071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
2.5.2017

HC TPS julkisti uuden urheilujohdon ja valmennustiimin – Kalle Kaskinen päävalmentajaksi, Saku Koivu kehittämään yksilöitä

HC TPS panostaa vahvasti urheiluorganisaationsa kehittämiseen. TPS julkisti tänään tuoreen urheilustrategiansa, urheilun johtoryhmänsä sekä seuran valmennustiimin. Uuden strategian ytimessä on TPS:n kilpa- sekä junioritoiminnan yhtenäistäminen. Tarkoituksena on luoda pelaajille ja valmentajille selkeä polku edetä omalla urallaan panostamalla laadukkaaseen johtamiseen ja huippuolosuhteisiin. Päämäärän toteutumisesta vastaa jatkossa uusi urheilun johtoryhmä.

”Tämä on iso askel eteenpäin koko seuralle ja jatkoa kehitystyölle, joka on ollut käynnissä jo pari vuotta. Tavoitteenamme on olla Euroopan huippuseura kaikilla mittareilla. Haluamme olla parhaita niin yksittäisten pelaajien kuin valmentajienkin kehittämisessä sekä junioritoiminnan houkuttelevuudessa. Sitä varten keskitymme yhä enemmän seurapolkuun, jossa urheilujohdolla on selkeät roolit, valmentajien ja pelaajien kehitysmahdollisuudet sekä olosuhteet – valmennuksen jokainen osa-alue, laadukkaat tilat, terveydenhuolto ja ravitsemus – on pohdittu viimeistä piirtoa myöten”, urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoo.

TPS perustaa uuden urheilun johtoryhmän, jonka tehtävänä on kehittää TPS:n urheilupuolen strategiaa. Johtoryhmään kuuluvat liigajoukkueesta vastaavan Niittymäen lisäksi valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi, jonka vastuulla on A-, B- ja C-juniorit, sekä Saku Koivu, joka vastaa jatkossa seuran A-, B- ja C-ikäisten yksilöiden kehittämisestä. Johtoryhmä aloittaa tehtävänsä 2.5.2017. 

”Teemme urheilun johtoryhmässä töitä koko seuran kehittämiseksi suunnitelmallisesti ja pitkällä tähtäimellä. Mikalla ja Sakulla on kova draivi kehittää TPS:ää. Tiedän, että molemmat laittavat itsensä täysillä likoon pelaajien ja koko TPS-yhteisön puolesta. Saku uskaltaa esittää koviakin kysymyksiä ja kyseenalaistaa asioita, mikä puskee TPS:n toimintaa yhä eteenpäin. Sakun peliura on millä mittarilla tahansa täysin poikkeuksellinen, ja hän pystyy kokemuksensa avulla ohjaamaan vaikka kädestä pitäen nuoria pelaajia”, Niittymäki kertoo.

”Oma tekemiseni rakentuu pitkälti taitojen ja yksilöjen kehittämisen ympärille. Anteron, Mikan ja minun tehtävä urheilun johtoryhmässä on löytää punainen lanka TPS:n urheilutoimintaan ja pelilliseen ilmeeseen C-junioreista liigaan asti. Lähden tehtävään intoa puhkuen, ja pyrin omalla panoksellani varmistamaan, että yhdessä sovittu vaatimustaso näkyy käytännössä kaikessa arjen tekemisessä”, Koivu kertoo. 

Kaskinen liigajoukkueen valmennustiimin johtoon

Liigajoukkueen uutena päävalmentajana aloittaa TPS:n A-junioreita viime kaudella valmentanut Kalle Kaskinen. Kaskinen kuuluu myös Lauri Marjamäen A-maajoukkueen valmennusryhmään ja on aiemmin toiminut lisäksi KHL-joukkue Jokerien valmennusryhmässä.

"Tartun uuteen haasteeseen kovalla innolla, mutta samalla nöyrin mielin - kotikaupungin liigajoukkueen päävalmentajan pesti on kunnia-asia. Uskon avoimuuteen sekä vahvaan yhteistyöhön, ja niitä tulen vaatimaan kaikilta TPS-tekijöiltä", Kaskinen sanoo.

Kaskinen korostaa, että näkee valmennuksen erityisesti tiimityönä. TPS:n liigajoukkueen valmennustiimi koostuu kuudesta huippuammattilaisesta, joilla on kullakin selkeä roolit ja vastuu. Kimmo Rintanen on Kaskisen tuttu aisapari A-nuorten valmennustiimistä ja ottaa vastuuta etenkin hyökkääjien kehittämisestä. Mittavan NHL-uran tehneen Sami Salon fokus on puolustajissa. Fredrik Norrena jatkaa vahvaa työtään maalivahtien kanssa. Valmennuskuusikon täydentävät videovalmennuksen erikoismies Mikael Tolkki sekä fysiikkavalmentaja Timo Kujanen.

"Valmennustiimissä on hyvä olla erilaista osaamista ja erilaisia persoonia. Meillä on vahvaa osaamista pelin jokaiselle osa-alueelle, mutta tässäkin asiassa yhteistyön tekeminen ja hyvä vuorovaikutus tekevät meistä kaikista parempia. Tekemisessä pitää näkyä myös halua oppia uutta ja positiivista energiaa, joka tarttuu ympärillä oleviin ihmisiin", Kaskinen linjaa.

Pelaajapolku C-junioreista liigaan on TPS:ssä vahvalla pohjalla. A-nuorten valmentajana aloittaa Suomen 18-vuotiaiden maajoukkueen MM-hopealle johdattanut Juuso Nieminen. B-junioreista vastaa Hermanni Vidman ja C-juniorien vastuuvalmentajana aloittaa Jani Kiviharju.

”Haluamme tosissamme luoda yhtenäisen seurapolun ja rikkoa turhat rajat joukkueiden välillä. Meillä on nyt todella kovat osaajat vastaamassa kilpatoiminnasta C-junioreista edustusjoukkueeseen asti. Porukasta löytyy valmennuskokemusta juniori- ja A-maajoukkueista sekä pelikokemusta maailman kovimmista liigoista NHL:ää myöten. Tällä porukalla haluamme tehdä TPS:stä Euroopan parhaan paikan kehittyä huipulle ja tavoitella unelmia jääkiekon parissa”, Niittymäki summaa.

Haastattelupyynnöt ja median yhteydenotot: Jessi Ristilä, 040 510 3847