081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
9.10.2017

Forsström tiistain CHL-ottelusta: "Ei hukata kiekkoja ja toimitetaan tavaraa maalille"

Liiga-kaukaloissa Palloseuralla on takanaan kahdentoista ottelun pisteputki. Nyt katseet käännetään hetkeksi pois Liiga-mittelöistä ja sarjataulukon kärkisijalta. Turun tiistaisessa illassa on luvassa tiukka taistelu CHL:n jatkopaikasta.

TPS kohtasi brittiläisen Nottingham Panthersin viikko sitten tiistaina pantterien kotikentällä Nottinghamissa. Reissusta mukaan lähti ainoastaan kokemus huimasta kotitunnelmasta kotijoukkueen nollattua miehet valkomustissa lukemin 20. Tällä voitolla Nottingham varmisti oman jatkopaikkansa CHL:ssä ensimmäisenä brittiläisenä joukkueena. Samalla voitto mutkisti TPS:n mahdollisuuksia jatkopeleihin. Mahdotonta se ei toki vieläkään ole.

Nottingham on lohkon kärjessä 11 pisteellä, mutta sen jälkeen onkin tasaisempaa. Toisena lohkossa on Mountfield seitsemällä pisteellä. SC Bern on kolmantena kuudella pisteellä ja TPS neljäntenä myös kuudella pisteellä. Mikäli TPS onnistuu kairaamaan kolmen pisteen voiton, on sillä vielä mahdollisuus jatkaa europelejä. Mutta myös illan toisen ottelun tulos vaikuttaa lohkon sijoituksiin.

Illan myöhäisessä klo 20.45 alkavassa ottelussa Sveitsissä kohtaavat Bern ja Mountfield. Mikäli Bern onnistuu ottamaan kotonaan kolmen pisteen voiton, nousee myös tällöin mustavalkoisen jengin tie pystyyn. Lohkosta pääsee seuraavalle kierrokselle kaksi joukkuetta.

 Kyllä me se tiedetään, miten ottelussa pitäisi käydä. Ei me oikeastaan voida kuin yrittää voittaa oma peli ja olla miettimättä mitään muuta. Sen ei ainakaan saisi antaa vaikuttaa valmistautumiseen, ettei peli mene pelkästään pakottamiseksi. Se on kuitenkin yksi peli muiden joukossa, puolustaja Jani Forsström summaa ”pakkovoiton” edessä olemista.

Viime viikon pelissä voitto ei jäänyt maalipaikoista kiinni, sillä TPS vei laukaukset nimiinsä lukemin 3215. Miten laukauksista saadaan tehtyä tarvittavat maalit?

 Täytyy enemmän päästä sinne maalille. Paikkoja oli, siitä ei jäänyt kiinni. Ehkä se, että pakkina pitää pystyä nopeammin toimittamaan kiekkoa maalille. Siellä meidän hyökkääjämme kuitenkin ovat.

Nottingham Panthers on pelannut fyysistä ja vahvaa peliä eikä erikoistilanteilta ole vältytty. Alivoima TPS:llä on tällä hetkellä Liigan parasta. Ylivoima on toisinaan toiminut, toisinaan ei. Siihen ei enemmän alivoima-aikaa saanut Forsström osaa sanoa ratkaisua, mutta pelin voittamiseen löytyy muutamia keinoja.

 Meidän pitää vaan pelata sitä omaa peliä. Kaveri pelaa aika fyysisesti ja kyttää vastaiskuja, niin ei ainakaan kiekkoja saisi hirveästi hukata keskialueella.

Jani Forsström, 31, on pelannut tällä kaudella jo muutaman eri kaveri vierellään. Eniten peliaikaa on tullut yhdessä ruotsalaisen Lucas Ekeståhl-Jonssonin kanssa.

 Oma peli on ollut ihan ok. Parannettavaa varmasti on niin kuin kaikilla. Lucaksen kanssa olemme kuitenkin eniten pelanneet, niin osaamme jo jonkun verran lukea toista, vaikka ei näkisikään, missä kaveri on.

Tiistai-illan kamppailusta voi odottaa tiukkaa ja fyysistä. Vastaiskun paikkoja voi helposti aueta kummalle tahansa. TPS taistelee jatkopaikasta ja omasta kunniastaan kotikentällä. Nottingham Panthers varmasti haluaa näyttää myös suomalaisyleisölle, ettei kyseessä ole enää mikään rupuliigan joukkue. Mutta Jani Forsströmin sanoin: "kohti tiistai-illan kamppailua". Toivottavasti matka kohti Euroopan herruutta jatkuu.

 Pidetään omasta pelistä kiinni, . Ei tämä kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole.

TPS–Nottigham Panthers Gatorade Centerissä tiistaina 10.10. klo 19.00