081

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Elmeri Eronen: ”KalPan vikkelien hyökkääjien kanssa pitää olla hereillä” 

TPS lähtee kauden kahdenteentoista otteluunsa sarjan kakkospaikalta. Torstaisen KooKoo-voiton myötä TPS onnistui jatkamaan pisteputkeaan, eikä joukkue ole Liigassa jäänyt kertaakaan pisteittä alkusyksyn aikana. Lauantaina Tepsin voittokulkua pyrkii kaitsemaan KalPa, joka on viimeisestä kahdeksasta ottelustaan voittanut ainoastaan yhden.

Tiistaina Nottinghamissa koetun CHL-tappion jälkeen TPS kokosi rivinsä nopeasti ja haki vakuuttavan 1-4-vierasvoiton Kouvolasta. TPS-puolustuksen vakiokalustoon kuuluva Elmeri Eronen on ylpeä joukkueen esityksestä.

- Tosi hieno voitto torstaina. Ensimmäinen erä oli huono, mutta sen jälkeen päästiin peliin kiinni. Alettiin pelata omaa aktiivista peliä, jolla saatiin paikkoja ja maaleja. Hyvin jaksettiin tehdä hommia, Eronen toteaa.

Torstaina Tarmo Reunasen pakkiparina viilettänyt Eronen on nähty usean eri puolustajan rinnalla jo alkukauden aikana. Miehen omien sanojensa mukaan kemiat löytyvät varsin helposti.

- Aika paljon olen aiemmin Tallinderin kanssa pelannut, mutta nykyään homma toimii hienosti kaikkien kanssa. Pidetään peli simppelinä vaan, niin hyvä tulee. Tarmon kanssakin yhteispeli sujui hyvin, hän on ottanut erityisesti fyysisellä puolella isoja askelia viime aikoina. Hyvä kaksinkamppailija, josta tulee vielä kova pelimies, Eronen arvioi.

Omaan alkukauteensa 22-vuotias TPS-kasvatti on tyytyväinen. Erityisesti pakkia miellyttää tehotilasto, jonka mukaan mies ei ole tasakentällisin ollut toistaiseksi kertaakaan jäällä, kun vastustaja on tehnyt maalin.

- Samalla radalla on jatkettu, johon keväällä jäätiin. Hyvää tuuria se osittain saattaa olla, ettei omissa ole kolissut, mutta kai siinä jotain taitoakin on. Kokonaisuudessaan olen yrittänyt saada lisää rohkeutta pelaamiseen, ja ihan hyvin olen siinä onnistunutkin. Pelaaminen maistuu, kun vastuuta tulee, Eronen myhäilee.

TPS uutisoi torstaina hankkineensa puolustaja Olli Juolevin riveihinsä lainasopimuksella Vancouver Canucksista. Vielä ennakkoa tehdessä ei ole selvää, debytoiko Juolevi KalPaa vastaan.

- Juolevi on minulle tuttu lähinnä nuorten MM-kisoista, joissa hän on todella esiintynyt edukseen. Isokoinen, hyvin liikkuva, kiekollinen pakki. Tulee varmasti olemaan iso apu meille, Eronen pohtii.

Alavireinen kuopiolaisvastus

Lauantaina Gatorade Centeriin vieraaksi saapuva KalPa löytyy ennen perjantain kierrosta sarjataulukon 13. sijalta. Viime kauden hopeamitalisti on Sami Kapasen alaisuudessa kärsinyt alkukaudesta suurista maalintekovaikeuksista tehden ainoastaan 16 maalia 11 ensimmäiseen otteluunsa. KalPan ja TPS:n kauden ensimmäinen kohtaaminen Kuopiossa kääntyi Tepsille jatkoajan jälkeen luvuin 3-4.

Rajusti viime kaudesta muuttunut pelaajarunko koostuu pääosin nuoresta pelaajapolvesta, jossa kirkkaimpina tähtinä tuikkivat maalivahti Denis Godla sekä kultakypärää kantava puolustaja Santeri Lukka. Lisää maalintekovoimaa odotetaan uusista hankinnoista erityisesti Janne Tavilta sekä Kai Kantolalta, joille alkukausi on ollut haasteellinen.

Vaikka KalPan pelaajisto on kokenut suuria muutoksia, on joukkueen pelityyli Erosen mukaan edelleen vanha tuttu.

- Kiekollinen, tosi nopea joukkue. Erityisesti hyökkäyksestä löytyy äijiä, joiden kanssa pitää olla hereillä. Jalan pitää meilläkin liikkua lauantaina, mutta olen luottavainen, että meidän nykyjengin aktiivinen pelitapa toimii KalPaakin vastaan. Veikkaan, että saadaan vauhdikas ja hyvä matsi, Eronen päättää.  

TPS - KalPa on perhepeli! Lisätietoja ohjelmasta ja aikatauluista täältä. Ennen klo 17.00 alkavaa perhepeliä Suomen seniorimaajoukkue kohtaa TPS Alumnit. Ottelu alkaa kello 13.30. 

Osta lippusi perhepeliin Ticketmasterista! 

eronen_nosto_pieni.jpg