071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Ilkka Heikkinen: ”Kaikki kunnossa taas!”

Kevätaurinko lämmittää mukavasti, ja pelit sen kun kovenevat Turussa. Keskiviikkona alkavaan semifinaalisarjaan Tapparaa vastaan lähdetään kutkuttavan jännittävästä tilanteesta.

ilkka_heikkinen_tps.jpg

TPS-puolustaja Ilkka Heikkinen koki kovia neljännesfinaalien viimeisessä ottelussa, kun SaiPan Cody Kunyk taklasi kokenutta pakkia päähän. Heikkisen peli päättyi kolmannen erän puolivälissä sattuneeseen tilanteeseen, mutta pidempää sairaslomaa taklauksesta ei aiheutunut.

– Hyvin olen toipunut tällistä. Aina jääkiekossa sattuu ja tapahtuu, ja nyt sattui tällainen, mutta kaikki on täysin kunnossa taas, Heikkinen myhäilee.

Rajulta näyttänyt taklaus säikäytti TPS-kannattajiston, mutta Heikkinen itse ei heti taklauksen jälkeenkään uskonut pahempaa sattuneen.

– Ei käynyt mielessäkään, että kausi olisi päättynyt tai mitään vastaavaa. Nämä vain kuuluvat tähän hommaan, on sitä kovempiakin tällejä tullut saatua, Heikkinen naureskelee.

Askel kerrallaan kohti tavoitetta

Tasaväkinen ottelusarja SaiPaa vastaan ratkesi kuudennen ottelun jatkoerässä Jasper Lindstenin tekemään voittomaaliin. Helpottavan voitto-osuman myötä TPS eteni semifinaaleihin ensimmäistä kertaa sitten mestaruuskevään 2010.

– Sarja oli loppujen lopuksi aika rankka. Tämä oli jälleen osoitus heti ensimmäisten pelien tärkeydestä. Onneksi onnistuttiin niissä kääntämään marginaalit puolellemme, Heikkinen muistelee.

– SaiPa pystyi pelaamaan viimeiset pelit paineettomammin ja paikoin ylimääräisellä riskilläkin, joka varmasti auttoi heitä.

Tiukan ottelusarjan jälkeen TPS huilasi pääsiäisen merkeissä pari päivää, ja tällä viikolla on aloitettu myös fyysinen valmistautuminen kovaan Tappara-sarjaan.

– Hyvä juttu oli, että saatiin pari ylimääräistä huilipäivää tähän. Kaikki energia tarvitaan jatkossa, sillä pelejähän riittää.

Ylivoimaan ripaus uutta yllätyksellisyyttä

Koko kauden TPS:n vahvimpiin aseisiin on kuulunut ylivoima, joka on yli 36 prosentin tehokkuudellaan myös koko playoffsien parasta.  

– Varsinkin SaiPa-sarjan alkupuolella se toimi tosi hyvin, mutta sitten vastustaja alkoi saada juonen päästä kiinni, joten uusia kuvioita piti alkaa kehittelemään.

– Se on hyvin tyypillistä, kun pelataan samaa vastustajaa vastaan monta kertaa, että jossain kohtaa vastustaja alkaa päästä kuvioihin kiinni. Koko ajan pitää pystyä kehittämään ylivoimaa, vaikka se hyvin toimisikin.

Tehot 0+4 playoffseissa summannut Heikkinen odottaa itseltään jatkossa myös maaleja.

– Paikkoja on ollut paljon, mutta vielä ei ole uponnut. Itseluottamus on kuitenkin kunnossa, ja sama se loppujen lopuksi on, kuka ne maalit sinne survoo, 17 kihausta runkosarjassa iskenyt puolustaja toteaa.

Ensimmäisen semifinaalin aattona Heikkinen toivoo, että kannattajat tulevat heti ensimmäisestä ottelusta asti joukkueen tueksi paikan päälle.

– Kannattajat tuovat meille juuri sen tarvittavan lisäenergian, joka vaaditaan, jotta finaalipaikka aukeaa. Meillä on myös kotietu, joka varmasti siivittää hyvin. Huomenna laitetaan taas kaikki peliin!

Lue lisää Heikkisen mietteitä muun muassa Tapparasta huomisen otteluennakosta!

Teksti: Juho Torpo