritämme taas huomenna.

Teksti: Juho Torpo