061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30

Elias Karvonen: ”Hyvä lopettaa Pelicans-kirous heti alkuun kotiyleisön edessä”

TPS:n pelit kotona Gatorade Centerissä jatkuvat jälleen tiistaina, jolloin vastaan luistelee Lahden Pelicans. TPS lähtee otteluun allaan makea jatkoaikavoitto Kuopiosta, jolloin joukkueen kokenut kalusto Tomi Kallion ja Eric Perrinin johdolla kaatoi KalPan 3-4 jatkoajalla. Pelicans puolestaan kukisti samanaikaisesti kotonaan HIFK:n luvuin 2-1.

Vaikka kausi on vasta alussa, on TPS ehtinyt esiintyä viidessä pelaamassaan ottelussa varsin värikkäin ottein. Kotikentällä on nähty kaksi tyrmäävää voittoa Tapparasta ja Sportista, kun taas vieraissa pelaaminen on ollut tukkoisempaa.

 Lappeenrannassa oli vähän vaikea peli. Ei jostain syystä päästy oikein missään vaiheessa omalle tasolle. Onneksi Kuopioon saatiin parannettua selvästi ja siitä taisteltua voitto. Se oli mielestäni molemmilta jengeiltä aika hyvä matsi, kolmossentterin roolin alkukaudesta vallannut Elias Karvonen pohtii.

Jo kaudesta 2010-2011 lähtien TPS-junioreissa pelannut Karvonen on hankalan viime kauden jälkeen esiintynyt alkukaudesta edukseen.

 Viime syksynä harjoituspeleissä kulki hyvin, mutta Liigakauden alkuun ei oikein tullut onnistumisia. Sitten iski loukkaantuminen ja kuuden viikon huili vähän ennen joulua. Joukkueella peli kulki hyvin, joten oli aika hankalaa saada näyttöpaikkoja, Karvonen taustoittaa.

Onnistuneen kesän harjoituskauden ja alkusyksyn hyvien otteiden myötä 23-vuotias Karvonen on saanut itseluottamustaan takaisin. Mies jakaa kunniaa hyvistä esityksistään paljolti myös ketjukavereilleen.

 Meidän ketjussamme luistin liikkuu hyvin joka äijällä, ja olemme kovan karvauspelin kautta saaneet hyvin luotua paikkoja. Viimeistely on vielä ollut meille se Akilleen kantapää, mutta eiköhän siihen saada jo tiistaina muutosta, Karvonen toteaa.

TPS:n laajan hyökkäysmateriaalin johdosta kilpailu pelipaikoista on alkusyksystä ollut kovaa. Karvonen ei näe asialla olleen negatiivista vaikutusta joukkuehenkeen.

 Treeneissä kilpailu on tosi kovaa. Ei siellä voi vetää puolivaloilla, tai muuten on seuraavasta matsista sivussa. Välillä treeneissä saattaa vähän tönimistä tulla, mutta kun peli koittaa ja ollaan kopissa, ei joukkuehenki rakoile millään tavoin. Hienoa se on, että on kova kilpailutilanne päällä, Karvonen miettii.

Nimellisesti heikentynyt Pelicans

Tiistaina Gatorade Centeriin vierailulle saapuva Pelicans on viidestä ensimmäisestä pelistään onnistunut kokoamaan yhteensä kahdeksan pistettä. Viime viikolla joukkue voitti kotonaan KooKoo:n sekä HIFK:n, mutta kärsi torstaina 5-2 tappion Oulussa Kärppiä vastaan.

Viime kaudella puolivälieriin selvinnyt joukkue menetti kesän aikana useita nimekkäitä pelaajia, muun muassa Antti Erkinjuntin, Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen johdolla. Paikkaajat eivät lähtökohtaisesti ole läheskään samaa tasoa. Lahtelaisten nuoret runkopelaajat ovat kuitenkin jälleen astetta kokeneempia Liigatasolle, ja uusina vastuunkantajina esiin ovat nousseet Hannes Björninen, Casimir Jürgens sekä kultakypärää kantava Iikka Kangasniemi.

Viime kausina Pelicans on ollut äärimmäisen vaikea vastus turkulaisille: koko Ari-Pekka Selinin valmennuskauden aikana TPS ei onnistunut pussinokkia nujertamaan. Karvonen ei osaa nimetä yhtä yksittäistä asiaa, josta tappiokierre on johtunut.

- Kun on hävitty, on alettu ehkä vähän liikaa miettiä, ja ei ole päästy niin hyvin heikoista hetkistä yli. Nyt on kuitenkin uusi kausi ja uusi joukkue, joten hyvä lopettaa se kirous heti alkuun kotiyleisön edessä, Karvonen päättää.

Uusi valmennus on ollut Karvosen mieleen heti alusta lähtien. Lisääntyneiden minuuttien myötä mies uskoo vahvaan kauteen myös henkilökohtaisella tasolla

- Tykkään Kaskisen energisestä tyylistä, kun hän on tosi innokkaana mukana kaikessa. Henkilökohtaisesti suurin tavoite on päästä pelaamaan kauden jokaisessa pelissä, ja pystyä myös pisteiden tekoon ihan kunnolla. Junioreissa siihen olen pystynyt ja tiedän, että Liigassakin siihen rahkeet riittää. Eiköhän tästä tule hyvä kausi, Karvonen myhäilee.

TPS–Pelicans Gatorade Centerissä tiistaina 19. syyskuuta klo 18.30. Osta lippusi TÄÄLTÄ!

Ottelun jälkeen Sport Barissa pelaajahaastatteluita.

Karvonen.jpg