151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg

Markus Nurmi: ”Armoton kesätreeni on kantanut hedelmää”

Jyväskylässä vietetyn yön jälkeen TPS palasi keskiviikkona Turkuun Kuopion reissultaan. Jatkoaikatappioon päättyneen ottelun harmituksia päästiin purkamaan heti Gatorade Centerilla pidetyn jääharjoituksen muodossa. Kahdessa edellisessä pelissä maalinteossa onnistunut TPS-hyökkääjä Markus Nurmi on tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen taisteluilmeeseen.

Markusnurmi2_muokattu.jpg

Kuluvan kauden 34 otteluun tehot 6+5 summannut Nurmi on kauden mittaan vakiinnuttanut paikkansa Tepsin pelaavassa miehistössä. Maniot otteet TPS:n alemmissa ketjuissa ja muun muassa alivoimapelissä nostivat miehen myös nuorten MM-kisamiehistöön. Kisoissa tehot 1+2 tehnyt 19-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan muistele Buffalossa järjestettyjä kisoja erityisellä lämmöllä.

– Ei siitä paljon käteen jäänyt, kun niin aikaisin tiputtiin. Omat pelit menivät sentään hyvin, mutta harmittaa edelleen, ettei joukkueena saatu kovasta työstä minkäänlaista palkintoa, Nurmi miettii.

– Aika maassa oli tunnelmat tietysti puolivälierän jälkeen. Tuntuu haikealta päättää oma juniorimaajoukkueura tuolla tapaa, mutta sellaista jääkiekko välillä on.

Kova työ toi peliaikaa

Turkuun paluun jälkeen Nurmi on pelannut kolme ottelua, joista kahdessa edellisessä hän on onnistunut myös maalinteossa. Miehen omien sanojen mukaan koko ajan mennään parempaan suuntaan.

– KooKoota vastaan ensimmäisessä pelissä oli jalat vielä aika tukossa, mutta sen jälkeen on tuntunut jo paljon paremmalta. Mukavaa olla takaisin Turussa, Ottawa Senatorsin 6. kierroksen varaus toteaa.

Vielä viime kaudella viiteen Liiga-otteluun jäänyt Nurmi on kuluvan sesongin aikana pelannut jo 34 ottelua Liigassa. Syy kasvaneeseen vastuuseen löytyy pitkälti kesällä tehdystä kovasta työstä.

– Kesällä treenasin tosi kovaa, joten siitä homma ei ainakaan ole missään kohtaa ollut kiinni. Joskus aikaisemmin kaikki kesätreenit eivät niin maistuneet, mutta nyt otin itseäni kunnolla niskasta kiinni. Se todella on kannattanut, ja ennen kautta asetettuihin tavoitteisiin on jo osittain päästy, Nurmi kertoo.

Keskushyökkääjän paikka uutta

Nuorten kisoista paluun jälkeen Nurmi on nähty kolmossentterin tontilla. Keskushyökkääjän rooli ei Nurmelle entuudestaan ole kovinkaan tuttu.

– Kyllähän siinä pelaaminen tavallaan maistuu, mutta ei se ihan luontaisesti oma paikkani ole kuitenkaan. Vähän hakemista on ollut, kun en ole juuri koskaan pelannut sentterinä. Loukkaantumisia on sentteriosastolla jonkin verran, joten paikkailen siinä nyt. Eiköhän tästä takaisin laituriksi siirrytä kevään mittaa, Nurmi ennakoi.

Omassa pelaamisessaan Nurmi näkee muutamia selviä puutteita, joissa kehittymisen varaa riittää. Myös loppukauden tavoitteet ovat henkilökohtaisella tasolla selvät.

– Fyysinen pelaaminen kaipaa vielä aika paljon parantamista. Myös luistelua pitää pystyä kehittämään, jotta seuraava askel on mahdollista ottaa, Nurmi pohtii.

– Kevään aikana tavoitteena on päästä pelaamaan hyvässä ja itselle sopivassa roolissa. Hommia täytyy painaa koko ajan, että pelipaikka pysyy, sen verran kova kilpailu meillä on.

Nurmen ajatuksia torstai-illan vastustaja Jukureista pääset lukemaan pelipäivänä ilmestyvästä ennakosta! 

Teksti: Juho Torpo