071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
27.4.2018

HC TPS:n toimitusjohtaja vaihtuu ensi kaudeksi – Mika Eskolan johtama muutosvaihe viety läpi

Yli kolme vuotta sitten HC TPS Turku Oy:n hallituksesta toimitusjohtajaksi siirtynyt Mika Eskola jättää nykyiset tehtävänsä kuluvan kauden jälkeen. Uusi toimitusjohtaja esitellään kesäkuun alussa.

mika1280x602.png 

Mika Eskolan alun perin kahden kauden pituiseksi sovittu toimitusjohtajapesti laajeni lopulta kolmeen ja puoleen vuoteen. Hänen kaudellaan seuran organisaatiota, ottelutapahtumaa ja markkinointia kehitettiin merkittävästi.

– Kun Mika aloitti toimitusjohtajana, TPS ui urheilullisesti ja taloudellisesti syvissä vesissä. Mika on tehnyt rohkeita ja tuloksekkaita uudistuksia sekä urheilutoiminnan että toimiston organisointiin. Urheilullinen menestys on parantunut merkittävästi, ja olemme nousseet sarjan pohjamudista takaisin kärkikahinoihin. Myös talous on kehittynyt oikeaan suuntaan, vaikka vielä teemmekin tappiota. Tämä johtuu siitä, että emme ole halunneet tinkiä joukkueen ja urheilutoiminnan laadusta. Uskomme, että kiinnostava ja hyvin menestyvä joukkue sekä jatkuvasti parantuvat ottelutapahtumamme ja ravintolapalvelumme kääntävät talouden voitolliseksi muutaman vuoden sisällä, HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veli-Pekka Marin sanoo.

– Työ TPS:n toimitusjohtajana on ollut upeaa aikaa, vaikka muutoksen johtaminen on ajoittain tietysti myös rankkaa. Päällimmäinen tunteeni näin luopumisen hetkellä on ylpeys tiimistä, jonka olemme Turkuun koonneet, kaukaloon ja sen ulkopuolelle. Olemme yhdessä näiden hienojen ihmisten kanssa tehneet paljon uudistuksia ja luoneet hyvän pohjan, jolta organisaatio voi uuden johtajansa kanssa ponnistaa kohti vieläkin parempaa menestystä, Eskola sanoo.

HC TPS ei menetä kokonaan Eskolan osaamista. Hän jää toistaiseksi seuraan tukemaan kesäkuussa aloittavan toimitusjohtajan työn aloitusvaihetta.   

Kehitystyö jatkuu 

Eskolan aikana seuran kehittäminen on näkynyt sekä yleisölle että TPS-perheelle monin eri tavoin.

 Urheiluorganisaation puolella Antero Niittymäki valittiin uudeksi urheilutoimenjohtajaksi, ja uuteen johtoryhmään nimitettiin Niittymäen lisäksi Saku Koivu ja Mika Suoraniemi. Junioritoimintaan on panostettu merkittävästi ja tavoitteena on olla Euroopan paras kasvattajaseura vuonna 2020. TPS:n alumnitoiminta on valittu Suomen parhaaksi.

Myös kaukalon ulkopuolella on tapahtunut paljon. Hallin ravintoloihin on tehty täysremontti, ottelutapahtumaa on uudistettu, halliin on lanseerattu suosittu Lastenmaailma ja yritysmyynti teki tänä vuonna uuden ennätyksen. Keväällä työnsä aloittanut liiketoimintajohtaja Heidi Aho ottaa päävastuun ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnasta, ottelutapahtumien palveluiden kehittämisestä sekä lipunmyynnistä.

Myös TPS:n markkinointia on uudistettu, ja se on voittanut useita palkintoja. Esimerkiksi Pride-kannanotto voitti vuoden 2017 Mahdollisuusviestintä -kisan sekä Vuoden Mainostorstain ykköspalkinnon.

– Urheilu- ja talouspuolen kehittämisen lisäksi meille on tärkeää, että TPS on jatkossa isompi asia kuin pelkkä jääkiekkoseura. Työmme syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa tai yhteiskunnalliset kannanottomme rasismia ja ennakkoluuloja vastaan ovat esimerkkejä tästä. Haluamme kantaa yhteiskuntavastuutamme entistäkin paremmin ja teemme näiden asioiden eteen jatkossakin uusia avauksia ja kehitystyötä, Marin kertoo.