081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
12.12.2017

Hunajamaailmasta tuli menestys: TPS kerää satoja lapsia liikkumaan ottelutapahtuman aikana

Lasten oma Hunajamaailma kerää satoja 0–7-vuotiaita lapsia liikkumaan TPS:n otteluiden aikana. Vanhempi voi huoletta seurata jääkiekko-ottelua, kun lapsi kehittää motorisia taitojaan toisen erän loppuun saakka. Nordean tuen ansiosta Hunajamaailma on kaiken lisäksi maksuton.

hunajamaailma2.jpg

TPS:n jääkiekko-ottelun aikana voi nähdä, kuinka tupa on täynnä energiaa, vilskettä ja vilinää… nimittäin lasten omassa Hunajamaailmassa.

Lastenmaailmanakin tunnettu tila sijaitsee C-katsomon takana, Gatorade Centerin alakerrassa. Lastenmaailman 600 neliön tiloissa on upea monikerroksinen kiipeilyteline sekä lasten oma ”kuntosali”. Palloilua voi kokeilla salibandyringissä ja näiden lisäksi on tarjolla tasapainoilupisteitä ja paljon muuta liikuntaan liittyvää kalustoa.

– Tämä on enemmän lasten liikunnallisten ja motoristen taitojen oppimispaikka kuin lapsiparkki. Täällä lapset oppivat liikkumisen riemua ja myös sosiaalisia taitoja, kertoo Hunajamaailman vetäjä Timo Tanskanen.

Parin tunnin teholiikuntaa lapsille

Ovet Hunajamaailmaan avataan tunti ennen ottelun alkua ja portti suljetaan toisen erätauon jälkeen. Vaikka aikaa telmimiseen on paljon, ei Hunajamaailmassa kuitenkaan riehuta päämäärättömästi.

Lahjan Tyttöjen osaavat apuvetäjät pitävät huolen siitä, että kaaosta ei synny. Ajatuksena on, että Hunajamaailmassa kukaan ei ole yksin, vaan koko ajan toimitaan erikokoisissa ryhmissä.

– Vaikka paikan tarkoituksena on kehittää lasten motorisia taitoja, niin emme tietenkään lapsille korosta tätä. Tärkeintä on, että lapsilla on hauskaa, Tanskanen korostaa.

Tilaa riittää

Kuluneen kauden aikana jokaisessa TPS:n kotiottelussa on ollut keskimäärin 250 alle 7-vuotiasta lasta.

– Voi sanoa, että täällä katsomon takana on sellaista energiaa, jota joskus toivoisi menevän voimakkaammin tuonne katsomon punaisille penkeille, Tanskanen naurahtaa.

Parhaimmillaan lapsia käy otteluiden aikana jopa 400. Voi siis sanoa, että Hunajamaailma on menestys.

– Pystymme vielä kasvamaan, sillä tilaa meillä riittää.

Parinkymmenen vuoden kokemus liikunta-alasta

Hunajamaailman vetäjällä Timo Tanskasella on rautainen osaaminen eri-ikäisten ihmisten liikuttamisesta. Tanskanen rakentaa esimerkiksi yrityksille hyvinvointipaketteja, jossa ratkaistaan aikuisten työkykyongelmia.

Kuitenkin muutama päivä viikossa on varattu pelkästään lapsille. Gatorade Centerin Hunajamaailma on matsien lisäksi varattu eri-ikäisten lapsiryhmien liikuntakerholle yhteistyössä Me-säätiön kanssa.

– Meillä on parin tunnin liikuntahetki, jossa tarjotaan välipala. Sielläkin opetellaan ennen kaikkea yhdessä tekemistä. Kyseessä ovat parinkymmenen hengen monikulttuuriset ryhmät, Tanskanen selvittää.

Maailman paras liikuntapaikka Turussa Lasten oma Hunajamaailma on jo nyt iso osa TPS:n ottelutapahtumaa. Timo Tanskanen on syystäkin ylpeä luomuksestaan. Tavoitteena on kehittää paikasta vieläkin parempi.

– Unelmani on saada tästä maailman paras liikuntapaikka. Tästä pitää tehdä paikka, jonne halutaan tulla kerta toisensa jälkeen. Tanskasen unelmana on jatkossa tehdä Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa nykyistä enemmän yhteistyötä ja Gatorade Centerin tilat pitäisi saada täysipäiväiseen käyttöön.

– Meillä on käynyt jo testiryhmiä. Täällä oli esimerkiksi kehitysvammaisten ryhmä, joiden kanssa teimme voimaannuttamispäivän.