151

karuselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
5.3.2018

Elmeri Eronen: ”Hieno kevät tulossa!”

Lauantai-iltana Turussa pelattiin runsasmaalinen ottelu Palloseuran ja Pelicansin välillä. Ottelu päättyi lopulta Tepsin 6–5-jatkoaikavoittoon. Runkosarjassa on jäljellä Tepsin osalta enää kaksi ottelua. Tiistaina TPS kohtaa Sportin Vaasassa ja torstaina kotiottelussa HIFK:n.

40130653661_38711b5664_o.jpg

Lauantaina ensimmäisen erän jälkeen lukemat näyttivät karuilta mustavalkoisten silmiin. Tilanne oli 0–2 vierasjoukkueelle. Tilannetta ei parantanut toisen erän alkuun tehty 0–3 maali. Miehet mustavalkoisissa kaivoivat kuitenkin tasoituksen, kahdestikin. Loppu hyvin – kaikki hyvin, Oula Palve avasi maalitilinsä Tepsissä jatkoaikaosumalla sekä varmisti 6–5 voiton kotijoukkueelle.

– Ei ollut meidän paras peli. Kaveri pääsi siinä alkuun kolme–nolla johtoon, joten oli todellakin huono alku. Vähän kiekot pomppisivat ja oli sellaista hurlumheitä tuo pelaaminen, TPS-puolustaja Elmeri ”kissa” Eronen summaa lauantaista.

Tepsillä maalintekijöitä löytyi koko rosterin leveydeltä, ainoastaan Éric Perrin teki kaksi maalia. Samalla hän nousi eniten maaleja tehneeksi ulkomaalaispelaajaksi Liigassa. Vanha ennätys oli Darren Boykolla 171 maalia, Perrin on nyt lukemassa 173. Kun pelissä nähdään paljon maaleja, kertoo se tehokkaista maalintekijöistä, mutta myös puolustuksen mahdollisista nukahduksista.

– Maaleja pystyttiin tekemään, kun voitettiin kuitenkin lukemin 6–5. Puolustuksessa oltiin vähän helisemässä, että sitä täytyy parantaa, 23-vuotias puolustaja analysoi.

Lopussa tasoihin ja ohi

TPS oli koko ottelun yhden tai kaksi luistimen potkua jäljessä. Tasoihin noustiin kahdesti, ja lopun tasoitus tuli puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. Kolmen maalin taka-ajoasema voi joskus olla liikaa, mutta nyt mustavalkoiset uskoivat omaan tekemiseensä loppuun asti.

– Meillä on kuitenkin hyvä joukkue ja kaikki luottivat siihen, että kun vaan pelataan oman pelitavan mukaan, niin kyllä se kärsivällisesti jauhamalla sieltä tulee. Kun kaikki uskovat siihen, niin voitto voi tulla vaikka oltaisiin kolme–nolla tappiolla, Eronen kertoo luottavaisin mielin.

Tärkeä osa puolustusta

Koko uransa Turussa pelannutta Erosta voidaan kutsua luotettavaksi puolustajaksi. Kaveriksi, joka tekee sitä hyvää, toisinaan näkymätöntäkin työtä, pelistä toiseen. Maaleilla ei ”kissa” herkuttele, mutta plus–miinus-tilastot ovat kauniisti plussan puolella. Liigassa 159 pelatun pelin saldo on 32 plussalla, nuorten SM-Liigassa plussatilastoihin jäi lukema 37 99:stä pelistä.

– Mielestäni olen taas mennyt eteenpäin pelaamisen suhteen, että joka kausi mennyt vähän eteenpäin. Ei mitään hirveitä isoja harppauksia, mutta eteenpäin on koko ajan oma pelaaminen mennyt, Eronen itse pohtii pelaamistaan.

Maaleja ei nuorukainen ole lähtenyt enempää tekemään, mutta syötöt lähtevät lavasta hyvin. Pistepussi on karttunut kausi kerrallaan. Kaksi vuotta sitten Erosen ensimmäisellä kokonaisella Liiga-kaudella pisteitä tuli 0+6. Tällä kaudella ollaan lukemissa 2+18=20.

– Varmaan sellainen rohkeus pelata hyökkäyspäässä on kehittynyt ja on saanut tehojakin enemmän aikaan kuin viime kausina. Olen saanut sellaista rohkeutta enemmän. Valmennuskin tuonut uusia juttuja hyökkäyspäähän ja se on auttanut ainakin itseäni, Eronen pohtii oma kehitystään tällä kaudella.

Kevään huipennusta kohti

Jääkiekkoväellä sormet syyhyävät jo kauden huipennuksen lähestyessä. Playoffs-ottelut ovat aivan kulman takana ja TPS jatkaa varmuudella neljännesfinaaleihin, mutta miten siitä eteenpäin?

– Päivittäinen tekeminen täytyy olla joka päivä parempaa ja parempaa. Kun pleijareihin tullaan niin yritetään päästä pidemmälle, kuin mitä nyt ollaan päästy. Sitten voi olla ihan taivas rajana. Hieno kevät tulossa.

 

Teksti: Johanna Reponen