021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
1.9.2017

Ilkka Pikkarainen: "Nyt ollaan oikealla tiellä"

Turun torstai-illassa koitti odotettu hetki, kun TPS lunasti CHL-kauden avausvoittonsa. Sveitsiläinen SC Bern kaatui Gatorade Centerin jäällä lukemin 3–1. Lauantaina on vuorossa revanssi Mountfield HK:ta vastaan.

Mustavalkoisille kannattajille tarjottiin torstaina voiton lisäksi enemmänkin ilon aiheita, kun lähes seitsemän kuukauden tauon jälkeen ”Talonmies” palasi kehiin. Hyökkääjä Ilkka Pikkarainen loukkaantui helmikuussa ja alaraajavamma piti miehen poissa kentältä aina tähän hetkeen asti.

– Oli kiva pelata, mutta olihan se aika hirveätä, kunnon puolesta siis. Vielä on tekemistä, mutta jostain se on aloitettava. Tähän ensimmäiseksi tuli kova peli. Töitä on tehtävä, että pääsee kuntoon.

Kuntoutusprosessi on ollut pitkä ja jatkuu vielä.

– Sanotaanko niin, että on ollut pitkä kesä Rintsin (TPS-valmentaja Kimmo Rintanen) kanssa. Olemme luistelleet paljon kahdestaan ja tehneet töitä. Niin se pitääkin olla. Nyt kun pääsin pelaamaan, niin hyvältähän se tuntui.

TPS on pelannut tähän mennessä kolme CHL-ottelua, jonka myötä oma peli alkaa vähitellen löytyä. Torstai-iltana maalihanat aukesivat kolmannessa erässä, Bernin johdettua kaksi erää yhden maalin turvin.

– Joukkueessa on kivaa olla ja vielä kun voitetaankin, tuntuu erittäin hyvältä. Nyt ollaan oikealla tiellä, tätä pitää jatkaa.

Palloseuran toisen maalin taiteillut hyökkääjää Jonne ”Monsterimonni” Virtanen täydentää kollegansa analyysiä joukkueen pelistä.

 – Torstain ottelun alussa tuli vähän sellainen pomppumaali, mutta se oli hyvä merkki meiltä, ettei se vaivannut paljoa ja pääsimme jatkamaan.

Katse kohti lauantaita

Kauaa ei TPS ehdi Turussa kuvioita hiomaan, sillä seuraava CHL-koitos on jo lauantaina. Silloin vastaan asettuu tšekkiläinen Mountfield HK. Joukkueet kohtasivat reilu viikko sitten Mountfieldin kotikentällä ja tällöin kotijoukkue oli vahvempi. Miten varmistetaan kotijoukkueen juhlat myös lauantaina, Jonne Virtanen?

– Ehkä isoin on tuo jokaisen pelaajan perustaso, se mistä meille maksetaan. Että olit sitten taitava tai enemmän työhevonen, pakki tai hyökkääjää, olet valmis pelaamaan ja kamppailemaan. Sellainen, että teet töitä. Se on tepsiläinen pelaaja, se on vaatimus. Osaat sitten heittää lättyä tai et, sen voi kaikki tehdä, se on ihan vain päätös.

CHL:n alkulohko-vaihe on nyt puolessa välissä, kun kolme kuudesta ottelusta on pelattu. Miehet mustavalkoisissa ovat lohkonsa viimeisenä kolmella pisteellä, mutta joukkueella on vielä hyvät mahdollisuudet jatkopaikkaan. Lohkon kaksi parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Tällä hetkellä lohkokakkosena viidellä pisteellä on brittiläinen Nottingham Panthers, jota vastaan TPS ei ole vielä pelannut. Mountfield HK on kolmantena neljällä pisteellään. Voitolla TPS nousisi kolmanneksi tai jopa kiinni jatkopaikkaan riippuen lohkon toisesta ottelusta. Jokainen piste on siis tärkeä ja joukkue tarvitsee tukea myös katsomosta taistelussaan Euroopan herruudesta.

Talonmies Ilkka Pikkaraisen sanoin: – Tulkaa katsomaan peliä! 

TPS–Mountfield HK Gatorade Centerissä lauantaina 2.9. klo 19.00