071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
17.10.2017

Kalle Kaskinen: Hyvä arki näkyy pelituloksissa

Päävalmentaja Kalle Kaskinen on laittanut tiiminsä kanssa joukkueen harmonian kuntoon. Maanantaina TPS:n treeneissä harjoiteltiin yksi vastaan yksi -tilanteita. Joukkueen kasvoilta näkyy hymyjä ja myös valmentajilla on hauskaa. Ilonpidosta huolimatta TPS ei ole kuitenkaan Kaskisen sanoin mikään ”happy family”.

Kaskinen3.jpg


 Pelaajat pitävät huolen siitä, että vaatimustaso ja päivittäinen tekeminen ovat riittävän korkealla tasolla.

 Tavoitteena on ollut rakentaa "hyvä arki" liigajoukkueelle. Tuloksellinen pelaaminen kertoo, että olemme oikeassa suunnassa, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen pohtii.

Kaskinen on halunnut olla valmentamisessa johdonmukainen. Jo keväästä alkaen hän on sanonut useassa haastattelussa, että joukkueella ei ole ollut tarvetta muuttaa asioita, jotka toimivat.

 Enemmänkin peliin on tullut pieniä mausteita ja päivittäiseen tekemiseen on satsattu. Olemme suunnitelleet maltilla ja koitettu toteuttaa suunnitelmat, Kaskinen analysoi joukkueen tapaa suunnitella tulevia pelejä.

Samaan hengenvetoon Kalle Kaskinen muistuttaa, että hänen joukkueensa saa myös tehdä virheitä, kunhan ne eivät toistu.

 Kasvamistahan tämä on ja oppimista. Se on hyvä, että tehdään myöskin paljon virheitä, koska virheistä yleensä oppii.

TPS haluaa määrätä pelissä

Kalle Kaskisen mukaan ei ole olemassa mitään "tepsiläistä pelisysteemiä". Sen sijaan hän haluaa viljellä ajatusmallia, jossa jääkiekkojoukkue on aloitteellinen, rohkea ja nopea.

Kaskisen mallissa TPS haluaa hallita kentällä. Esimerkiksi puolustuksessa kiinnitetään huomiota nopeaan reagointiin.

 Pelin tulisi olla sujuvaa. Kun pelimme jauhaa, niin TPS on se joukkue, joka määrää.

Kokeneet pelaajat isossa roolissa

Kalle Kaskisen valmennysryhmässä on aimo annos kokemusta – jopa huoltaja Aki-Petteri Bergillä on kokemusta NHL-maailmasta. Päävalmentaja arvostaa myös TPS:n kokenutta pelaajakaartia ja kuuntelee mielellään ”pappaosaston” vinkkejä.

 Olemme vanhempien pelaajien kanssa käyneet läpi päivärytmiä ja aikatauluttamista sekä sitä, kuinka paljon harjoittelemme. Siihen päälle tietysti pystytään rakentamaan nuoremmille pelaajille vähän lisä-ärsykettä ja -harjoittelua.

Itse otteluissa pelaajat ovat antaneet valmentajille työrauhan reagoida erilaisiin tilanteisiin. Konkareille on kuitenkin vinkattu etukäteen, mistä syystä joitakin ratkaisuja tehdään ja mihin milloinkin satsataan.

 Viime kädessä he peukuttavat ja sitoutuvat tekemiseen. Hyvin on mennyt, Kaskinen sanoo viitaten Tomi Kallioon, Henrik Tallinderiin ja Eric Perriniin.

Suurkiitos yleisölle

TPS:llä on monta vaikeaa vuotta takana päin. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pelillinen taso on asettumassa siihen kuntoon, mitä Turussa vaaditaan. Päävalmentaja Kalle Kaskinen haluaa kiittää kaikkia, jotka ovat peleissä käyneet.

Erityisesti lauantaina 14.10. pelatun HIFK-pelin 8 000 katsojaa lämmitti mieltä. Mieleen jäivät pelin loppusekunnit, missä omat saivat Mutka-katsomosta tukea tappiosta huolimatta.

 Varsinkin silloin loppuvaiheessa ehkä suuri yleisö oli jo vähän hiljaisempi, mutta se faniryhmä (TPS-kannattajat) kannusti äänekkäästi loppuun asti. Se on mielestäni sitä urheilukulttuuria. Omia ei jätetä.

 Kun on tiukka ja vähän vaikeampi hetki, niin silloinhan sitä tukea tarvitaan kaikista eniten. Siinä on mielestäni urheilukulttuurin siemen, ja pidetään siitä kiinni, Kaskinen lopettaa.