061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
21.9.2017

Eric Perrin: "Pienet asiat ratkaisevat voiton"

TPS kohtaa kotihallissaan perjantaina Oulun Kärpät. Joukkueet ovat ennen kohtaamista tasapisteissä, mutta oululaiset pitävät kakkospaikkaa nimissään, koska heillä on enemmän kolmen pisteen voittoja. Ottelun voittajalle on tarjolla sarjan kakkospaikka.

TPS:llä on kuuden ottelun jälkeen plakkarissa neljä voittoa sekä kaksi tappiota ja pistesaldossa seisoo kolmetoista pistettä. Joukkueen hyökkääjän Eric Perrinin mukaan joukkue on tyytyväinen tekemisen kehitykseen, vaikka peli on välillä vähän ailahdellutkin.

– Olemme pelanneet erilaisia joukkueita vastaan, jolloin myös me olemme pelanneet erilaista peliä. Teemme koko ajan työtä pelitapamme eteen. Toimme peliimme uusia asioita tänä vuonna ja joskus niihin tottuminen vie aikaa. Olemme kuitenkin saaneet sellaisia tuloksia, kuin haluamme, joten se on positiivista, hän toteaa.

Perrin on ollut edellisessä kahdessa ottelussa näkyvästi esillä tulostaululla. Hän ratkaisi vierasottelun KalPaa vastaan jatkoajalla ja teki 3–2-osuman Pelicanseja vastaan. Vaikka hyökkääjä on tyytyväinen henkilökohtaisen kautensa alkuun niin pisteiden kuin pelikunnonkin puolesta, on hyvä pelituntuma statistiikkoja tärkeämpää.

– Olen aina sanonut, ettei jääkiekko ole sprintti vaan maraton. Haluan varmistaa, että minulla on hyvä tunne omasta pelistäni, sillä se on asia, joka auttaa joukkuetta. Joskus alku voi olla statistiikkojen valossa hidasta, mutta peli voi silti kulkea hyvin. Pisteiden tuijottamista kannattaa vältellä ja keskittyä siihen, mitä olemme tehneet joukkueena. Joskus onnistumisia tulee ja joskus ei, mutta työntekoa on jatkettava.

Perrin pelasi Pelicansia vastaan ykkösketjussa loukkaantuneen Ilari Filppulan paikalla, mutta pääosin hän on pelannut tällä kaudella kakkosketjussa. Siellä hänen vierellään ovat viilettäneet joukkueen nuorukaiset Patrik Virta sekä Petrus Palmu.

– On hienoa pelata nuorten pelaajien kanssa. He tuovat paljon energiaa ja ovat nälkäisiä pelaamaan. Tykkään olla siinä roolissa, että voin auttaa ja opettaa heitä kokemuksieni kautta. Samalla he opettavat myös minua, hyökkääjä kertoo.

Joukkueessa ensimmäistä kauttaan pelaavaa Palmua Perrin kuvailee voimakkaaksi, pelinälkäiseksi sekä ikäisiään kypsemmäksi pelaajaksi.

– Nuorten pelaajien kohdalla törmää joskus siihen, että heitä saattaa pelottaa tai he epäröivät. Petruksen kohdalla asia ei ole niin. Hän haluaa kiekkoa sekä vaikuttaa peliin ja hän tekee kovasti töitä. Hän pelaa hyvällä itseluottamuksella ja me tarvitsemme sitä.

Vieraaksi muuttunut Kärpät

Kärppien pelaajarosterissa oli kauden kynnyksellä liikennettä. Yksitoista pelaajaa vaihtoi maisemaa ja näätäpaidan puki päälleen kymmenen uuttaa pelaajaa. Uusia tulokkaita ovat maalivahti Veini Vehviläinen, puolustajat Miika Koivisto ja Teemu Kivihalme sekä hyökkääjät Nicklas Lasu, Charles Bertrand, Jasse Ikonen, Jyri Junnila, Julius Junttila, Kristian Kangas ja Otto Karvinen. Myös valmentajakalustossa tapahtui muutoksia, kun Mikko Manner apuvalmentaja Lauri Mikkolan vanavedessä otti Kai Suikkasen paikan valmennusjohdossa. Uudistunut oululaisten joukkue on Perrinille vielä vähän arvoitus.

­ – Olen ollut osa sellaista tilannetta, että joukkueeseen tulee paljon muutoksia. Joskus asiat klikkaavat heti, joskus ei. Tiedämme, että he ovat pelanneet hyvin ja että heillä on paljon hyviä pelaajia, joten meidän pitää olla valmiita ja kunnioittaa heidän taitojaan. Meidän on kuitenkin pidettävä huolta siitä, että peliä pelataan meidän ehdoillamme ja että pelaamme pelisuunnitelmamme mukaisesti.

Kärpät kohtasi kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa HPK:n, joista voitot menivät päikseen. JYP:lle koetun 4–3-tappion jälkeen Kärpät on luistellut voittoputkessa kaataen Pelicansit 5–2, Sportin 8–1 sekä KalPan 1–3.

Perjantai-illan ratkaisu lepää Perrinin mielestä pienissä asioissa. Hän nostaa laukauksien peittämisen, taklaukset, vastustajan pitämisen kurissa maalin edustalla sekä vastustajan maalin edessä vahvemmin pelaamisen kotijoukkueen pelin tärkeiksi pointeiksi.

­ – Meidän täytyy panostaa niihin joukkueena, jotta saamme aikaan muutoksen. Ne asiat eivät näy tilastoissa, mutta ne pelaavat isoa roolia. Kun sitoudumme tekemään näitä asioita, niin pystymme voittamaan Kärppien kaltaisen joukkueen, hyökkääjä summaa.

TPS–Kärpät Gatorade Centerissä perjantaina 22. syyskuuta klo 18.30. Osta lippusi TÄÄLTÄ!

 

Perrin1.jpg