081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
2.1.2018

Ilari Filppula: "Pistetään HIFK pelaamaan meidän peliä"

Tepsi lähti viettämään vuodenvaihdetta mukavissa merkeissä, kun otti lauantaina 4–3 voiton Vaasan Sportista. Samalla juhlittiin turkulaisten omaa kanadalaishyökkääjää, Éric Perriniä, joka rikkoi torstaina Otakar Janeckyn ennätyksen ja ansaitsi näin kaikkien aikojen parhaan ulkomaalaisen pistemiehen tittelin.

Uusi vuosi aloitetaan 7 pelin voittoputkessa, kun mustavalkoiset ottavat suunnan kohti Helsinkiä ja kohtaavat keskiviikkona 3.1. HIFK:n. Tavoitteena on voittoputken jatkamisen lisäksi nousta sarjataulukon toiselta sijalta kärkeen.

HIFK komeilee puolestaan sarjataulukossa tällä hetkellä kahdeksantena. Takana on tuore, lauantainen 4–0 voitto KooKoosta, eli myös Helsingissä lähdettiin uuden vuoden viettoon positiivisissa tunnelmissa.

Vaikka Turussa on viime aikoina saatu juhlia onnistumista onnistumisen perään, ei menestykseen aiota tuudittautua. Jokaiseen peliin mennään edelleen hyvin valmistautuneena ja kovaa vastusta odottaen.

Filppula1.jpg  

Keskiviikkona on haasteena pitää kiinni omasta pelistä, mutta silti vastata HIFK:n fyysiseen pelitapaan ja kovaan paineeseen

Alkujaan Vantaalta kotoisin oleva TPS:n tähtihyökkääjä Ilari Filppula on ehtinyt vuosien saatossa viettää tovin jos toisenkin Helsingin jäähallissa, eli tuttavallisemmin Nordiksella. Se ei ehkä koskaan ole ollut hänen kotiareenansa, mutta niin paikka kuin keskiviikkona vastaan asettuva joukkuekin ovat tulleet hyvin tutuiksi.

– HIFK on hyvä kotijoukkue. He pelaavat aggressiivista peliä, mihin pitää pystyä vastaamaan. Nordiksella joutuu paljon sellaisiin tilanteisiin, että on pakko sopeuttaa omaakin peliä, Filppula pohtii tulevaa koitosta ja sen keskeisiä haasteita.

Hyökkääjän puheissa korostuu nimenomaan se, että vastassa on vahvaa, fyysistä peliä pelaava joukkue, jonka kanssa ei ole varaa antaa keskittymisen herpaantua hetkeksikään.

– Siellä erityisesti heidän oma kannattajajoukkonsa odottaa tietynlaista peliä, eli kovia taklauksia ja aktiivista pelaamista, enemmän kun monessa muussa paikassa, tällä kaudella tehot 2+23=25 iskenyt Filppula kommentoi.

Helsinkiläisten pelityyli ajaa hänen mukaansa helposti vastustajan tilanteeseen, missä kova taklaus- ja painepeli korostuvat ja oma tekeminen unohtuu. Filppulan mukaan edellisessä kohtaamisessa TPS kunnioitti ehkä liikaa HIFK:n pelitapaa, eivätkä näin päässeet keskittymään omaan tekemiseensä vaaditulla tavalla.

Kokemuksesta on opittu ja nyt peliin lähdetään mieli kirkkaana ja uusin suunnitelmin.

– Olemme saavuttaneet voittoja ja pelanneet hyvin, ehkä ihan viimeisintä peliä lukuun ottamatta. Nyt lähdetään peliin sillä ajatuksella, että luotetaan omiin juttuihin ja pelataan omaa peliä – ja pistetään myös HIFK pelaamaan meidän peliä, hyökkääjä summaa keskiviikon reseptin menestykseen.

TPS lähtee koitokseen lyhyen loman piristämänä ja vakaana aikomuksenaan jatkaa voittoputkea.

HIFK - TPS Helsingin Jäähallissa ke 3.1.2018 klo 18.30

Ennakko on kirjoitettu yhteistyössä Turun AMK:n kanssa.